Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Който е срещу Унгария, иска Европейски СССР


Сподели:
14 Септември 2018, Петък

Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки беше сред най-активните критици на предложението Европейският парламент да започне наказателна процедура срещу Унгария за нарушаване на европейските ценности от правителството на Виктор Орбан.

С 448 гласа "за", 197 "против" и 38 въздържали се, идеята беше приета. От родните евродепутати петима подкрепиха мнозинството, а
осем бяха против. Ева Майдел от ГЕРБ се въздържа, а Неджми Али (ДПС) и Петър Курумбашев и Георги Пирински (БСП) не са гласували.

-Г-н Джамбазки, защо се получи този разнобой между българските евродепутати за предложените санкции срещу Унгария. Стана ясно, че трима от ДПС и по един от БСП и ДСБ са подкрепили задействането на процедурата по член 7 от Договора за ЕС, докато останалите са гласували против.
- Тези хора смятат, че унгарското правителство трябва да бъде наказано, защото има мнение, по-различно от тяхното. Това си е чист болшевизъм, това е Европейски СССР. Те смятат, че нахлуването на мигранти не е опасно, докато аз мисля, че е заплаха. Те мислят, че еднополовите бракове са ценност, но аз мисля, че това е болестно състояние. Те мислят, че e ценност да не даваш на другия да говори, когато не си съгласен с него, докато аз смятам, че това е диктатура.
- Вие бяхте най-рязък в оценката за случващото се в Европарламента, дори поставихте знак за равенство между "розовия либерализъм и комунизма". Не е ли малко пресилено да говорим за Европейски СССР?
- Розовият либерализъм е продължение на комунизма с други средства. Забележете кои в България са привърженици на розовата диктатура -наследници на комунистически фамилии, хора, които заграбиха националото богатство през 1944 г. и досега не искат да отстъпят и мислят,че са прави. Но не са, те са на бунището на историята.
- Каква опасност крие за ЕС получилото се разделение в Европарламента заради Орбан ?
- Според мен колкото е опасност, толкова е и възможност. За пръв път Европейският парламент ясно се раздели на два полюса. От една страна са розовите либерали, които насърчават ислямистката инвазия и нашествието на милиони афганистанци и африканци, а срещу тях са хората, които защитават исконните човешки ценности. Ние смятаме, че Ес трябва да се върне там, откъдето тръгна - като съюз на суверенни държави, които имат своята свободна воля и могат да решават дали да пазят своите граници или не. Също така могат сами да решават въпросите, касаещи семейството и брака.
Затова двете възможности пред ЕС са добре очертани. Дали ще се превърнем в един Европейски Съветски съюз, ръководен от едни общи структури, които са държат като късния Брежнев или ще се върнем към изворите на една Европа, която е видимо витална и може да се развива.
- Твърдите, че ясно виждате ръката на Джордж Сорос в тези надвиснали санкции срещу Унгария. Какви са аргументите ви за това?
- Нека ви дам един пример. В доклада срещу политиката на Орбан са се записали организациите, които са съдействали за изготвянето му. Там е унгарското Отворено общество, както и още 7-8 организации, всичките до една зависими от Сорос.
Този финансов спекулант, който причинява нещастия на милиони хора по света, се опитва да води война срещу законното правителство на Унгария. Затова за мен е безспорно, че Сорос е в основата на тази завера. Не е тайна, че и в Европейския парламент много хора са на негова издръжка, има много мои колеги, които работят за него.
- Как ще изглежда новият Европарламент след изборите догодина ? Някой анализатори предвиждат много силен ултрадесен блок.
- Няма да е изненада, даже е задължително, това да се случи. Виждаме, че европейските нации се събуждат, на хората им омръзна да ги използват, да им нареждат как да си подреждат леглото, къщата и гардероба. И нямат нужда Сорос да им казва как да го правят. Затова прогнозирам много силно присъствие на гласа на разума в бъдещия Европарламент в наше лице.
- Като заговорихме за евроизборите, как ще се явят на тях Обединени патриоти при толкова търкания в коалицията. С общи листи на ВМРО, Атака и НФСБ или някой ще се отлъчи?
- Тези търкания са породени от личните отношения на тримата партийни лидери. Аз обаче
разчитам на гласа на разума и на едно много ясно и вече потвърдено от живота и практиката правило - "Съединението прави силата".
Ако се явим поотделно, както сме правили и преди, резултатът ще бъде лош. Можем да се явим заедно и резултатът ще бъде много по-добър.
Няма нужда да бъркаме в контакта, за да се убедим, че ще ни удари ток. Няма нужда да изядем едно кило сол и сто тояги, за да разберем, че сме на грешния път.
Разумът показаа, че трябва да се явим заедно. Това между другото е и желанието на нашите поддръжници. Те винаги са ни казвали: "Стига вече! Оставете тези лични дрязги, големи мъже сте, кой дядо, кой баща. Хайде спрете с тези простотии и глупости !".
- Доколко е вероятно Валери Симеонов и неговия НФСБ да потърсят други партньори в центъра или вдясно ?
- Съвсем откровено казано, разчитам на здравия разум на г-н Симеонов, който той е показал и в бизнеса си, и в политиката. Ако тръгне да търси други партньори това би било грешка.
Други съюзници може да търсим само, за да увеличим тежестта на Обединени патриоти.
- Възможно ли е коалицията Обединени патриоти да има четвърти партньор ?
- Разбира се, че е възможно и полезно дори. Това е целта на всяка политика - да прибавя гласове, да прибавя влияние и да бъде по-силна, за да решава проблемите на българите. Патриотизмът е силен, когато е отворен към обществото и към неговите проблеми, а не когато се затваря в котерийни и лични битки.
- Конфликтът между президента Румен Радев и управляващата коалиция е все по-видим. Докъде може да стигне това противопоставяне и доколко вреди на държавата ?
- Предполагам, че ще ви изненадам с този отговор, но това противопоставяне според мен не е лошо, даже е здравословно.
Президентът се радва на силно обществено доверие и най-вероятно го е заслужил.
Всяко едно управление има нужда от силен контрапункт. В лицето на БСП нямаме силна опозиция, а едни истерични хора, които правят глупости. Като "слизането" на соцдепутатите при народа. Затова е по-полезно за властта президентът да бъде силен контрапункт, който да мобилизира дейността на мнозинството и така да мотивира управлението ни да бъде по-успешно и по-ефективно.
- От ГЕРБ обаче смятат, че държавният глава налива вода в мелницата на БСП преди предстоящите европейски и местни избори?
- БСП и на тези избори няма да надскочат боя си. Партията страда от тежки поколенчески и междуличности въпроси, както и тежки приватизационни въпроси. БСП не може да вземе повече от това, което има като електорат, а дори да го направи, трябва да управлява с ДПС. Така че аз притеснения от БСП нямам.

Матей БОНЕВ
standartnews.comВ категории: Интервюта

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Версията за отравянето на Гебрев, която Цацаров мигновено изключи

Манолова: "Затруднявам се дали да вярвам на Цветанов от събота или на Цветанов от понеделник"

Лавров: "Чуждата политика в Близкия изток доведе до срив на баланса"

Криминален психолог разкри кога агресията се отключва у психично болните

Слави Трифонов: "Спасителят се появи! Спете спокойно, деца!"

Джамбазки изригна срещу подмяната на "майка" и "баща" с "родител 1" и "родител 2" във Франция


НОВИНИТЕ
Почина дизайнерът Карл Лагерфелд Почина дизайнерът Карл Лагерфелд

Безплатни прегледи за глаукома във ВМА през март Безплатни прегледи за глаукома във ВМА през март

Мащабните ремонти във Варна приключват до края на април Мащабните ремонти във Варна приключват до края на април

Масовото убийство в Нови Искър е извършено още в петък вечерта Масовото убийство в Нови Искър е извършено още в петък вечерта

16 щата съдят президента Доналд Тръмп 16 щата съдят президента Доналд Тръмп
ЕВРОПА
Аз не съм родител 1 и родител 2 на моите деца, а техен баща Аз не съм родител 1 и родител 2 на моите деца, а техен баща

Юнкер: "Никой няма да се противопостави на отлагане на Брекзит" Юнкер: "Никой няма да се противопостави на отлагане на Брекзит"

Федерика Могерини: "Договорихме се за нови санкции срещу Русия" Федерика Могерини: "Договорихме се за нови санкции срещу Русия"

Над 50 пожара обхванаха Северна Испания Над 50 пожара обхванаха Северна Испания

ЕС с крачка назад по "данъка върху линковете" и филтрите за качване в интернет ЕС с крачка назад по "данъка върху линковете" и филтрите за качване в интернет