Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Президентът на САЩ Доналд Тръмп застава начело на борбата с джендър-идеологията


Сподели:
Администрацията на Президента смята да стесни прекомерно разрастналото се определение за пол до неговото биологично определение.
22 Октомври 2018, Понеделник

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е решил да предприеме една от най-сериозните промени във федералните закони за граждански права.

Администрацията на предишния президент Барак Обама взе серия от решения, които промениха правната концепция за пола.

Тези промени бяха внедрени в редица федералните програми включително в образованието и здравеопазването, като обявиха пола за нещо, зависещо преди всичко от избора на индивида, а не определяно при раждането.

Консерваторите, особено християните, имаха поредица от възражения, които не бяха чути от администрацията на Обама. Бяха наложени редица политики в образованието, здравеопазването и редица други области, които наложиха постулатите на джендър-идеологията в американското общество.

Администрацията на Президента Доналд Тръмп смята да стесни прекомерно разрастналото се определение за пол до неговото биологично определение.

В. "Ню Йорк таймс", определя тази стъпка, като "най-драстичната досега мярка в усилията на правителството да върне назад признаването и защитата на правата на транссексуалните според федералните закони за граждански права".

В същност дали това е „драстична мярка назад” или е голяма крачка напред към нормалността е въпрос на оценка на всеки човек.

Избраният Президент на САЩ, обаче, представлява достатъчно хора, които днес искат отново да се уповават на Бог.

„И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори.”

Министерството на здравеопазването и социалната политика на САЩ подготвя правна дефиниция на пола, която да се прилага към федералния закон, забраняващ половата дискриминация при образователните програми, получаващи правителствена помощ, показва паметна бележка, до която в-к. "Ню Йорк таймс" е получил достъп.

В нея министерството заявява, че водещите правителствени служби трябва да приемат единна дефиниция на пола, която "да има биологична основа, да се основава на науката, да е обективна и да подлежи на администриране".

Предложената от агенцията дефиниция ще определя пола като мъжки или женски, неподлежащ на промяна и определян от гениталиите при раждането, показва проекта, до който е получило достъп изданието. Всякакви спорове за нечий пол ще се разрешават чрез генетичен тест.

Министерството на здравеопазването се готви да представи новата дефиниция на министерството на правосъдието до края на годината.

"Ню Йорк таймс" разтревожено обявява, че „новата дефиниция на практика би премахнала признаването на около 1,4 милиона американци, които са избрали да се обявят - със или без хирургическа намеса - за принадлежащи към пол, различен от този, с който са родени.”

„Това би била най-значителната от серията големи и малки маневри, целящи премахването на правната защита на гражданските права на транссексуалните и отмяната на по-гъвкавия подход към половата принадлежност, възприет при администрацията на Обама, отбелязва "Ню Йорк таймс", като припомня, че администрацията на Тръмп се опита да попречи на транссексуалните да служат във въоръжените сили.”

В същото време в САЩ политиката на Тръмп се посреща с голяма подкрепа не само от консервативните среди, но и от много граждани вече пострадали от налаганата от Обама политика на „защита от дискриминация”.

Под формата на „защита на права” са пострадали много хора изразили несъгласие с разширената дефиниция на пол, която включва и половата идентичност, т.е правото на индивида сам да определя пола си.

Редица агенции отмениха политиките от времето на Обама, признаващи различната полова принадлежност в училища, затвори и приюти за бездомни, а през последната година Министерството на здравеопазването твърди неофициално, че терминът "пол" никога не е имал за цел да включва половата идентичност и че липсата на яснота е позволила на администрацията на Обама да предостави неправомерна защита на хора, които не би трябвало да се ползват от нея.

Служители на Отдела за граждански права потвърдиха, че опитите им за стесняване на дефиницията за пол се основават на собственото им разбиране на закона, както и на съдебно решение. Преди време сегашният директор на отдела Роджър Северино определи в статия действията на администрацията на Обама като "опити да се наложи на цялата страна нова дефиниция за това, какво означава да бъдеш мъж или жена".

Подкрепата на Президента Тръмп в тази посока е огромна, защото много американци виждат в него надеждата да се възстановят  моралните норми в обществото и силата на семейството.


Източник: vlastta.com

В категории: Избрано от редактора

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Бивш шеф на КАТ разкритикува нови идеи за скоростта и катастрофите

САЩ нямат план за Сирия за периода след изтеглянето на войските им

Съдът отмени запори и възбрани върху имоти и сметки на Ветко Арабадажиев

Репликата на Борисов "нахейти ви първата дама" се отнася за Елена Йончева, а не за Десислава Радева

Радева: "Борисов се занимава с мен при откриването на кампанията-съзирам болка на подсъзнателно ниво"

Борисов иска пълна мобилизация и безкомпромисност, смята Цветанов.


НОВИНИТЕ
Привикаха Живко Мартинов в следствието за "Суджукгейт" Привикаха Живко Мартинов в следствието за "Суджукгейт"

1400 работници остават без работа след затварянето на завод за авточасти 1400 работници остават без работа след затварянето на завод за авточасти

Акушерките у нас са два пъти по-малко от необходимото Акушерките у нас са два пъти по-малко от необходимото

Футболният елит се събира за поклонението на Иван Вуцов на националния стадион "Васил Левски" Футболният елит се събира за поклонението на Иван Вуцов на националния стадион "Васил Левски"

Израел удря позиции на Иран в Сирия Израел удря позиции на Иран в Сирия