Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Президентът на САЩ Доналд Тръмп застава начело на борбата с джендър-идеологията


Сподели:
Администрацията на Президента смята да стесни прекомерно разрастналото се определение за пол до неговото биологично определение.
22 Октомври 2018, Понеделник

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е решил да предприеме една от най-сериозните промени във федералните закони за граждански права.

Администрацията на предишния президент Барак Обама взе серия от решения, които промениха правната концепция за пола.

Тези промени бяха внедрени в редица федералните програми включително в образованието и здравеопазването, като обявиха пола за нещо, зависещо преди всичко от избора на индивида, а не определяно при раждането.

Консерваторите, особено християните, имаха поредица от възражения, които не бяха чути от администрацията на Обама. Бяха наложени редица политики в образованието, здравеопазването и редица други области, които наложиха постулатите на джендър-идеологията в американското общество.

Администрацията на Президента Доналд Тръмп смята да стесни прекомерно разрастналото се определение за пол до неговото биологично определение.

В. "Ню Йорк таймс", определя тази стъпка, като "най-драстичната досега мярка в усилията на правителството да върне назад признаването и защитата на правата на транссексуалните според федералните закони за граждански права".

В същност дали това е „драстична мярка назад” или е голяма крачка напред към нормалността е въпрос на оценка на всеки човек.

Избраният Президент на САЩ, обаче, представлява достатъчно хора, които днес искат отново да се уповават на Бог.

„И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори.”

Министерството на здравеопазването и социалната политика на САЩ подготвя правна дефиниция на пола, която да се прилага към федералния закон, забраняващ половата дискриминация при образователните програми, получаващи правителствена помощ, показва паметна бележка, до която в-к. "Ню Йорк таймс" е получил достъп.

В нея министерството заявява, че водещите правителствени служби трябва да приемат единна дефиниция на пола, която "да има биологична основа, да се основава на науката, да е обективна и да подлежи на администриране".

Предложената от агенцията дефиниция ще определя пола като мъжки или женски, неподлежащ на промяна и определян от гениталиите при раждането, показва проекта, до който е получило достъп изданието. Всякакви спорове за нечий пол ще се разрешават чрез генетичен тест.

Министерството на здравеопазването се готви да представи новата дефиниция на министерството на правосъдието до края на годината.

"Ню Йорк таймс" разтревожено обявява, че „новата дефиниция на практика би премахнала признаването на около 1,4 милиона американци, които са избрали да се обявят - със или без хирургическа намеса - за принадлежащи към пол, различен от този, с който са родени.”

„Това би била най-значителната от серията големи и малки маневри, целящи премахването на правната защита на гражданските права на транссексуалните и отмяната на по-гъвкавия подход към половата принадлежност, възприет при администрацията на Обама, отбелязва "Ню Йорк таймс", като припомня, че администрацията на Тръмп се опита да попречи на транссексуалните да служат във въоръжените сили.”

В същото време в САЩ политиката на Тръмп се посреща с голяма подкрепа не само от консервативните среди, но и от много граждани вече пострадали от налаганата от Обама политика на „защита от дискриминация”.

Под формата на „защита на права” са пострадали много хора изразили несъгласие с разширената дефиниция на пол, която включва и половата идентичност, т.е правото на индивида сам да определя пола си.

Редица агенции отмениха политиките от времето на Обама, признаващи различната полова принадлежност в училища, затвори и приюти за бездомни, а през последната година Министерството на здравеопазването твърди неофициално, че терминът "пол" никога не е имал за цел да включва половата идентичност и че липсата на яснота е позволила на администрацията на Обама да предостави неправомерна защита на хора, които не би трябвало да се ползват от нея.

Служители на Отдела за граждански права потвърдиха, че опитите им за стесняване на дефиницията за пол се основават на собственото им разбиране на закона, както и на съдебно решение. Преди време сегашният директор на отдела Роджър Северино определи в статия действията на администрацията на Обама като "опити да се наложи на цялата страна нова дефиниция за това, какво означава да бъдеш мъж или жена".

Подкрепата на Президента Тръмп в тази посока е огромна, защото много американци виждат в него надеждата да се възстановят  моралните норми в обществото и силата на семейството.


Източник: vlastta.com

В категории: Избрано от редактора

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Одитът установи пропуски в сигурността на електронните системи на НАП

"Отмъщение за победата". 10 години затвор за лидерката на опозицията в Истанбул заради туит

Българският мед е третият най - евтин в ЕС

Политолози: "Манолова и Фандъкова отиват на балотаж на кметските избори"

Бизнесът е недоволен от негативните новини в българските медии

Тихомир Безлов: "И Миньо Стайков, и Арабаджиев са направили богатсвото си през политическа протекция."


НОВИНИТЕ
Американски дрон уби по погрешка 30 цивилни в Афганистан Американски дрон уби по погрешка 30 цивилни в Афганистан

Димитър Бербатов прекратява футболната си кариера Димитър Бербатов прекратява футболната си кариера

Светът не е готов за пандемии, за 36 часа могат да загинат 80 милиона души Светът не е готов за пандемии, за 36 часа могат да загинат 80 милиона души

Снимка на Трюдо с тюрбан и боядисано кафяво лице предизвика скандал в Канада Снимка на Трюдо с тюрбан и боядисано кафяво лице предизвика скандал в Канада

Десетки жертви при бомбен атентат в Афганистан Десетки жертви при бомбен атентат в Афганистан
ЕВРОПА
България стана пълноправен член на Европейска мрежа за литература и книги България стана пълноправен член на Европейска мрежа за литература и книги

Следващите седмици - решаващи за пакет "Мобилност" според превозвачи Следващите седмици - решаващи за пакет "Мобилност" според превозвачи

Кьовеши почти със сигурност е новият европейски главен прокурор Кьовеши почти със сигурност е новият европейски главен прокурор

Лидерите на Италия и Франция предлагат нова система за разпределение на мигрантите в ЕС Лидерите на Италия и Франция предлагат нова система за разпределение на мигрантите в ЕС

"Важен сигнал за всички магистрати под натиск." Кьовеши се доближава до поста главен прокурор на ЕС "Важен сигнал за всички магистрати под натиск." Кьовеши се доближава до поста главен прокурор на ЕС