Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

ПК "Здравеопазване"


Сподели:
26 Юни 2018, Вторник

В първа точка от дневния ред съветниците гласуваха 13 варненски двойки с репродуктивни проблеми да получат финансова помощ от общината.

Общата сума, която ще бъде предоставена е 29 000 лева.

Две семейства ще бъдат подпомогнати с по 3 500 лв. за инвитро с донорска яйцеклетка, а всички останали – с по 2 000 лева.

Съветниците няма да финансират една двойка, защото е поискала сумата за лечение в чужбина, което е в разрез с правилата.

На комисията стана ясно, че общо 23 бездетни варненски семейства са одобрени за финансиране от общинския инвитро фонд от началото на годината. В тазгодишния бюджет са заделени 170 000 лева за лечение с помощта на асистирани репродуктивни технологии, като до края на годината по програмата остават 107 000 лева.

В следващата точка общинските съветници гласуваха еднократни помощи за лечение за 138 варненци. Голяма част от тях ще получат между 100 и 500 лева в зависимост от заболяванията им. Общината ще отпусне 5 000 лева на пациент за предстоящо лечение в чужбина. С 2 500 лева ще бъде подпомогната варненка, нуждаеща се от белодробна трансплантация. Други 2 000 лева ще бъдат дадени на дете за лечение със стволови клетки. Общата отпусната сума е в размер на 45 500 лева.

От администрацията заявиха, че от началото на 2018 г. финансово са подпомогнати над 300 варненци. Остатъкът по програмата до края на годината е 34 500 лева. Същевременно на 80 души беше отказана помощ. Част от тях са поискали финансова подкрепа за остри и хронични заболявания, налагащи ниски разходи за лечение. Други са подали двукратно молба в рамките на една календарна година или им е била отпусната помощ за комунално-битови нужди.

В последната точка от дневния ред съветниците дадоха съгласието си да се подновят за нов тригодишен срок договорите за управление на управителите на шест общински лечебни заведения.


Източник: vlastta.com

В категории: Местна власт, Здраве

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Наглият подарък за Домусчиев и Пеевски

Андрей Райчев: Президентът рано или късно ще събори правителството

Каракачанов съветва Симеонов да се учи от грешките

Към Нинова: Удивително ми напомняте канцлера Меркел!

Порожанов се оплака, че фермерите пречат на властите

Борисов: Турция няма шанс да влезе в ЕС


НОВИНИТЕ
Тръмп кани Путин във Вашингтон през есента Тръмп кани Путин във Вашингтон през есента

Парламентът избра д-р Дечо Дечев за управител на НЗОК Парламентът избра д-р Дечо Дечев за управител на НЗОК

Идва слънце Идва слънце

Миньорите от закрити рудници с право на ранно пенсиониране Миньорите от закрити рудници с право на ранно пенсиониране

Франция забранява със закон използването на телефони в училище Франция забранява със закон използването на телефони в училище