Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Масоните делиха в ефир Яворовия дом и 1,6 млн.лв


Сподели:
15 Октомври 2018, Понеделник

Бившият и настоящият управители на масонското НПО на Великата Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари в България ( В.Л.С.С.П.З.Б.), което притежава Къщата на Яворов - се скараха в ефир за 1,6 млн. лева за къщата на емблематичния български поет Пейо Яворов. Това се случи в ефир, под носа на кмета Йорданка Фандъкова и премиера Борисов, които иначе водиха разговори уж държавата след 10 години сага да си върне къщата. В сдружението членували десетки НПО с 2000 члена, стана ясно в ефира.
Защо сега, когато къщата вече има конструктивни проблеми, а не преди години, се поинтересува кметът Фандъкова от нея, остава въпрос. Тя беше изпратила в ефир заместника си Тодор Чобанов да даде брифинг по същото време, докато трае разговора, пред къщата на Яворов. Докато той обясняваше на медиите как 1,6 млн. лева са по-малко от цената на българското достойнсво, в ефир, масоните се караха кой е оставил дружеството без средства и кой е генерирал задълженията.

Конфликтът беше между Володя Лозанов, бивш управител на НПО-то на Великата ложа, което е собственик на Къщата на Яворов и който бе включен по телефона, и Васил Панчев, който сега е собственик чрез НПО-то на къщата на Яворов, и беше в студиото. Панчев, по информация на "Биволъ" е от другата Велика ложа.

Панчев обвини Лозанов, че е Лозанов е продал на себе си къщата, дал е 200 хиляди лева комисионна на жена си, като посредник при сделката и е генерирал задълженията. Панчев каза, че къщата е била ползвана само за ипотечен инструмент, а самият Лозанов е получил парите си, а при преизчисляване се оказва, че има да взема още около 300 хил. лева. Така Лозанов се оказва кредитор и предявява претенции към къщата, заради което сега къщата се продава.

Лозанов пък обвини Панчев по телефона, че след като Лозанов е оставил организацията в много добро финансово състояние, то при управлението на Панчев се стига до настоящата ситуация. Те посочиха, че водят дела заради твърденията си. Взискателят по делото е Лозанов. Обвинението от Панчев беше, че Лозанов е виновен за генерирането на тези задължения.
Днес ще бъде внесена молба за обезпечаване и спиране на публичната продажба на къщата-музей на Пейо Яворов в центъра на София, докато не се произнесе съда.Васил Панчев обяви досегашния председател на сдружението - Володя Лозанов, че е генерирал огромни задължения и договарял лихви от по 16 %, както и съобщи, че самият Панчев е водил разговори с Вежди Рашидов къщата да влезе в заменка с друг имот, който държавата им посочи.

Затова те инвестирали в Дома на Яворов - за да го заменят за друг имот, призна Панчев.

По думите на частния съдебен изпълнител Валентин Василев, който също беше в студиото и който е обявил за продан къщата по искане на взискателя по делото Володя Лозанов, спирането на продажбата е възможно. Ао купувачът - държавата или общината, взискателят Стоянов и собственикът Панчев "седнат и се разберат", това е възможно, каза съдия-изпълнителят.

„Спирането е уредено в закона. Ако има издадена обезпечителна заповед по надлежния ред и тя бъде представена, ние по най-бързия начин ще спрем процедурата по публична продажба”, заяви той и каза, че трябва да се разберат двете, а в случая - трите, страни.

По думите му е съвсем възможно държавата да придобие къщата. „Държавата може както да участва на самата публична продан, така и да постигне споразумение със страните по делото”, отбеляза Василев, като явно визира, че държавата трябва да наддава с останалите желаещи да си върне къщата, която заместник-кметът по култура на кмета Фандъкова и бивш заместник-министър в кабинета на Бойко Борисов - Тодор Чобанов, твърди, че било въпрос на национално достойноство.

Защо "националното достойноствот" в лицето на Дома на Яворов при тези мандати на Борисов е дадено на масонско НПО е въпрос за 1,6 млн. лева, видя се в ефир.
Източник: 24novini.bg

В категории: Анализи и коментари, Държавна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Нинова след среща с КНСБ: Внасяме предложение за отпадане на данъка върху старите автомобили

МАЕ: Петролът е застрашен от електромобилите и по-чиститата енергия

Докога ще търпим безобразията на КФН?

Изложбено пространство в Европейския парламент ще носи името на българския дипломат Атанас Буров

Христо Иванов за доклада на ЕК по Механизма за мониторинг на българското правосъдие :

Борисов: Защо президентът приема Нинова, а на Менда отказва? Извинявам се, ако не съм бил разбран!


НОВИНИТЕ
Среща на върха на ЕС за финализиране на Брекзит на 25 ноември Среща на върха на ЕС за финализиране на Брекзит на 25 ноември

БВП нараства с 3 на сто, отчете статистиката БВП нараства с 3 на сто, отчете статистиката

Хванаха телефонни измамници, задигнали 11 000 лева Хванаха телефонни измамници, задигнали 11 000 лева

Поетапно чистят охранителните канали и дерета във Варна Поетапно чистят охранителните канали и дерета във Варна

Парламентът в Гърция дебатира споразумението на Ципрас с църквата Парламентът в Гърция дебатира споразумението на Ципрас с църквата