Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Хора, опомнете се, разделят ви по нацистки, за да ви убият по-лесно!


Сподели:
22 Юни 2018, ПетъкНационално представените организации на хората с увреждания и протестиращите майки на деца с увреждания отново се изправиха едни срещу други. Организациите обявиха, че има сигнали за финансирани от чужди фондации и финансови институции на протестите.

Сигналите били от членове на организацията, имало документи. Според тези документи над 1 млн. лева са отишли за организиране на протести. Щели да се проучат сигналите и да се анализират.

Ще се проучват, анализират… А дотогава? Да сочим с пръст и да ругаем майките, че са в палатки, че показват пред камерите децата с увреждания? Или да ги затворим някъде, да не загрозяват пейзажа през туристическия сезон?
Пръскане против хлебарки

Откъде толкова фашизъм в главите, бе, хора?! Чувате ли се, какви ги говорите?

Така се започва всеки път. Малцина знаят, че на 1 септември 1939 г. Хитлер подписва указа за нахлуване в Полша, но и указ за решаване на проблемите с децата с увреждания. Вторият е известен като „Т-4“ и гарантира „хуманно“ очистване на нацията от инвалидите. Сиреч, да му се махнат от главата и да не ги показват по улиците. През 1941 г. са отчетени спестени средства от прилагането. Не ми казвайте, че сравнението е пресилено. Не е. Само защото днес няма трудови лагери и газови камери това не означава, че бездушието и манипулациите са нещо по-цивилизовано. „Да ми се махнат от главата вече“ забравихте ли го?

Противопоставят ви. Съмнението, че има „нещо гнило“ в протестите и палатките, е пуснато. Подръчните на властта медии  ще „убедят“ обществото, че протестиращите са неблагодарни и нахални.

Премиерът Борисов, вице-премиерът Валери Симеонов, Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“ дадоха много от себе си, да зададат посоката. Починът бе подет от някои организации на хората с увреждания. Класически похват за дискредитиране на справедливи, но неудобни за властта каузи.

Не е случайно. Противопоставянето на едни нуждаещи се срещу други е мерзко, цинично и противно, но ефективно. Емисарите на властта знаят как се прави. Знаят как да омаят с обещания този или онзи лидер на организация или отделни членове. Това им е работата – да махат проблемите от главата на правителството. Не да ги решават, а да ги размиват, дискредитират, манипулират. Манипулацията е тяхна професия. За уменията си получават пари, които биха подобрили живота на стотици хора с увреждания.

Не се поддавайте, хора! Това са данайците с даровете…

Целта е да ви затворят устата. Искат ви послушни. Искат ви скарани помежду си. Преди избори се снимат с вас, след избори ви ругаят зад гърба ви. Защото сте тежест, бреме за неадекватните им идеи и действия. В управляващите няма да откриете съчувствие, съпричастност и милосърдие. Ако имаше милиони за открадване в грижата за инвалидите, да са ви затрупали с асфалт, да е минал валякът отгоре и да са открили „отсечката“ с менци, ленти и музика. Това могат – чинията над всичко – би отбелязало кучето на Павлов…

Болката или безсънните нощи ще си мерите? Силни сте заедно. Не им доставяйте това удоволствие.

30 години ни разделят и грабят. Унищожиха много ценности, сред тях милосърдието и съпричастността.

Няма да има милост нито за вас, нито за децата ви. Не влизате в големите сметки. ГЕРБ управлява 10 години и ако искаше да реши поне част от проблемите на хората с увреждания, щеше да го направи. Цецо щеше да се премести да живее в телевизора, за да ни буди сутрин с постигнатото. Вместо това, живеем в състояние на социален геноцид.

Преживели сте толкова драми, имате тежки рани… Не се оставяйте да ви излъжат и да ви наранят – този път смъртоносно. Борбата за човешки права и защита на интересите ви – това е спасението.
Автор: Огнян Стефанов
Източник: http://svobodnoslovo.eu

В категории: Анализи и коментари, Други теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Делото "Лозан Панов срещу Сметната палата" - рестарт

Петър Клисаров: Бъдещето на ЕС

"Джи Пи груп" се оттегля от спечелена поръчка на Столичната община за 46 млн. лева

Масоните делиха в ефир Яворовия дом и 1,6 млн.лв

Никой от съюзниците ни не се отнася към САЩ толкова враждебно, колкото ЕС, заяви Тръмп

Заплахата за ЕС не е Русия, а радикалната ислямизация на Европа. Бунт в Дания?


НОВИНИТЕ
Мъж взе заложница на гарата в Кьолн Мъж взе заложница на гарата в Кьолн

ЕС вече може да налага санкции за разработването и използването на химическо оръжие навсякъде по света ЕС вече може да налага санкции за разработването и използването на химическо оръжие навсякъде по света

България няма да участва в "Евровизия 2019", реши БНТ България няма да участва в "Евровизия 2019", реши БНТ

Впечатляваща гробница откриха археолози в Созопол Впечатляваща гробница откриха археолози в Созопол

Матео Салвини за изборите в Бавария  "Ариведерчи, Меркел" Матео Салвини за изборите в Бавария "Ариведерчи, Меркел"
ЕВРОПА
Петър Клисаров: Бъдещето на ЕС Петър Клисаров: Бъдещето на ЕС

ЕС вече може да налага санкции за разработването и използването на химическо оръжие навсякъде по света ЕС вече може да налага санкции за разработването и използването на химическо оръжие навсякъде по света

Никой от съюзниците ни не се отнася към САЩ толкова враждебно, колкото ЕС, заяви Тръмп Никой от съюзниците ни не се отнася към САЩ толкова враждебно, колкото ЕС, заяви Тръмп

Матео Салвини за изборите в Бавария  "Ариведерчи, Меркел" Матео Салвини за изборите в Бавария "Ариведерчи, Меркел"

Премиерът се срещна с посланика на Великобритания Премиерът се срещна с посланика на Великобритания