Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Как да се храним според кръвната група


Сподели:
29 Юни 2018, Петък



Знаете ли, че има храни, които не са съвместими с кръвната ви група и е по-добре да бъдат избягвани? В това вярва натуропатът Питър Д’Адамо, който създава специална диета възоснова на четирите основни комбинации.

Определени белтъчини в някои храни не могат да се преработят по еднакъв начин от организмите с различни кръвни групи, смята специалистът. По думите му, симптоми като подуване, газове, забавен метаболизъм, възпаление и по-сериозни заболявания, се получават, ако кръвната група на човек не е съвместима с лектините, намиращи се в продуктите, които той консумира. Натуропатът разделя храните в три категории:

- много полезни, които действат като лекарства;

- неутрални, които може да се ядат всеки ден, без да вредят на организма;

- забранени - по-добре е да бъдат избягвани.

Как да се храните според кръвната група?

0 - за нея са най-полезни крехките меса, пилешкото и рибата. Зърнените храни, хлябът и бобовите растения е по-добре да бъдат ограничени. Ако искат да съчетаят диетата със спорт, хората с тази кръвна група е добре да наблегнат на по-интензивни упражнения.

А - много хора с въпросната група предпочитат вегетарианските режими. Полезни за тях са зеленчуци, зърнени храни и протеини. Доколкото до видовете спорт, за тях е най-добре той да е с ниска или умерена физическа активност.

B - подходящи са нискомаслени млечни продукти, месо и земеделски продукти. Хората с група В е добре да избягват консумацията на пшеница, царевица и леща. За тях се препоръчват всякакви тренировки с умерено натоварване.

AB - да се избягват храни като пилешко, телешко и свинско, защото хората с тази група са с по-чувствителна храносмилателна система. Полезни за тях са морските храни, млечните продукти и тофу. Ако спортуват, натоварването им трябва да бъде с нисък интензитет.


Източник: tialoto.bg

В категории: ХРАНЕНЕ И СПОРТ, Знаете ли че ...

Сподели:





Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Да знаем и да помним

Достойни наследници ли сме на онези, чието дело празнуваме днес?

САЩ обмислят мита за страни, които подценяват валутите си спрямо долара

Езиковед: Българският език е най-големият символ на националната ни идентичност

Китай извади „ядрения арсенал“ срещу САЩ

Адв. П. Николов: "Родителите с незаконно отнети деца в България не са фалшива новина, те са реалността"


НОВИНИТЕ
Българка спечели конкурс за проект на най-големия развлекателен детски център в света Българка спечели конкурс за проект на най-големия развлекателен детски център в света

Цацаров обяви дежурни звена от прокурори за евроизборите Цацаров обяви дежурни звена от прокурори за евроизборите

САЩ повдигнаха 17 нови обвинения срещу Асандж САЩ повдигнаха 17 нови обвинения срещу Асандж

Андре Рийо с музикален поздрав за българите за 24 май Андре Рийо с музикален поздрав за българите за 24 май

Не може стотици хиляди да сме заложници на едно такова безумие. Влизаме и събаряме незабавно, каза в изявление пред медиите кметът на Варна Иван Портних. Не може стотици хиляди да сме заложници на едно такова безумие. Влизаме и събаряме незабавно, каза в изявление пред медиите кметът на Варна Иван Портних.




ЕВРОПА
Тереза Мей подава оставка като британски премиер и лидер на партията на 7 юни Тереза Мей подава оставка като британски премиер и лидер на партията на 7 юни

Екзитпол: Партията на труда печели европейските избори в Холандия Екзитпол: Партията на труда печели европейските избори в Холандия

Европейските избори започнаха официално с отварянето на изборните секции в Холандия Европейските избори започнаха официално с отварянето на изборните секции в Холандия

Вие, които искате Европа, обединена с Африка и Азия - няма да гласувам за Вас! Вие, които искате Европа, обединена с Африка и Азия - няма да гласувам за Вас!

Юнкер: "Разстроен съм, защото послушах британското правителство" Юнкер: "Разстроен съм, защото послушах британското правителство"