Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Валери Симеонов няма да подава оставка! Призова бизнеса да не прави контрапротест в негова защита!


Сподели:
23 Октомври 2018, Вторник

Моята смърт ще я предотвратя с контрапротест ли? Това не е сериозно, заяви той
Вицепремиерът Валери Симеонов най-вероятно няма да подава оставка.

Той даде специално изявление за медиите час преди заседанието на лидерите от малката управляваща коалиция в Министерския съвет.

Симеонов многократно заяви с уверен тон, че държи на думите си, че смята за правилно това, което прави и казва и затова няма да подава оставка.

Не смятам, че стабилността на правителството зависи от моята оставка, Дори и да я подам, коалицията може да продължи, каза Валери Симеонов в своето специално изявление. „Не мисля, че моята фигура е кой знае колко значима. Не мога да приема морални оценки от всякакви посоки - отдолу, отгоре, отляво, отдясно. Аз имам собствено мнение, изразил съм го. Продължавам да държа на него“, добави той.

От всички страни заваляха журналистически въпроси, с които медиите поискаха Симеонов да вземе отношение към това, че "Атака" свали политическото си доверие от него. А лидерът й Волен Сидеров призова той да бъде заменен с друг представител на патриотите в кабинета.

"Какво да коментирам искането на оставката от Волен Сидеров?! Някой изненадан ли е? До този момент не съм виждал конфликт в коалицията. Винаги има усмивки и почерпки. Нормално е искането на Волен Сидеров. Не съм водил разговор с никого все още. Не искам да го превръщам това в конференция по всички въпроси. Правителството може да продължи и с оставката ми, но не мога да приема морални оценки от всякакви посоки - отдолу, отгоре, отляво, отдясно. Изразил съм мнението си, казал съм истината", отговори Симеонов.

Симеонов изненада медиите, които чакаха с вълнение новина за решение от негова страна да се оттегли. Вицепремиерът благодари на бизнеса и го призова да не прави контрапротест в негова защита. Той бе насрочен за утре, сряда, в 10 ч пред сградата на Министерския съвет.

„Поводът на този кратък брифинг е обявеният контрапротест в защита на моята скромна персона утре в 10.00 пред сградата на МС. След като снощи се запознах с призивите, които са пуснати в различни медии, както и във „Фейсбук“, искам много да благодаря на организаторите“, започна изявлението си Симеонов. "Чувствам се достатъчно уверен и убеден в това, което върша и не е редно да се опитваме да оказваме каквато и да била форма на натиск на коалиционни партньори или някой друг със средства, които не приемам, а именно средствата на уличния натиск“, продължи той.

Валери Симеонов посочи, че уличните протести са свързани с промяна на движението и създават проблеми на гражданите. „Благодаря им за вниманието, но мисля, че не е необходимо това“, повтори още веднъж той. И изреди поименно организаторите на контрамитинга - Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива, Национално гражданско сдружение "Българска домашна ракия", Националното обединение на младите фермери, КРИБ и др.

Изтекла е фалшива информация в два сайта за изявления на моя син - няма такова, то не отговаря на истината, каза още той.

Моята смърт ще я предитвратя с контрапротест ли? Това не е сериозно, каза още вицепремиерът.


Източник: еpicenter.bg

В категории: Анализи и коментари, Други теми, Държавна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Нинова след среща с КНСБ: Внасяме предложение за отпадане на данъка върху старите автомобили

МАЕ: Петролът е застрашен от електромобилите и по-чиститата енергия

Докога ще търпим безобразията на КФН?

Изложбено пространство в Европейския парламент ще носи името на българския дипломат Атанас Буров

Христо Иванов за доклада на ЕК по Механизма за мониторинг на българското правосъдие :

Борисов: Защо президентът приема Нинова, а на Менда отказва? Извинявам се, ако не съм бил разбран!


НОВИНИТЕ
Среща на върха на ЕС за финализиране на Брекзит на 25 ноември Среща на върха на ЕС за финализиране на Брекзит на 25 ноември

БВП нараства с 3 на сто, отчете статистиката БВП нараства с 3 на сто, отчете статистиката

Хванаха телефонни измамници, задигнали 11 000 лева Хванаха телефонни измамници, задигнали 11 000 лева

Поетапно чистят охранителните канали и дерета във Варна Поетапно чистят охранителните канали и дерета във Варна

Парламентът в Гърция дебатира споразумението на Ципрас с църквата Парламентът в Гърция дебатира споразумението на Ципрас с църквата