Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Нинова обвини, че изолирали президентството от европредседателството


Сподели:
13 Юли 2018, ПетъкДобра организация, но слабо откъм политическо съдържание европредседателство - това видя лидерът на БСП Корнелия Нинова в остра реч след премиера Бойко Борисов, който отчете работата на правителството, начело на Съвета на ЕС.

Европа е по-разделена от всякога, подчерта Корнелия Нинова. Европейският съюз се разделил по много теми, а Българското европредседателство не можа да лидира този процес, по мнението й.

Българският парламент остана встрани от този процес, в България изолирахте президентската институция, разкритикува лидерът на социалистите и продължи: "Вие не успяхте да приобщите съдебна власт, неправителствен сектор."

Това не е съгласие, вие не успяхте да мобилизирате национална енергия, смята тя. България не предотвратила удара върху европейската икономика с наложените мита от САЩ. Не се пазел и българският национален интерес. Как защитихте българския национален интерес, попита тя Борисов по повод на поредния протест на земеделските производители. Нинова посочи и че по време на председателството е имало 72 протеста и ги изброи. Председателството започна с шесторно убийство и завърши с убийството на затворник, премина Нинова и към теми от вътрешната политика.

Не се е случила ревизията на Дъблинския регламент. Защо не успяхте да постигнете напредък, попита червеният водач. Нямало как да ни приемат в Шенген. Къде са мерките за преодоляване на неравенствата, продължи с въпросите Корнелия Нинова. Председателството беше изключително важно, допълни тя и посочи, че не вижда и конкретни ангажименти за интеграцията на Западните Балкани.

Председателството не можа да мобилизира енергията на българското общество, държавата излъчваше нестабилност, посочи Корнелия Нинова. Според нея сме пропуснали възможностите на ръководството на Европейския съюз.


Източник: news.bg

В категории: Анализи и коментари, Държавна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Скандалът увеличи подкрепата за партията на Курц

Кан удари шамар на Холивуд: "Златната палма е в ръцете на Ален Делон "

Нинова: "Само БСП е побеждавала ГЕРБ и може пак да го направи"

За Ботьо Ботев е лудост Зайков все още да е в Костенец

Валери Симеонов: Превратно тълкувани европейски директиви съсипват българския бизнес

Преговорите за Брекзит са пред провал, може да има втори референдум


НОВИНИТЕ
Конкурсът "Обичам те море" с голям успех Конкурсът "Обичам те море" с голям успех

Гърция драстично намали ДДС-то за някои стоки и услуги Гърция драстично намали ДДС-то за някои стоки и услуги

Сигнал за бомба затвори Съдебната палата Сигнал за бомба затвори Съдебната палата

В "Пирогов" създадоха мобилно приложение за първа помощ при изгаряне В "Пирогов" създадоха мобилно приложение за първа помощ при изгаряне

САЩ проведоха военни маневри в Арабско море САЩ проведоха военни маневри в Арабско море
ЕВРОПА
Скандалът увеличи подкрепата за партията на Курц Скандалът увеличи подкрепата за партията на Курц

Съветът на ЕС ще наказва извършителите на кибератаки Съветът на ЕС ще наказва извършителите на кибератаки

Преговорите за Брекзит са пред провал, може да има втори референдум Преговорите за Брекзит са пред провал, може да има втори референдум

Оспорван предизборен дебат в Брюксел на водещите кандидати за председател на ЕК Оспорван предизборен дебат в Брюксел на водещите кандидати за председател на ЕК

Емил Радев: Мониторингът за България е дискриминационен, покрили сме всички изисквания за Шенген Емил Радев: Мониторингът за България е дискриминационен, покрили сме всички изисквания за Шенген