Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Хора, опомнете се, разделят ви по нацистки, за да ви убият по-лесно!


Сподели:
22 Юни 2018, ПетъкНационално представените организации на хората с увреждания и протестиращите майки на деца с увреждания отново се изправиха едни срещу други. Организациите обявиха, че има сигнали за финансирани от чужди фондации и финансови институции на протестите.

Сигналите били от членове на организацията, имало документи. Според тези документи над 1 млн. лева са отишли за организиране на протести. Щели да се проучат сигналите и да се анализират.

Ще се проучват, анализират… А дотогава? Да сочим с пръст и да ругаем майките, че са в палатки, че показват пред камерите децата с увреждания? Или да ги затворим някъде, да не загрозяват пейзажа през туристическия сезон?
Пръскане против хлебарки

Откъде толкова фашизъм в главите, бе, хора?! Чувате ли се, какви ги говорите?

Така се започва всеки път. Малцина знаят, че на 1 септември 1939 г. Хитлер подписва указа за нахлуване в Полша, но и указ за решаване на проблемите с децата с увреждания. Вторият е известен като „Т-4“ и гарантира „хуманно“ очистване на нацията от инвалидите. Сиреч, да му се махнат от главата и да не ги показват по улиците. През 1941 г. са отчетени спестени средства от прилагането. Не ми казвайте, че сравнението е пресилено. Не е. Само защото днес няма трудови лагери и газови камери това не означава, че бездушието и манипулациите са нещо по-цивилизовано. „Да ми се махнат от главата вече“ забравихте ли го?

Противопоставят ви. Съмнението, че има „нещо гнило“ в протестите и палатките, е пуснато. Подръчните на властта медии  ще „убедят“ обществото, че протестиращите са неблагодарни и нахални.

Премиерът Борисов, вице-премиерът Валери Симеонов, Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“ дадоха много от себе си, да зададат посоката. Починът бе подет от някои организации на хората с увреждания. Класически похват за дискредитиране на справедливи, но неудобни за властта каузи.

Не е случайно. Противопоставянето на едни нуждаещи се срещу други е мерзко, цинично и противно, но ефективно. Емисарите на властта знаят как се прави. Знаят как да омаят с обещания този или онзи лидер на организация или отделни членове. Това им е работата – да махат проблемите от главата на правителството. Не да ги решават, а да ги размиват, дискредитират, манипулират. Манипулацията е тяхна професия. За уменията си получават пари, които биха подобрили живота на стотици хора с увреждания.

Не се поддавайте, хора! Това са данайците с даровете…

Целта е да ви затворят устата. Искат ви послушни. Искат ви скарани помежду си. Преди избори се снимат с вас, след избори ви ругаят зад гърба ви. Защото сте тежест, бреме за неадекватните им идеи и действия. В управляващите няма да откриете съчувствие, съпричастност и милосърдие. Ако имаше милиони за открадване в грижата за инвалидите, да са ви затрупали с асфалт, да е минал валякът отгоре и да са открили „отсечката“ с менци, ленти и музика. Това могат – чинията над всичко – би отбелязало кучето на Павлов…

Болката или безсънните нощи ще си мерите? Силни сте заедно. Не им доставяйте това удоволствие.

30 години ни разделят и грабят. Унищожиха много ценности, сред тях милосърдието и съпричастността.

Няма да има милост нито за вас, нито за децата ви. Не влизате в големите сметки. ГЕРБ управлява 10 години и ако искаше да реши поне част от проблемите на хората с увреждания, щеше да го направи. Цецо щеше да се премести да живее в телевизора, за да ни буди сутрин с постигнатото. Вместо това, живеем в състояние на социален геноцид.

Преживели сте толкова драми, имате тежки рани… Не се оставяйте да ви излъжат и да ви наранят – този път смъртоносно. Борбата за човешки права и защита на интересите ви – това е спасението.
Автор: Огнян Стефанов
Източник: http://svobodnoslovo.eu

В категории: Анализи и коментари, Други теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Жена дължи над 1000 лв. данък за имот, който не ползва, защото в него се настанили цигани

Екологични решения за по-добро управление на водите иска БАВ

Здравко Здраков:"Дребните детайли компрометират цял проект"

Явор Божанков: "Това управление се интересува само от апартаментите си"

Цветанов отговори на Нинова: "Защо не чухте гласа на Станишев?"

Андрей Райчев за скандала с имотите на Цветанов и Цачева: "Въпросът е как ще реагира Борисов!"


НОВИНИТЕ
Спипаха половин тон нелегален алкохол в килер на туристическа база край Варна Спипаха половин тон нелегален алкохол в килер на туристическа база край Варна

САЩ подкрепиха газопровода на Израел-Кипър-Гърция САЩ подкрепиха газопровода на Израел-Кипър-Гърция

САЩ обмислят да блокират доставката на Ф-35 за Турция заради С-400 САЩ обмислят да блокират доставката на Ф-35 за Турция заради С-400

Светофар тормози цял квартал в Благоевград Светофар тормози цял квартал в Благоевград

Британецът с 53 самоличности се съгласи да го екстрадират Британецът с 53 самоличности се съгласи да го екстрадират