Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Настимир Ананиев: Излиза, че неизряден водач ще плаща 25 % гражданска по-малко, а изрядните - 400 %!


Сподели:
08 Ноември 2018, ЧетвъртъкЕксперти обсъдиха новата система „Бонус-малус”, по която ще се плаща Гражданска отговорност в предаването "Тази сутрин" по БТВ.

Експертът по пътната безопасност Настимир Ананиев, бивш председател на комисията по транспорт в 43-ото Народно събрание, е категоричен, че системата е тотално грешна. Излиза, че неизряден водач ще плаща 25 % гражданска по-малко, а изрядните - 400 % повече. Трябва да се стимулират добрите водачи и да имат 50% намаление, а не 7 години да чакат за 25 %.

"Според тази система излиза, че ако си добър шофьор, но си купиш лоша кола, ставаш лош шофьор. Така ще се засили и корупцията. Ако си осъден убиец на пътя, задължително трябва да започваш от нулата”.

„Това е стъпка в правилната насока, но има широко поле за дебати. Все пак добрите неща са повече, отколкото несъвършенствата. Нека се гледат позитивите, а не например автомобил да се регистрира в съседна държава”, заяви адвокат Николай Йорданов.

Константин Велев, председател на Асоциация на българските застрахователи подчерта, че системата е подготвяна дълго време и има за цел да изчисти лошото минало на колата и шофьора. "Нека да тръгнем с някакъв модел. Да, има несъвършенства, но могат да бъдат изгладени”, призова той.

Зам.-председателят на Асоциацията на българските застрахователи Кирил Бошов уточни, че системата цели да има по-справедлива цена за шофьорите, съгласно тяхната история на водачеството.


Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи и коментари, Други теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
За Каменаров, БНТ и двете гледни точки

Емил Радев: "Нова директива затвърди Европа на две скорости"

Колев: "Чудесното е, че партиите се избиват, постига се очистване на обществено-политическия живот"

Марин Марковски: "В България трябва да има доживотна присъда без замяна"

Десислава Иванчев очаква присъда и на втора инстанция

Главният прокурор разпореди:"Проверка на всички къщи на гости, финансирани от Европейския земеделски фонд нареди "


НОВИНИТЕ
Булгартрансгаз“ ЕАД стартира процедура за изграждане на две компресорни станции Булгартрансгаз“ ЕАД стартира процедура за изграждане на две компресорни станции

Без камиони по магистралите днес Без камиони по магистралите днес

До 3 месеца доставят липсващия изотоп за диагностика на онкоболни До 3 месеца доставят липсващия изотоп за диагностика на онкоболни

Митко Полихронов се закле като депутат на мястото на Делян Добрев Митко Полихронов се закле като депутат на мястото на Делян Добрев

Патриарх Неофит отслужи архиерейска св. Василиева литургия в храм „Св. Неделя Патриарх Неофит отслужи архиерейска св. Василиева литургия в храм „Св. Неделя
ЕВРОПА
Емил Радев: "Нова директива затвърди Европа на две скорости" Емил Радев: "Нова директива затвърди Европа на две скорости"

Елена Йончева пред столичния актив на БСП: "Да извикаме "Стани, стани, юнак балкански!" Елена Йончева пред столичния актив на БСП: "Да извикаме "Стани, стани, юнак балкански!"

Мей дава краен срок на лейбъристите за Брекзит Мей дава краен срок на лейбъристите за Брекзит

Нов огнен ад в Париж! Гори Версай, пожарникарите се борят с огнената стихия Нов огнен ад в Париж! Гори Версай, пожарникарите се борят с огнената стихия

Йотова критикува „лабораторното съчинение“ на Юнкер за ЕС Йотова критикува „лабораторното съчинение“ на Юнкер за ЕС