Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

ПК "Транспорт"


Сподели:
23 Октомври 2018, Вторник

На днешното си заседание комисията по транспорт разгледа предложение от Димчо Иванов- председател на независим синдикат „Авто 94”, относно намаляване размера на алтернативния данък, с който се облагат таксиметровите шофьори във Варна,

Предложението е той бъде намален от 690 лв. на 300 лв. 

От синдиката заявиха, че  заради данъка, ниските тарифи и увеличените разходи по поддръжката на колите една част от водачите са се отказали от дейността, а други са преминали в сивия сектор.

Те мотивират искането си и с това, че плащането на данъка в началото на годината и то в пълен размер, е бреме за шофьорите, особено за тези, които са по един на автомобил.

Димчо Иванов:

"Данъкът е висок и не съответства на доходите на таксиметровите водачи. Много от колегите теглят заеми, за да го платят. Според закона той се плаща авансово в края на предходната година и не се предвижда възможност да се разсрочва на вноски."

По време на заседанието бяха предложени също сумите 400 лв. и 600 лв., но те не събраха подкрепа.

В крайна сметка съветниците решиха предложението да бъде пренасочено към комисията по финанси и бюджет, която да определи размера. На базата на направения анализ за събираемостта на налога ще може да бъде взето мотивирано решение.

В следващата точка бе разгледано искането електронният билет във Варна да важи не 60, а 90 минути, като мотивите за това са големите задръствания в града.

Общинските съветници дадоха съгласието си с уточнението, че промяната ще е временна, докато текат мащабните ремонти. 

Инж. Злати Златев:

"В момента във Варна с електронен билет може да се пътува по 10 линии.
Знаем, че има затруднения в придвижването има по големите булеварди, но допълнителни коли не могат да се осигурят, тъй като има недостиг на автобуси и водачи.
По-големият проблем е липсата на шофьори. Необходими са ни около 30. До момента само двама кандидати са проявили интерес към курса за обучение на водачи на автобуси и тролейбуси, който организираме. Курсът е безплатен за кандидатите, като те се задължават да сключат трудов договор с „Градски транспорт” за срок не по малък от три години след завършването на курса."


Инж. Златев заяви още, че в кратки срокове за улеснение на жителите на кв. „Аспарухово“ и „Галата“ ще бъдат осигурени микробуси  с номера 86/88, които да извозват пътници между спирките „Зора“ и „Джанавара“. Така ще се улесни качването на тролеите в посока центъра, кварталите и „Почивка“. В момента само автобуси изпълняват курсове в този район, което прави линиите им изключително натоварени в пиковите часове.


Източник: vlastta.com

В категории: Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Нинова: "Ако някой си търси оправдания за една загуба, може да намери много обяснения!"

Валентин Радомирски: "Само чудо може да спаси вече Великобритания, но дали и чудото иска…"

Михаил Миков за скандала с Йончева и Станишев: "Кому е нужно това?"

Димитър Гърдев: "Няма спецслужба, която да може да спре саморадикализирал се единак"

България, Балканите и манифестът на убиеца от Крайстчърч

Чий е този почерк? Съдът търси кой е писал в тефтерчето на Десислава Иванчева


НОВИНИТЕ
Прочухме се! Историята на полицаите, напръскали се със спрей, влезе в международния обмен Прочухме се! Историята на полицаите, напръскали се със спрей, влезе в международния обмен

Тръмп към Джо Байдън: "Още един с ниско IQ" Тръмп към Джо Байдън: "Още един с ниско IQ"

На "Шанз-Елизе" арестуваха джихадист, готвил атентати в Париж и България На "Шанз-Елизе" арестуваха джихадист, готвил атентати в Париж и България

Катрин Тасева завоюва злато в Киев Катрин Тасева завоюва злато в Киев

Откриха сходства между двете катастрофи с Boeing 737 Max Откриха сходства между двете катастрофи с Boeing 737 Max
ЕВРОПА
Валентин Радомирски: "Само чудо може да спаси вече Великобритания, но дали и чудото иска…" Валентин Радомирски: "Само чудо може да спаси вече Великобритания, но дали и чудото иска…"

Парламентът на Великобритания: "Отлагаме на Брекзит до 30 юни" Парламентът на Великобритания: "Отлагаме на Брекзит до 30 юни"

Барние пред ЕП: "ЕС няма да отложи Брекзит, ако Лондон не се мотивира" Барние пред ЕП: "ЕС няма да отложи Брекзит, ако Лондон не се мотивира"

Проф. Владимир Чуков: "50 хиляди сирийци тръгват на поход към Европа" Проф. Владимир Чуков: "50 хиляди сирийци тръгват на поход към Европа"

Антонио Таяни за Брекзит: "Никой вече не разбира какво става в Лондон" Антонио Таяни за Брекзит: "Никой вече не разбира какво става в Лондон"