Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Петър Иванов, Parknshare: "Всичко опира до твоето сърце, душа и разум!"


Сподели:
11 Декември 2018, Вторник

Петър Иванов единия от създателите на уеб - мобилното приложение Parknshare -  споделена платформа за паркиране.
Кога ти беше първият досег с предприемачеството?

Първият ми по-сериозен досег с предприемачеството беше преди около 2 - 3 години, когато с един приятел трябваше да разработим e-commerce сайт за авточасти за определена сума пари. Ние бяхме започнали разработката, но впоследствие се разбра, че човекът, който иска сайта, няма нужните пари и ние прекратихме разработката. Тук срещнах и научих един от многото уроци до момента.

Какво е Parknshare и какъв проблем решава?

Parknshare представлява споделена платформа за паркиране, която свързва отдаващите под наем паркомясто с търсещите такова, в реално време и с навигация. В допълнение, на уеб сайта и през мобилната версия можете да видите всички паркоместа в центъра на София, над 10 000, в свободна за паркиране зона, синя и зелена зона, платени паркинги на частни лица и институции. Чрез навигационното меню можете да изберете най-близката и най-евтината локация за вашия автомобил, като заплатите с кредитна, дебитна карта или смс за услугата.

Решава проблема с намирането на паркомясто в градовете, за момента само в София. С нашето решение се стремим също така да помогнем с решаването на проблемите, свързани със задръстванията, замърсяването на околната среда и губенето на време на хората.

На какъв етап е Parknshare сега? И какво предстои?

В момента Parknshare е още в начален етап. Стартирахме бета версията на продукта на 29.11.2018 г. Пред нас стоят много цели и амбиции за развитие и разпространяване на мисията и продукта ни.

Една от основните цели за момента е търсене на начална инвестиция от порядъка на 200 000 лева, чрез която по-бързо да разработим мобилни приложения, изградим повече партньорства и разширим нашия екип.

Предстои ни да помагаме на хората и да сплотим градовете, в които живеем, а и естествено да се развиваме.
През какви трудности преминахте, докато го реализирате? Как се справихте с тях?

Бих казал, че основната трудност, която срещахме, беше свързана с изграждането на екипа, като на този етап смятам, че имаме доста добър такъв.

Заедно с моя приятел, колега и съдружник, Лъчезар Младенов, спечелихме Академия за иновации 2018 с идеята и мисията, олицетворяващи Parknshare. След това поканихме друг наш приятел, който да ни помага в бизнес развитието на проекта. Впоследствие не успяхме да намерим общ език за комуникация и трябваше да се разделим. Именно тази грешка за неговото участие в проекта и екипа се оказа една от сериозните трудности, която срещнахме с Лъчезар. Не беше лесно, но двамата с него се справихме и в момента продължаваме с пълни сили.

Важният урок, който аз лично си взех от тази случка е:

Слушай твоето 6-о чувство, защото по някакъв начин то те води.

Поне аз вярвам в това.

Как може с Parknshare да се печелят и допълнителни доходи?

Всеки, който има паркомясто, може да го сподели и публикува чрез нашата платформа. По този начин човекът, който е публикувал паркомястото, може да печели допълнителни доходи, когато даденото паркомясто се използва от трети лица.

Именно това наричаме споделена икономика, споделяш нещо, което не използваш и в замяна на това изкарваш определена сума пари.

Твоята философия за живота е?

Мотото ми е:

Освен най-доброто, Бъди подготвен за най-лошото, Не слушай какво мислят останалите, Прави твоето нещо!

Както и в това, че ако работиш върху развитието на своята Емоционална интелигентност и Начин на мислене, то впоследствие тези две неща ще ти помогнат да стигнеш нови върхове.
Какво ще пожелаеш на другите млади хора, които поради една или друга причина се страхуват да реализират идеите си?
Да вярват в своите възможности, да не се страхуват да задават въпроси и да питат постоянно.

В крайна сметка всичко опира до твоето сърце, душа и разум.

Без действия няма резултати!


Източник: uspelite.bg

В категории: Други теми, Интервюта, Бизнесът

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Брюксел откри двоен стандарт при една трета от храните

Атанас Славов: "Процедурата за разследване да е само за главния прокурор"

Българка е с най-силния глас на планетата! Смиляна Захариева записа рекорд за Гинес

Американският президент Доналд Тръмп планира да повдигне въпроса за масовите протести на срещата си с Си Цзинпин

Иво Христов: "Борисов е опитен популист. Той се "храни" от омразата към партиите"

Социално осигуряване: "277 млн. лв. са предвидени за увеличаване на пенсиите"


НОВИНИТЕ
Голям пожар в ТЕЦ "Марица -Изток 2" Паднал е частично 135-метров комин. Голям пожар в ТЕЦ "Марица -Изток 2" Паднал е частично 135-метров комин.

Две жени загинаха, блъснати от шофьорка на пешеходна пътека във Варна Две жени загинаха, блъснати от шофьорка на пешеходна пътека във Варна

Всяко следващо лято ще бъде още по-горещо Всяко следващо лято ще бъде още по-горещо

Валери Симеонов: "При отказ за намаляване на звука, заведението се затваря за 3 дни" Валери Симеонов: "При отказ за намаляване на звука, заведението се затваря за 3 дни"

Специализираната прокуратура разследва най-голямата престъпна група за трафик на мигранти Специализираната прокуратура разследва най-голямата престъпна група за трафик на мигранти