Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

ПК "Младежки дейности и спорт"


Сподели:
29 Ноември 2018, Четвъртък

Първа точка от дневния ред бе предложение за изграждане на паметник на заслужилия деятел на физкултурата Иван Моканов.

Съветниците бяха единодушни, че писмото трябва да бъда разгледано от компетентните комисии и от дирекцията, и тогава да се вземе окончателно решение.

Във втора точка съветниците приеха предложение за съвместна работа между Община Варна и Радио Варна в областта на културата и обществения живот. Писмото ще бъде препратено към финансовата комисия за окончателно решение.

На заседанието бе разгледано и писмо от спортен клуб "Млади стрелци", относно място за провеждане на тренировъчен процес на стрелба с лък.
От клуба споделиха, че от 6-7 години провеждат тренировките си на базата на стадион "Локомотив", но са започнали проблеми, след като базата е предоставена на ФК "Спартак".
За да могат обаче, да се включват в състезания, стрелците имат нужда от сигурно място за тренировки поне за 2-3 години напред.
Членовете на комисията обещаха, че ще помогнат на клуба и предложиха да използват базата на лекоатлетическата писта, при условие, че обезопасят терена.

Те решиха да препратят писмото до дирекцията, за да се вземе окончателно решение.

На днешното заседание съветниците разгледаха и писмо от клуб по плувни спортове „Астери“ за изграждане на покривна конструкция тип „балон“ на плувен басейн „Приморски“.

Според представителите на клуба условията в момента не са подходящи за тренировки, а такова съоръжение ще даде възможност за целогодишно използване на басейна при по-добри условия за спортуващите.
По предложение на председателя на комисията съветниците възложиха на Дирекция „Спорт“ към Община Варна да проучи техническите възможностите за изграждането му и да даде примерна финансова рамка за необходимите средства.
Тодор Балабанов, председател на Общински съвет – Варна, предложи да бъде сформирана експертна група, която да разгледа предложението и възможностите за неговата реализация. Според него е необходимо да се направи предварителен анализ на разходите за отопление и да се прецени целесъобразността на инвестицията.
Членовете на комисията приеха предложението.

В следващата точка съветниците разгледаха предложението на клубове по плувни спортове за промяна в действащата Наредба за реда и условията за отдаване за безвъзмездно и възмездно ползване на спортните обекти и съоръжения, собственост на Община Варна, предоставени на ОП „Спорт-Варна“. Техните искания са за промяна по отношение на плувните съоръжения и предоставянето им на спортните клубове и по-конкретно плувните басейни да се поставят в отелен раздел в Наредбата. Според тях промяната е необходима, т.като през последните години има завишен интерес към плувните спортове и е необходимо да се осигури справедливо разпределение на наличните бази.

„При сегашното статукво много деца не могат да бъдат обхванати от личните им треньори и рано напускат спорта. Така губим много качествени спортисти от детско-юношеския спорт преди да достигнат възрастта на елитния спорт“, се казва в писмото.

Членовете на комисията предложиха да се сформира експертна група, която да разработи промените в наредбата. Участие в нея ще вземат представители на клубовете, Дирекция „Спорт“,  ВрК „Правна комисия“, ПК“Младежки дейности и спорт“, представители на правната дирекция към Община Варна, както и представители на Обществения съвет по спорт.


Автор: Надежда Георгиева
Източник: vlastta.com

В категории: Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Радан Кънев за избора на Урсула фон дер Лайен

Боил Банов: "Ларгото не е направено да се скача със скейтборд отгоре"

Венцислав Караджов: "Комисията за личните данни още не е получила доклада на НАП за пробива"

МРРБ: "Пречиствателната станция за питейни води на Перник и региона се модернизира с над 3.6 млн. лв"

Проф. Николай Радулов: "Не може нископлатени ИТ специалисти да изготвят и поддържат базите данни"

Борисов за хакера: "На такива вълшебници трябва да им плащаме, за да не нанасят щети"


НОВИНИТЕ
Фейсбук се срина отново, този път в Европа Фейсбук се срина отново, този път в Европа

Синът на председателя на Комисията по досиетата е задържаният зам.-шеф на фонд „Земеделие“ Синът на председателя на Комисията по досиетата е задържаният зам.-шеф на фонд „Земеделие“

Две години затвор за съучастник в телефонни измами в Пазарджик Две години затвор за съучастник в телефонни измами в Пазарджик

САЩ отказа да продаде изтребители F-35 на Турция САЩ отказа да продаде изтребители F-35 на Турция

Новият гръцки външен министър е във Вашингтон за среща с Майк Помпео Новият гръцки външен министър е във Вашингтон за среща с Майк Помпео