Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Бойко Борисов: Най-чиста ми е съвестта за миграцията


Сподели:
13 Юли 2018, Петък

Корнелия Нинова обвини премиера в непоследователност по темата

Ако има нещо да ми е най-чиста съвестта, то това е миграцията. Това заяви премиерът Бойко Борисов в парламента по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на лидера на БСП Корнелия Нинова. Борисов изтъкна, че е предупредил европейсктие държави още през 2015 г., че действията им ще доведат до катастрофа.

    "Аз съм човек, който винаги казва истината. И вашето правителство, и нашето правителство в началото не бяхме подготвени. От една година и половина, когато върви споразумението с Турция, проблемът е решен", заяви Борисов.

Според него истинският проблем не е в нелегалната, а в легалната миграция, защото на тези хора сме длъжни да дадем убежище и те стават "наши".

    "Има няколко подводни камъни. Много внимателно ни следят поне 5 неправителствени  организации и група френски адокати за всяко изказване по темата", каза Борисов.

Според него преди няколко години е имало "хибридна война", след като медиите са показвали "бебета, деца, плуващи във водите".

    "Създаде се огромен натиск и от неправителсвени организации. И тогава добре, че тя (Ангела Меркел - б.р.) ги пусна да влязат, иначе щяха тези 60 хил. да са тук. Ако речем да направим затвор веднага неправителствените организации ще кажат, че не можете да ги държите затворени", каза Борисов.

Той заяви, че България е отказала да подпише споразумение за мигрантите и дори е била най-твърда.

    "В последния съвет ми казаха, че съм циничен, че съм брутален. Как си представяте да ни ги връщате със самолет? Върви фалшива новина, че нощно време сме ги връщали със самолети мигрантите", каза Борисов.

Той смята, че държавите, които са имали колниално робство, са длъжни сега да подпомогнат бившите си колонии.

    "Никой не казва  - нито САЩ, нито Русия  - дайте и от мигрантите при нас. Това ни струва милиарди. Не съм се съгласил, не се съгласих. Гърция се съгласи, Испания, Италия, от граничните само ние не сме. Винаги сме предупреждавали, максимум улисиля положихме. И ние сме избягали така, когато са дошли османлиите", каза още Борисов.

И допълни:

    "Попитах ги какво ще стане ако подпишем, ако се скараме с Турция, ако в България влязат мигранти... Не само, че не съм подписал споразумение, а в следствие на това, че не пожелах очаквам да има отговори под кръста, както обикновено се казва", каза Борисов.

Според Нинова позицията на България по темата е непоследователна.

    "В момента стоят открити два въпроса - какво да се прави с онези миграти, които са на територията на ЕС, и как да се вземат мерки за тези, които биха дошли в бъдеще. Мисля, че е разумно да признаем, че през 2015 г. Германия и Ангела Меркел тежко сгрешиха като поканиха мигрантите да дойдат в Европа, защото освен бежанците от война, дойдоха и много икономически мигранти. Както виждате състоянието на ЕС по този въпрос в момента е изключително тежко", каза Нинова.


Източник: clubz.bg

В категории: Анализи и коментари, Държавна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Тихомир Безлов: "И Миньо Стайков, и Арабаджиев са направили богатсвото си през политическа протекция."

Пламен Георгиев забрави, че е назначен за консул във Валенсия

Депонирането на отпадъци не е най - доброто решение, смятат еколози

"Важен сигнал за всички магистрати под натиск." Кьовеши се доближава до поста главен прокурор на ЕС

Експерти: "Злоупотребата с болнични листове трябва да се криминализира"

И разследващият журналист Марин Николов вече е извън Нова телевизия


НОВИНИТЕ
Снимка на Трюдо с тюрбан и боядисано кафяво лице предизвика скандал в Канада Снимка на Трюдо с тюрбан и боядисано кафяво лице предизвика скандал в Канада

Десетки жертви при бомбен атентат в Афганистан Десетки жертви при бомбен атентат в Афганистан

Проверяват храната в детските градини и училищата Проверяват храната в детските градини и училищата

Гласуват предложението на Андрей Новаков ЕК да изтегли целия пакет "Мобилност" Гласуват предложението на Андрей Новаков ЕК да изтегли целия пакет "Мобилност"

Предсрочни избори в Испания на 10 ноември Предсрочни избори в Испания на 10 ноември
ЕВРОПА
Кьовеши почти със сигурност е новият европейски главен прокурор Кьовеши почти със сигурност е новият европейски главен прокурор

Лидерите на Италия и Франция предлагат нова система за разпределение на мигрантите в ЕС Лидерите на Италия и Франция предлагат нова система за разпределение на мигрантите в ЕС

"Важен сигнал за всички магистрати под натиск." Кьовеши се доближава до поста главен прокурор на ЕС "Важен сигнал за всички магистрати под натиск." Кьовеши се доближава до поста главен прокурор на ЕС

Италианските власти:  "Разбихме най-голямата пиратска стрийминг телевизионна мрежа" Италианските власти: "Разбихме най-голямата пиратска стрийминг телевизионна мрежа"

Предсрочни избори в Испания на 10 ноември Предсрочни избори в Испания на 10 ноември