Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

ПК "Здравеопазване"


Сподели:
26 Юни 2018, Вторник

В първа точка от дневния ред съветниците гласуваха 13 варненски двойки с репродуктивни проблеми да получат финансова помощ от общината.

Общата сума, която ще бъде предоставена е 29 000 лева.

Две семейства ще бъдат подпомогнати с по 3 500 лв. за инвитро с донорска яйцеклетка, а всички останали – с по 2 000 лева.

Съветниците няма да финансират една двойка, защото е поискала сумата за лечение в чужбина, което е в разрез с правилата.

На комисията стана ясно, че общо 23 бездетни варненски семейства са одобрени за финансиране от общинския инвитро фонд от началото на годината. В тазгодишния бюджет са заделени 170 000 лева за лечение с помощта на асистирани репродуктивни технологии, като до края на годината по програмата остават 107 000 лева.

В следващата точка общинските съветници гласуваха еднократни помощи за лечение за 138 варненци. Голяма част от тях ще получат между 100 и 500 лева в зависимост от заболяванията им. Общината ще отпусне 5 000 лева на пациент за предстоящо лечение в чужбина. С 2 500 лева ще бъде подпомогната варненка, нуждаеща се от белодробна трансплантация. Други 2 000 лева ще бъдат дадени на дете за лечение със стволови клетки. Общата отпусната сума е в размер на 45 500 лева.

От администрацията заявиха, че от началото на 2018 г. финансово са подпомогнати над 300 варненци. Остатъкът по програмата до края на годината е 34 500 лева. Същевременно на 80 души беше отказана помощ. Част от тях са поискали финансова подкрепа за остри и хронични заболявания, налагащи ниски разходи за лечение. Други са подали двукратно молба в рамките на една календарна година или им е била отпусната помощ за комунално-битови нужди.

В последната точка от дневния ред съветниците дадоха съгласието си да се подновят за нов тригодишен срок договорите за управление на управителите на шест общински лечебни заведения.


Източник: vlastta.com

В категории: Местна власт, Здраве

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
ГЕРБ срещу ГЕРБ? Новият транспортен министър живее с Румяна Бъчварова, а статия на „зет” й отказа конкурента му Манолев

Лозан Панов: Недопустимо е от парламента да ме викат по телефона

Мълчанието е злато, но камъните се трупат

Мария Габриел: Технологиите трябва да служат на човека, а не обратното

Безумията нямат край: Правостоящ пътник също да бъде вързан с колан в автобуса, реши правната комисия

Украинската църква става по-голяма от руската, Москва плаши с разкол


НОВИНИТЕ
Изборът за шеф на Апелативна специализирана прокуратура беше отложен Изборът за шеф на Апелативна специализирана прокуратура беше отложен

България и Унгария ще си сътрудничат за образованието и науката България и Унгария ще си сътрудничат за образованието и науката

Откриха учебната година в Икономическия университет Откриха учебната година в Икономическия университет

Хванаха трима от грабителите на Роженския манастир Хванаха трима от грабителите на Роженския манастир

Въвеждат часове по православие във Варна Въвеждат часове по православие във Варна
ЕВРОПА
Мария Габриел: Технологиите трябва да служат на човека, а не обратното Мария Габриел: Технологиите трябва да служат на човека, а не обратното

Каракачанов и Симеонов: МС единодушно реши - България е против санкциите срещу Унгария! Каракачанов и Симеонов: МС единодушно реши - България е против санкциите срещу Унгария!

Лидерите на ЕС ще опитат да излязат от задънената улица за Брекзит и миграцията Лидерите на ЕС ще опитат да излязат от задънената улица за Брекзит и миграцията

Унгария: Ще се съдим с Европарламента! Унгария: Ще се съдим с Европарламента!

Полша настоя еврокомисията да не се меси в правосъдната й система Полша настоя еврокомисията да не се меси в правосъдната й система