Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Държавата също да охранява затворниците, които работят, препоръча правосъдният министър


Сподели:
22 Юни 2018, Петък

Отговорността за охраната на затворниците, които работят на открити обекти, не може да е само на работодателя.

Държавата също трябва да има отговорности, каза правосъдният министър Цецка Цачева пред журналисти, цитирана от БТА, след като преди ден поредният затворник избяга от обекта, на който е работел.

Цачева обясни, че за целта в Министерството на правосъдието вече се прави оценка на закона.

От вчера има проверка дали договорът с фирмата, за която е работел затворникът, е редовен и дали са спазени всички изисквания. А на място в Ловеч върви инспекция как е определен лекият режим на Борис Иванов, който отишъл на работа и после не се върнал в общежитието.

Борис Иванов, който е осъден за блудства и кражби, е имал поощрения, не е бил пускан в отпуск.

Цачева посочи, че ще бъде проверено и как е настанен в общежитието край Ловеч и кой е преценил, че той е подходящ за тази работа, за която е бил нает.

Възможността осъдените да работят е най-силният начин за социализация и за това полагането на труд трябва да се стимулира, но при затегнат контрол, посочи правосъдният министър.

По-рано нейният заместник Николай Проданов обяви пред парламента, че трябва да се реши от какви затвори има нужда България - от такива със строг режим или да се набляга на трудовото възпитание.


Източник: dnevnik.bg

В категории: Съдебна власт, Новините

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Наглият подарък за Домусчиев и Пеевски

Андрей Райчев: Президентът рано или късно ще събори правителството

Каракачанов съветва Симеонов да се учи от грешките

Към Нинова: Удивително ми напомняте канцлера Меркел!

Порожанов се оплака, че фермерите пречат на властите

Борисов: Турция няма шанс да влезе в ЕС
ЕВРОПА
Испания отмени международната заповед за арест на Карлес Пучдемон Испания отмени международната заповед за арест на Карлес Пучдемон

България е взела правилните мерки срещу чумата по животните, заяви еврокомисията България е взела правилните мерки срещу чумата по животните, заяви еврокомисията

Македонският парламент единодушно подкрепи членството на страната в НАТО Македонският парламент единодушно подкрепи членството на страната в НАТО

ЕК започва процедура по налагане на санкции срещу Унгария за "Стоп Сорос" ЕК започва процедура по налагане на санкции срещу Унгария за "Стоп Сорос"

Брюксел даде на България два месеца да отговори на опасенията за "Натура 2000" Брюксел даде на България два месеца да отговори на опасенията за "Натура 2000"