Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Имитацията на борба с климатичните промени ни води към 3,3 градуса затопляне


Сподели:
11 Декември 2018, Вторник

Средните температури на света са на път далеч да надхвърлят основната цел, заложена в Парижкото споразумение за ограничаване на глобалното затопляне. Това показва ново проучване, цитирано от "Ройтерс".

Ала надхвърлянето на целта до края на този век би могло да бъде малко по-малко тежко, отколкото се очакваше преди, благодарение на значителните усилия на някои страни в борбата с климатичните промени, се подчертава в доклад на Carbon Action Tracker (CAT), консорциум от три независими европейски изследователски групи.

Парижкото споразумение има за цел да ограничи затоплянето "доста под" два градуса по Целзий в сравнение с прединдустриалната епоха.

Докладът на CAT посочва, че от 2015 г. насам е имало известен напредък, а настоящите политики за ограничаването на климатичните промени означават, че светът се е насочил към затопляне от 3,3 градуса. Преди година същите изследователи са прогнозирали 3,4 градуса повишение.
Ала дори повишаване на световните температури с 3 градуса може да доведе до загуба на тропически коралови рифове, алпийски ледници, изчезването на леда през лятото в Арктика и вероятно необратимо стопяване на ледовете в Гренландия, което може да доведе до голямо покачване на световното морско равнище.

Междуправителствената експертна група за климатичните промени на ООН изтъкна през октомври, че запазването на увеличението до 1,5 градуса е възможно, но това ще изисква бързи и безпрецедентни промени в поведението на хората.

Откакто Парижкото споразумение беше договорено, страни като Аржентина, Канада, Чили и Индия, заедно с Европейския съюз се движат в правилната посока към намаляване на газовете с парников ефект.

Ала други страни като САЩ, Австралия, Бразилия, Индонезия, Русия и Китай не са постигнали напредък или дори са предприели стъпки назад.


Източник: news.bg

В категории: Други теми, Новините, Здраве

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Офшорката, на която "цялата държава помага" за "Дунарит", e на адвоката на Пеевски

Защо #10yearchallenge не е безобидна мода в социалните мрежи

Георги Марков: "В евролистите ни да не влизат депутати, гласували отново за Истанбулската конвенция!"

Босна и Херцеговина се надява да бъде включена в проекта "Турски поток"

Екатерина Захариева: "Има покана към Путин да посети България"

Искрен Веселинов: "Коалицията на патриотите не работи"


НОВИНИТЕ
Токов удар от бойлер уби двама в Добрич Токов удар от бойлер уби двама в Добрич

Сблъскаха се два руски изтребителя СУ-34, екипажите катапултирали Сблъскаха се два руски изтребителя СУ-34, екипажите катапултирали

Лео Ди Каприо идва у нас за Sofia Open? Лео Ди Каприо идва у нас за Sofia Open?

Начална учителка учи децата, че човек не може да е кацнал на Луната Начална учителка учи децата, че човек не може да е кацнал на Луната

Експлозия и пожар в университета в Лион Експлозия и пожар в университета в Лион