Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Светлозар Лазаров напуснал "Атака", защото не бил съгласен с политиките на правителството


Сподели:
12 Октомври 2018, Петък

Той категорично отхвърли възможността да става главен секретар на МВР

"Не ми харесват някои политики в правителството, затова напуснах. Волен Сидеров е достатъчно мъдър и опитен, няма да му давам акъл".Това заяви бившият координатор на "Атака" Светлозар Лазаров в студиото на "Тази сутрин" по bTV.Благодаря на Сидеров, че ме покани в политиката. Имам несъгласие с определени политики на това правителство. Това са причините да напусна партия "Атака". Не са ме канили за главен секретар, не е обсъждано това и няма такива амбиции, каза бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров.По-конкретно той разкритикува енергийната политика на правителството и по-скоро контактите с Газпром.От думите му стана ясно, че е бил в партия "Атака" като енергиен експерт. Той изрази неодобрението си, че нищо от обещанията в платформата на партията не е било спазено. „Не е защитен националния интерес пред „Газпром“, посочи той.Лазаров категорично отхвърли възможността да става главен секретар на МВР. Нито е говорено с мен, нито има такава опция , подчерта той.

Във връзка с оценката на Цветан Цветанов, че връщането на Лазаров в сситемата на МВР ще бъде лош  знак за системата, Лазаров попита "този човек като какъв се изказва...Има си министър, който предлага на Министерския съвет, там се взима решение. До колкото знам Борисов е началник и той решава тези неща. Няма коалиционен съвет, който решава кой да бъде главен секретар на МВР. Аз нямам такива амбиции", каза още бившият координатор на "Атака". Лазаров добави, че не е бил съгласен с извеждането на ГДБОП от МВР и присъединяването на службата към ДАНС. "Тази позиция - вътрешен министър изисква политическа подкрепа".На въпрос дали е вярно, че ще създава проруска партия, Лазаров се изуми и отговори: "Пропруска партия? Винаги съм подчертавал, че на първо място е важен българския национален интерес. Това, че трябва да се работи с Русия е ясно, защото сме енергийно зависими от тях. Никога не съм работил по политически проекти.В "Атака" съм работил със структурите и гражданското общество". "Хората, които ме издигнаха мен, в момента управляват МВР. Младен Маринов го познавам от известно време. Тренирахме заедно. Той ще се справи, ако има необходимата политическа подкрепа", каза още Лазаров.

"Волен Сидеров има право да иска политическо присъствие. Иска да наложи определени стратегии и да приложи политики в сферата на сигурността", каза той по повод суданецът, който нападна Деница Сидерова преди броени дни.Лазаров не чувства вина за провала си по случая с Лясковец: По казуса „Лясковец“ три съдебни състава са се произнесли. Ако има несъгласен, да се обърне към съда“, каза още бившия главен секретар на МВР в правителството на Пламен Орешарски.Цветан Цветанов не е министър-председател, за да дава оценки за моята работа. Той Бойко Борисов ли е или президентът Радев?, отговаря на критиките на бившия вътрешен министър Лазаров.


Източник: http://epicenter.bg

В категории: Държавна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Нинова: Борисов си отива, но остава разрушена държава. Години ще я възстановяваме

България е третата страна в ЕС с най-нисък дълг за 2017 г.

"Локо София" върху мемориала в Хирошима - фалшива новина

Медведев: Санкциите срещу банковия сектор на Русия са „обявяване на война“

Голямата беда е, че такива хора изобщо са фактор в България

Лавров: Русия смята да напусне Съвета на Европа


НОВИНИТЕ
Силни сме! Медал след медал за България от световното по канадска борба Силни сме! Медал след медал за България от световното по канадска борба

Македония започва преговорите за членство в НАТО Македония започва преговорите за членство в НАТО

Медиацията - ефективeн способ за разрешаване на спорове. Специфика на медиацията при търговски спорове Медиацията - ефективeн способ за разрешаване на спорове. Специфика на медиацията при търговски спорове

Бутан гласува за парламент за трети път в историята си Бутан гласува за парламент за трети път в историята си

Захариева открива годишния форум на Дунавската стратегия Захариева открива годишния форум на Дунавската стратегия