Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Заплахата за ЕС не е Русия, а радикалната ислямизация на Европа. Бунт в Дания?


Сподели:
15 Октомври 2018, Понеделник

Марие Краруп, лидерът на Датската народна партия, в свое скорошно интервю пред местната информационна агенция „Берлингске“ заяви, че Русия никога не е била и няма да бъде враг на ЕС. А най-голямата опасност за Евросъюза в момента са близкоизточните бежанци и радикалната ислямизация на Европа като такава.

Разсъждавайки за историята и за развитието на Русия като цяло и за отношението на допуснем датските поданици към руснаците, Кремъл и руския президент Крапуп говори, че нейните съотечественици в повечето случаи са невежи, а техните познания за случващото се извън границите на Дания се свежда единствено до медийната информация от локалните и западни вестници. А пресата и другите западни новинарски портали са масово ангажирани и съответно не представляват истинската картина за това, какво се случва с външния свят. Ето че и за ситуацията в Русия датчаните разбират основно от местните медии в най-добрия случай или от лъжливите предавания на ВВС и СNN в най-лошия.

В течение на своето интервю Краруп постоянно повтаря, че руснаците не са врагове нито на Дания, нито на ЕС като цяло. И би било правилно с Русия да се установят конструктивни и приятелски отношения, докато не го направи първи Китай, защото съюзът между Москва и Пекин ще бъде по-скоро от полза на Вашингтон, а не на Запада. Но в Евросъюза всички играят по правилата на САЩ в антируските санкции, докато Европа би било по-добре да действа според своята преценка и да провежда собствена политика по сближаване с Руската федерация.

Обобщавайки Марие Краруп особено подчерта, че демонизирането на Русия играе в полза на Вашингтон: САЩ полагат максимални усилия, за да премахнат РФ от енергийния пазар на ЕС и така да нанесат още един удар по икономиката ѝ. Но приятелството между Европа и Москва би била много по-изгодна от конфронтацията, затова и ЕС би следвало да се стреми към него в момента.

Превод: В.Сергеев


Автор: А. М. Василевский
Източник: pogled.info

В категории: Анализи и коментари, Други теми, Европа

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Нинова след среща с КНСБ: Внасяме предложение за отпадане на данъка върху старите автомобили

МАЕ: Петролът е застрашен от електромобилите и по-чиститата енергия

Докога ще търпим безобразията на КФН?

Изложбено пространство в Европейския парламент ще носи името на българския дипломат Атанас Буров

Христо Иванов за доклада на ЕК по Механизма за мониторинг на българското правосъдие :

Борисов: Защо президентът приема Нинова, а на Менда отказва? Извинявам се, ако не съм бил разбран!


НОВИНИТЕ
Среща на върха на ЕС за финализиране на Брекзит на 25 ноември Среща на върха на ЕС за финализиране на Брекзит на 25 ноември

БВП нараства с 3 на сто, отчете статистиката БВП нараства с 3 на сто, отчете статистиката

Хванаха телефонни измамници, задигнали 11 000 лева Хванаха телефонни измамници, задигнали 11 000 лева

Поетапно чистят охранителните канали и дерета във Варна Поетапно чистят охранителните канали и дерета във Варна

Парламентът в Гърция дебатира споразумението на Ципрас с църквата Парламентът в Гърция дебатира споразумението на Ципрас с църквата
ЕВРОПА
Среща на върха на ЕС за финализиране на Брекзит на 25 ноември Среща на върха на ЕС за финализиране на Брекзит на 25 ноември

Изложбено пространство в Европейския парламент ще носи името на българския дипломат Атанас Буров Изложбено пространство в Европейския парламент ще носи името на българския дипломат Атанас Буров

Христо Иванов за доклада на ЕК по Механизма за мониторинг на българското правосъдие : Христо Иванов за доклада на ЕК по Механизма за мониторинг на българското правосъдие :

Кристоф Гилюи и Дейвид Гудхарт:“Народът от някъде” срещу “хората отвсякъде” Кристоф Гилюи и Дейвид Гудхарт:“Народът от някъде” срещу “хората отвсякъде”

Британците ще пътуват в Европа без визи след брекзит Британците ще пътуват в Европа без визи след брекзит