Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Германия облекчава правилата за фирмите след Brexit


Сподели:
10 Октомври 2018, СрядаГермания възнамерява да позволи на хиляди малки предприятия, които използват свободите на Европейския съюз, да се регистрират по британските правила, за да се превърнат в германски компании след като Великобритания напусне блока.

Законопроектът, разгледан от Reuters, илюстрира подробните подготовки, които Берлин прави за Brexit.

Германските власти подготвят и друг закон, който ще позволи на британските граждани да запазят първоначалното си гражданство, когато станат германци, докато трае преходния период след Brexit, за разлика от гражданите на държави извън ЕС, които трябва да предадат своя първоначален паспорт.

Законът за регистрацията на дружества засяга около 10 000 малки фирми в Германия, избрали да се регистрират като британско дружество с ограничена отговорност, а не според германското законодателство, поради по-ниските капиталови изисквания.

Съгласно настоящите правила тези предприятия трябва да станат германски дружества с ограничена отговорност (GmbH), което ги принуждава да увеличат капитала си до 25 000 евро (21 856 паунда).

"Искаме да помогнем на тези компании да направят необходимите подготовки", каза министърът на правосъдието Катарина Бърли за закона, който трябва да бъде приет на заседание на кабинета в сряда.

Канцлерът Ангела Меркел често е заявявала публично, че нивото на подробна подготовка, което Brexit изисква, е изненадало всички. Тя дава за пример трудността да се вземат домашните любимци на семейна почивка след излизането на Великобритания, когато ще са нужни месеци карантина.

В същото време 16-те провинции в Германия трябва да актуализират законодателството си, за да позволят на учителите по английски, за които той е майчин език, да запазят работата си.

Съгласно действащото законодателство държавните служители трябва да бъдат граждани на ЕС. Това вече няма да се прилага за учители от Великобритания, след като тя напусне блока. /money.bgВ категории: Новините, Бизнесът

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Заев: с нас е българин, с гърците - грък, със сърбите - сърбин, а всъщност е обикновен тарикат

Позиция на св синод на Българската православна църква – Българска патриаршия по закона за трансплантация на органи, тъкани и клетки.

Елена Йончева: "Реакцията на Камарата на строителите показва страх и паника от независима проверка"

Апелативният спецсъд защитава продължаващия арест на Иванчева

Спецпрокуратурата с жесток удар по Румен Овчаров

Евала, либерали, съучастници на ислямистите!


НОВИНИТЕ
Борисов към строителите: "Не одобрявам линията за дискредитиране на сектора, но искам качество!" Борисов към строителите: "Не одобрявам линията за дискредитиране на сектора, но искам качество!"

Наши превозвачи тръгват на бунт към Брюксел заради новия Пакет за мобилност, Наши превозвачи тръгват на бунт към Брюксел заради новия Пакет за мобилност,

Самосвали и булдозери напълниха "Цариградско шосе" Самосвали и булдозери напълниха "Цариградско шосе"

Улица в Германия беше "преасфалтирана" с шоколад след теч във фабрика Улица в Германия беше "преасфалтирана" с шоколад след теч във фабрика

Китай задържа бивш канадски дипломат Китай задържа бивш канадски дипломат