Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Словения няма да участва в срещата за "Маракешката декларация за миграция"


Сподели:
06 Ноември 2018, Вторник

Словенският премиер Марян Шарец заяви, че няма намерение да отговори на поканата да участва в конференцията следващия месец в Маракеш, на която трябва да бъде потвърдена така наречената "Маракешка декларация за миграция", посочвайки, че това е необвързващ документ.
"Глобалния договор за сигурна, регламентирана и правна миграция, наречен "Маракешка декларация", е необвързващ документ и така трябва да се гледа на него“, каза Шарец.

Той добави, че около този документ "без нужда вдигат шум" и няма намерение през декември да отиде в Маракеш, допълни БГНЕС. Шарец подчерта, че правителството оставило разглеждането на декларацията на министерството на външните работи, което сега води бившият премиер Миро Церар. И хърватският президент Колинда Грабар-Китарович няма да отиде в Маракеш.

По настояване на журналистите за промяна на отношението около Маракешкото споразумение, тя упъти интересуващите се от отговор към министерството на външните работи и европейските въпроси. „Отговорното министерство е министерството на външните работи и европейските въпроси, координатор на преговорите . Вместо да публикуват моята кореспонденция, те имаха задължение да информират гражданите за какво става дума, какво се подписва или не се подписва в Маракеш“, заяви Грабар-Китарович, добавяйки, че министерството е информирано, че тя няма да ходи в Маракеш. Оттеглянето от този договор бе обявено от Австрия, следвайки примера на Съединените щати и Унгария.

 Виена смята, че Договорът на ООН за миграция е неподходящ за регулиране на емигрантските въпроси и заплашва със загуба на суверенитет в мигрантската политика и "изтриване" на различията между легалната и нелегалната миграция. Неприсъединяване към договора обмислят също така Полша и Чехия.

Източник: actualno.com

В категории: Европа

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Бивш шеф на КАТ разкритикува нови идеи за скоростта и катастрофите

САЩ нямат план за Сирия за периода след изтеглянето на войските им

Съдът отмени запори и възбрани върху имоти и сметки на Ветко Арабадажиев

Репликата на Борисов "нахейти ви първата дама" се отнася за Елена Йончева, а не за Десислава Радева

Радева: "Борисов се занимава с мен при откриването на кампанията-съзирам болка на подсъзнателно ниво"

Борисов иска пълна мобилизация и безкомпромисност, смята Цветанов.


НОВИНИТЕ
1400 работници остават без работа след затварянето на завод за авточасти 1400 работници остават без работа след затварянето на завод за авточасти

1400 работници остават без работа след затварянето на завод за авточасти 1400 работници остават без работа след затварянето на завод за авточасти

Акушерките у нас са два пъти по-малко от необходимото Акушерките у нас са два пъти по-малко от необходимото

Извънредно: "Още днес обявяват грипна ваканция във Варна " Извънредно: "Още днес обявяват грипна ваканция във Варна "

Футболният елит се събира за поклонението на Иван Вуцов на националния стадион "Васил Левски" Футболният елит се събира за поклонението на Иван Вуцов на националния стадион "Васил Левски"
ЕВРОПА
Берлин: "Лондон трябва да заяви какво иска от Брекзит" Берлин: "Лондон трябва да заяви какво иска от Брекзит"

Дипломат №1 на Германия: "Никой не може да спре изграждането на “Северен поток-2“!" Дипломат №1 на Германия: "Никой не може да спре изграждането на “Северен поток-2“!"

Експлозия и пожар в университета в Лион Експлозия и пожар в университета в Лион

Шест сценария за Мей, Лондон и Брекзит Шест сценария за Мей, Лондон и Брекзит

Паси: "Британците са дрогирани и халюцинират за Брекзит" Паси: "Британците са дрогирани и халюцинират за Брекзит"