Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

ПК "Младежки дейности и спорт"


Сподели:
29 Ноември 2018, Четвъртък

Първа точка от дневния ред бе предложение за изграждане на паметник на заслужилия деятел на физкултурата Иван Моканов.

Съветниците бяха единодушни, че писмото трябва да бъда разгледано от компетентните комисии и от дирекцията, и тогава да се вземе окончателно решение.

Във втора точка съветниците приеха предложение за съвместна работа между Община Варна и Радио Варна в областта на културата и обществения живот. Писмото ще бъде препратено към финансовата комисия за окончателно решение.

На заседанието бе разгледано и писмо от спортен клуб "Млади стрелци", относно място за провеждане на тренировъчен процес на стрелба с лък.
От клуба споделиха, че от 6-7 години провеждат тренировките си на базата на стадион "Локомотив", но са започнали проблеми, след като базата е предоставена на ФК "Спартак".
За да могат обаче, да се включват в състезания, стрелците имат нужда от сигурно място за тренировки поне за 2-3 години напред.
Членовете на комисията обещаха, че ще помогнат на клуба и предложиха да използват базата на лекоатлетическата писта, при условие, че обезопасят терена.

Те решиха да препратят писмото до дирекцията, за да се вземе окончателно решение.

На днешното заседание съветниците разгледаха и писмо от клуб по плувни спортове „Астери“ за изграждане на покривна конструкция тип „балон“ на плувен басейн „Приморски“.

Според представителите на клуба условията в момента не са подходящи за тренировки, а такова съоръжение ще даде възможност за целогодишно използване на басейна при по-добри условия за спортуващите.
По предложение на председателя на комисията съветниците възложиха на Дирекция „Спорт“ към Община Варна да проучи техническите възможностите за изграждането му и да даде примерна финансова рамка за необходимите средства.
Тодор Балабанов, председател на Общински съвет – Варна, предложи да бъде сформирана експертна група, която да разгледа предложението и възможностите за неговата реализация. Според него е необходимо да се направи предварителен анализ на разходите за отопление и да се прецени целесъобразността на инвестицията.
Членовете на комисията приеха предложението.

В следващата точка съветниците разгледаха предложението на клубове по плувни спортове за промяна в действащата Наредба за реда и условията за отдаване за безвъзмездно и възмездно ползване на спортните обекти и съоръжения, собственост на Община Варна, предоставени на ОП „Спорт-Варна“. Техните искания са за промяна по отношение на плувните съоръжения и предоставянето им на спортните клубове и по-конкретно плувните басейни да се поставят в отелен раздел в Наредбата. Според тях промяната е необходима, т.като през последните години има завишен интерес към плувните спортове и е необходимо да се осигури справедливо разпределение на наличните бази.

„При сегашното статукво много деца не могат да бъдат обхванати от личните им треньори и рано напускат спорта. Така губим много качествени спортисти от детско-юношеския спорт преди да достигнат възрастта на елитния спорт“, се казва в писмото.

Членовете на комисията предложиха да се сформира експертна група, която да разработи промените в наредбата. Участие в нея ще вземат представители на клубовете, Дирекция „Спорт“,  ВрК „Правна комисия“, ПК“Младежки дейности и спорт“, представители на правната дирекция към Община Варна, както и представители на Обществения съвет по спорт.


Автор: Надежда Георгиева
Източник: vlastta.com

В категории: Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Заев: с нас е българин, с гърците - грък, със сърбите - сърбин, а всъщност е обикновен тарикат

Позиция на св синод на Българската православна църква – Българска патриаршия по закона за трансплантация на органи, тъкани и клетки.

Елена Йончева: "Реакцията на Камарата на строителите показва страх и паника от независима проверка"

Апелативният спецсъд защитава продължаващия арест на Иванчева

Спецпрокуратурата с жесток удар по Румен Овчаров

Евала, либерали, съучастници на ислямистите!


НОВИНИТЕ
Борисов към строителите: "Не одобрявам линията за дискредитиране на сектора, но искам качество!" Борисов към строителите: "Не одобрявам линията за дискредитиране на сектора, но искам качество!"

Наши превозвачи тръгват на бунт към Брюксел заради новия Пакет за мобилност, Наши превозвачи тръгват на бунт към Брюксел заради новия Пакет за мобилност,

Самосвали и булдозери напълниха "Цариградско шосе" Самосвали и булдозери напълниха "Цариградско шосе"

Улица в Германия беше "преасфалтирана" с шоколад след теч във фабрика Улица в Германия беше "преасфалтирана" с шоколад след теч във фабрика

Китай задържа бивш канадски дипломат Китай задържа бивш канадски дипломат