Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

ПК "Наука и образование" прие номинациите за годишни поименни награди за студенти от варненските висши учебни заведения


Сподели:
22 Ноември 2018, Четвъртък

Днес се проведе заседание на комисията по наука и образование.

Общинските съветници разгледаха и единодушно приеха номинациите за присъждане на Годишни поименни награди на Община Варна за студенти от Варненските висши учебни заведения за постигнати високи резултати за 2018 година.

В категория „Педагогически науки“ е номиниран Михаил Димитров, 4 курс в специалност „Финанси“ на Икономическия университет. Той е заел първо място на Втора международна олимпиада по финансова и актюерна математика за студенти и граждани. Има бронзов медал от Национална студентска олимпиада по математика.

Вероника Равенко е номинираната в направление „Хуманитарни науки“. Тя учи „Международен бизнес мениджмънт“ във Варненския свободен университет и е четвърти курс. Постигнала е първо място в младежкия форум „Моята инициатива в образованието“. Освен това е участвала в Международен фестивал за студенти, изучаващи руски език, в Международен научно-практически семинар за преводачи и в юбилейно училище „Съвременни педагогически технологии в чуждоезиковото обучение“.

В раздел „Социални, стопански и правни науки“ номинираните са двама- Ралица Иванова, която е 6 курс в специалност „Право“ на ВСУ. Има сертификати за участие в научни конференции и форуми. Провела е стаж в Министерството на външните работи през месеците февруари-март.

Награда в тази категория ще получи и третокурсничката Андреана Иванова. Тя учи „Мениджмънт във водния транспорт“ във Висшето военноморско училище. Има първо място във факултетна научна сесия на тема „Гробища за кораби“, второ място в международна научна сесия и е участвала в Годишна асамблея на Международна асоциация на морските университети.

За отличие в категория „Природни науки, математика и информатика“ е номинирана Соня Лазарова. Тя е трети курс в Техническия университет и учи „Софтуерни и интернет технологии“. Завоювала е златен медал от Национална студентска олимпиада по компютърна математика, както и сребърен медал от Национална студентска олимпиада по математика.

Александър Георгиев е третокурсникът, номиниран в категория „Технически науки“. Той е трети курс в специалност „Софтуерни и интернет технологии“ на Технически университет. Има първо място в Национално състезание по извличане на данни, бронзов медал от Национална студентска олимпиада по компютърна математика и първо място в Студентска научна сесия.

В същата категория е номиниран и Илиян Стоянов, който е пети курс в специалност „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“ във ВВМУ. Изкарал е сертификати в научни сесии. Освен това има златни медали в състезание „Спартакиада по морски спортове на ВМС“.

В категория „Аграрни науки и ветеринарна медицина“ няма нито един номиниран.

Номинацията в „Здравеопазване и спорт“ е една и е за Мирослав Стойков. Той учи шеста година „Дентална медицина“ в Медицински университет. Участвал е в симпозиуми и конгреси, както и в провеждането на профилактични кампании.

Кристиана Христова е отличена в категория „Изкуства“. Тя е четвърти курс в специалност „Хореография-съвременен танцов театър“ на ВСУ. Има първи места на международни фестивали.

За отличие в „Сигурност и отбрана“ е предложен Петър Генов. Той учи пета година в специалност „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“ във ВВМУ. Той е носите на наградата „Студент на годината“ 2017 в направление „Сигурност и отбрана“. Има първи и втори места в научни конференции и сесии. Получил е грамота от министъра на отбраната за първенец на годината.

По традицията наградите ще бъдат раздадени в навечерието на студентския празник- 8 декември. Автор: Надежда Георгиева
Източник: vlastta.com

В категории: Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Версията за отравянето на Гебрев, която Цацаров мигновено изключи

Манолова: "Затруднявам се дали да вярвам на Цветанов от събота или на Цветанов от понеделник"

Лавров: "Чуждата политика в Близкия изток доведе до срив на баланса"

Криминален психолог разкри кога агресията се отключва у психично болните

Слави Трифонов: "Спасителят се появи! Спете спокойно, деца!"

Джамбазки изригна срещу подмяната на "майка" и "баща" с "родител 1" и "родител 2" във Франция


НОВИНИТЕ
Почина дизайнерът Карл Лагерфелд Почина дизайнерът Карл Лагерфелд

Безплатни прегледи за глаукома във ВМА през март Безплатни прегледи за глаукома във ВМА през март

Мащабните ремонти във Варна приключват до края на април Мащабните ремонти във Варна приключват до края на април

Масовото убийство в Нови Искър е извършено още в петък вечерта Масовото убийство в Нови Искър е извършено още в петък вечерта

16 щата съдят президента Доналд Тръмп 16 щата съдят президента Доналд Тръмп
ЕВРОПА
Аз не съм родител 1 и родител 2 на моите деца, а техен баща Аз не съм родител 1 и родител 2 на моите деца, а техен баща

Юнкер: "Никой няма да се противопостави на отлагане на Брекзит" Юнкер: "Никой няма да се противопостави на отлагане на Брекзит"

Федерика Могерини: "Договорихме се за нови санкции срещу Русия" Федерика Могерини: "Договорихме се за нови санкции срещу Русия"

Над 50 пожара обхванаха Северна Испания Над 50 пожара обхванаха Северна Испания

ЕС с крачка назад по "данъка върху линковете" и филтрите за качване в интернет ЕС с крачка назад по "данъка върху линковете" и филтрите за качване в интернет