Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Нинова обвини, че изолирали президентството от европредседателството


Сподели:
13 Юли 2018, ПетъкДобра организация, но слабо откъм политическо съдържание европредседателство - това видя лидерът на БСП Корнелия Нинова в остра реч след премиера Бойко Борисов, който отчете работата на правителството, начело на Съвета на ЕС.

Европа е по-разделена от всякога, подчерта Корнелия Нинова. Европейският съюз се разделил по много теми, а Българското европредседателство не можа да лидира този процес, по мнението й.

Българският парламент остана встрани от този процес, в България изолирахте президентската институция, разкритикува лидерът на социалистите и продължи: "Вие не успяхте да приобщите съдебна власт, неправителствен сектор."

Това не е съгласие, вие не успяхте да мобилизирате национална енергия, смята тя. България не предотвратила удара върху европейската икономика с наложените мита от САЩ. Не се пазел и българският национален интерес. Как защитихте българския национален интерес, попита тя Борисов по повод на поредния протест на земеделските производители. Нинова посочи и че по време на председателството е имало 72 протеста и ги изброи. Председателството започна с шесторно убийство и завърши с убийството на затворник, премина Нинова и към теми от вътрешната политика.

Не се е случила ревизията на Дъблинския регламент. Защо не успяхте да постигнете напредък, попита червеният водач. Нямало как да ни приемат в Шенген. Къде са мерките за преодоляване на неравенствата, продължи с въпросите Корнелия Нинова. Председателството беше изключително важно, допълни тя и посочи, че не вижда и конкретни ангажименти за интеграцията на Западните Балкани.

Председателството не можа да мобилизира енергията на българското общество, държавата излъчваше нестабилност, посочи Корнелия Нинова. Според нея сме пропуснали възможностите на ръководството на Европейския съюз.


Източник: news.bg

В категории: Анализи и коментари, Държавна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Одитът установи пропуски в сигурността на електронните системи на НАП

"Отмъщение за победата". 10 години затвор за лидерката на опозицията в Истанбул заради туит

Българският мед е третият най - евтин в ЕС

Политолози: "Манолова и Фандъкова отиват на балотаж на кметските избори"

Бизнесът е недоволен от негативните новини в българските медии

Тихомир Безлов: "И Миньо Стайков, и Арабаджиев са направили богатсвото си през политическа протекция."


НОВИНИТЕ
Американски дрон уби по погрешка 30 цивилни в Афганистан Американски дрон уби по погрешка 30 цивилни в Афганистан

Димитър Бербатов прекратява футболната си кариера Димитър Бербатов прекратява футболната си кариера

Светът не е готов за пандемии, за 36 часа могат да загинат 80 милиона души Светът не е готов за пандемии, за 36 часа могат да загинат 80 милиона души

Снимка на Трюдо с тюрбан и боядисано кафяво лице предизвика скандал в Канада Снимка на Трюдо с тюрбан и боядисано кафяво лице предизвика скандал в Канада

Десетки жертви при бомбен атентат в Афганистан Десетки жертви при бомбен атентат в Афганистан