Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Майките на деца с увреждания поискаха оставката на Валери Симеонов


Сподели:
19 Октомври 2018, Петък

Повод е изказването на вицепремиера, че те са "кресливи жени с уж болни деца"

Майките на деца с увреждания поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради изказването му, в което ги определи като „група кресиливи с уж болни деца”. Това стана ясно по време на брифинг в парламента, на който присъстваха и майките на деца с увреждания.

„Чакаме го с оставката още днес на палатка при нас, защото такива хора нямат място в лицето на България”, казват недоволните от коментара жени.

„Очевидно обществото ни е болно. Ако този човек остане на поста си, как премиерът ще погледне някого в очите”, добавиха те.

На въпрос дали социалистите, които също поискаха оставката на вицепремиера, не ги употребяват политически, майките отговориха, че техните проблеми нямат политически цвят.

Вчера след съвета за тристранно сътрудничество вицепремиерът коментира пред неговата телевизия „Скат” законопроекта за хората с увреждания. „Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарваха на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство и грижа за тях”, каза Симеонов.

Изказването на вицепремиера събра много гневни коментари в социалните мрежи и десетки хора също подкрепиха поисканата оставка.

Извинение от страна на Симеонов до момента няма, но вместо него премиерът Бойко Борисов се извини на майките с деца с увреждания. 

"Когато дойдоха с проблем, се отнесох с уважение и внимание, и до ден днешен. Със 150 млн. увеличихме средствата за деца с увреждания. Езикът на Симеонов е недопустим, нещастието на хората не трябва да се използва както от БСП, така и от Симеонов". Борисов добави, че не може на гърба на тези хора да се прави политика и молбата му към майките на децата с увреждания е да не застават до БСП. "Какво са направили БСП за тях. Поднасям голямо извинение на майките на деца с увреждания. Познавам езикът на Симеонов, той не е искал да каже това, но той сам трябва да обясни какво е имал предвид. Време е всеки да си мери думите, но това се отнася и за БСП", каза той.


Източник: economic.bg

В категории: Държавна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Светът върви към климатична катастрофа, предупреждава ООН

За Каменаров, БНТ и двете гледни точки

Емил Радев: "Нова директива затвърди Европа на две скорости"

Колев: "Чудесното е, че партиите се избиват, постига се очистване на обществено-политическия живот"

Марин Марковски: "В България трябва да има доживотна присъда без замяна"

Десислава Иванчев очаква присъда и на втора инстанция


НОВИНИТЕ
Булгартрансгаз“ ЕАД стартира процедура за изграждане на две компресорни станции Булгартрансгаз“ ЕАД стартира процедура за изграждане на две компресорни станции

Без камиони по магистралите днес Без камиони по магистралите днес

До 3 месеца доставят липсващия изотоп за диагностика на онкоболни До 3 месеца доставят липсващия изотоп за диагностика на онкоболни

Митко Полихронов се закле като депутат на мястото на Делян Добрев Митко Полихронов се закле като депутат на мястото на Делян Добрев

Патриарх Неофит отслужи архиерейска св. Василиева литургия в храм „Св. Неделя Патриарх Неофит отслужи архиерейска св. Василиева литургия в храм „Св. Неделя