Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Мария Габриел: Варна се превръща в хъб за цифрово предприемачество в Централна и Източна Европа


Сподели:
19 Октомври 2018, Петък

Мария Габриел - еврокомисар по цифровата икономика и общество, и кметът на Варна Иван Портних откриха високотехнологичната конференция Innowave Summit 2018, която се провежда в Двореца на културата и спорта в морския град. Организатор на събитието е "Български бизнес форуми", с председател Димитър Василев.

„Варна се развива с голяма скорост и се превръща в хъб за цифрово предприемачество в Централна и Източна Европа. Тази конференция вече има славата на най-мащабното високотехнологично събитие в региона. За мен е гордост и чест да съм тук, защото България показва, че иска да бъде активна в цифровата трансформация“, заяви при откриването на форума Мария Габриел.

Тя посочи, че се предлага програма „Цифрова Европа“ с бюджет от 9 млрд. евро, който ще се използва в пет области - изкуствен интелект, киберсигурност, цифрови умения, високоизчислителни производителни технологии и дигитални иновационни хъбове.

"Целта ни е да имаме дигитални хъбове във всяка област в Европа до 2020 година“, каза тя. Мария Габриел се обърна към младите хора с думите: „Не се колебайте да се възползвате от инструментите, които дава Европейската комисия, не се колебайте и да давате повече идеи за следващия бюджетен период“.

Приветствие към участниците в конференцията отправи и кметът Иван Портних. "Вярвам, че това събитие утвърждава Варна на световната карта на смарт градовете и показва нарастващия интерес на IT индустрията към градове с потенциал, какъвто е Варна.

Това е форум, който доказва нарастващата конкурентоспособност на пазара на труда при нас", каза той. Кметът припомни, че в момента над 150 фирми работят в града, а разкритите работни места през годината са над 600.

"Следващата седмица още две компании ще отворят офиси във Варна, вярвам, че тази тендеция ще продължи възходящо", каза още Иван Портних. Той благодари на еврокомисар Мария Габриел за подкрепата за избора на морската столица за дигитален хъб.

Innowave Summit 2018 придължава и утре. Изложението e разделено на три части - експо, иновации и бизнес. Представени ще бъдат най-новите идеи в сферата на блокчейн технологиите, интернет на нещата, виртуалната реалност, изкуствения интелект, нано технологиите, финансовите технологии, дигиталното здравеопазване, стартъпите, маркетинга, продажбите, електронната търговия и други. 

Регистрирани за участие са 1500 души от 23 държави, участват 60 световно признати маркетолози, мениджъри продажби и мениджъри във водещи европейски и международни компании.В категории: Анализи и коментари, Други теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Къде са боновите книжки?

Д-р Стойчо Кацаров: "Преувеличени са числата за фалшивите телкове"

Кога грипът дава усложнения

Ф-16 за България може да са произведени в Индия

Франция разгневена от коментари на Италия за Африка

Александър Урумов: "Европейският съюз и върховенството на беззаконието"


НОВИНИТЕ
Mегалитния комплекс „Купена” край Сърница е бил действащо светилище преди пирамидите Mегалитния комплекс „Купена” край Сърница е бил действащо светилище преди пирамидите

Най-малко 89 души са загинали при експлозията на тръбопровод в Мексико, съобщава АП. Най-малко 89 души са загинали при експлозията на тръбопровод в Мексико, съобщава АП.

Няма шанс за оцелели моряци при пожара край Керченския пролив Няма шанс за оцелели моряци при пожара край Керченския пролив

Денят на Съединението на Украйна Денят на Съединението на Украйна

Путин: "Турски поток" минава през България и Сърбия Путин: "Турски поток" минава през България и Сърбия
ЕВРОПА
Александър Урумов: "Европейският съюз и върховенството на беззаконието" Александър Урумов: "Европейският съюз и върховенството на беззаконието"

Меркел и Макрон подписват безпрецедентен договор за двустранно сътрудничество Меркел и Макрон подписват безпрецедентен договор за двустранно сътрудничество

Европейската комисия с предупреждение към България заради продажбата на гражданство Европейската комисия с предупреждение към България заради продажбата на гражданство

Берлин: "Лондон трябва да заяви какво иска от Брекзит" Берлин: "Лондон трябва да заяви какво иска от Брекзит"

Дипломат №1 на Германия: "Никой не може да спре изграждането на “Северен поток-2“!" Дипломат №1 на Германия: "Никой не може да спре изграждането на “Северен поток-2“!"