Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Влошаването на отношенията между САЩ и Китай доведе до отлив на инвестиции


Сподели:
09 Август 2018, ЧетвъртъкСъставният индекс Nasdaq Composite беше от малкото, които затвориха  на зелена територия, като така достигна до най-дългата серия от повишения от месец март насам. Индексът добави 0.1 на сто до 7888.33 пункта след ръста на технологичните компании Facebook и Amazon, чиито акции поскъпнаха с 0.8 и 1.3 процента, докато Google добави 0.4% към стойността си.

Задълбочаването на търговските отношения между САЩ и Китай доведоха до отлив на инвестиции в рискови активи, което изпрати индексите Dow Jones и S&P 500 на отрицателна територия. Dow Jones Industrial Average се понижи с 0.18% до 25583.75 пункта, докато S&P 500 изгуби 0.03 процента до 2857.70 пункта след лошо представяне на сектора на потребителски стоки. На европейските борси преобладаваше смесена търговия продиктувана от финансовите отчети за изминалото тримесечие и създалото се напрежение в търговските отношения. 

На фона на падащите цени се открои покачването на индекса FTSE 100, който достигна 7776.65 пункта, докато бенчмаркът на европейските пазари DAX се раздели с 0.12% до 12633.54 пункта. Цената на златото остана стабилна в сряда със поскъпване до 1213.80 долара за тройунция, но покачващите се лихви в САЩ и засиленото търсенето на държавни облигации се очаква да окажат своята тежест върху ценния метал. Цената на петрола претърпя сериозен спад, като поевтиня с над 3% до 66.77 долара за барел, докато сортът Брент се търгуваше за $72.21.

Финансови отчети за Q2

В четвъртък своите финансови отчети за второ тримесечие на годината ще публукуват компаниите: Viacom; News Corp; Dropbox; Canada Goose; Planet Fitness.  

Пред софтуерната компания предстои публикуване на финансовите отчети за Q2, което може да даде силен тласък на цената в определена посока. В края на юли се наблюдава лъжлив пробив под границите на низходящия канал, след което инвеститорите повишиха стойността на акциите до зоната на съпротива около $31-$32. При добри данни от финансовите отчети очакваме покачване, което да тества максимумите около 42.50.

От началото на месец август доларът губи позиции спрямо прекия си конкурент японската йена, което формира низходящ канал, който определя движението. Цената е в близост до зона на подкрепа около нивото 110.65, но при по-голям натиск от пазара очакваме да видим категоричен пробив, където може да се пласират чакащи поръчки за продажба, и поевтиняване към 109.50. 

Цената на щатския петрол се понижи под зоната на подкрепа, което дава възможност за нови разпродажби до следващото ниво на подкрепа около 64 долара за барел. При активиране на купувачите може да очакваме възстановяване на възходящия тренд, за което е нужен пробив на цената над $69.

Немският индекс се движи под 50 периодната средна, но в възможно възстановяване на възходящото движение покрай данните от финансовите отчети за второ тримесечие на годината. При пробив на долната граница на канала ще очакваме подкрепа от зоната около 12500 – 12600, откъдето да започне повишението. Сигнал за покупка е при пробив над 50 периодната средна около 12700 пункта с цел достигане на максимумите при 13200 пункта.


Източник: economic.bg

В категории: Анализи и коментари, Бизнесът

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Солаковият хан където са живели Ботев и Левски се руши

Иван Ченчев, БСП: "След като всичко на ГЕРБ им е законно, защо подават оставки?"

Елена Йончева: "Големият проблем, свързан с насилието над жени, е бедността"

Полша и САЩ са близо до сделка за изграждане на "Форт Тръмп"

"ГAЗ" cĸopo мoжe дa фaлиpa зapaди caнĸциитe, пpeдyпpeди Дepипacĸa

Община Кочериново даде поръчки за 11 млн. лв. на жената на зам.-шефа на КПКОНПИ Антон Славчев - Зорница Атанасова


НОВИНИТЕ
Полицията в Ню Йорк арестува мъж, влязъл с бензин в катедралата "Свети Патрик" Полицията в Ню Йорк арестува мъж, влязъл с бензин в катедралата "Свети Патрик"

КНДР тества ново тактическо оръжие КНДР тества ново тактическо оръжие

Представят доклада на Мълър за руската афера Представят доклада на Мълър за руската афера

Европол: "Европа е най-силно заплашена от мафията, а не от тероризма" Европол: "Европа е най-силно заплашена от мафията, а не от тероризма"

Американски миноносец акостира във Варна Американски миноносец акостира във Варна