Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Д-р Борислав Цеков: Агресивният тон на ЕС за Истанбулската конвенция е възмутителен


Сподели:
14 Юни 2018, ЧетвъртъкВъзмутителен е агресивният тон на еврочиновниците спрямо България и грубият натиск и ултиматуми за ратификация на Истанбулската конвенция, заяви пред "Блиц" докторът по конституционно право Борислав Цеков.

Вчера в Европейския парламент се състоя обсъждане по по повод една година откакто Европейският съюз подписа конвенцията, на която бяха отправени остри критики към българското общество, което масово отхвърля документа на Съвета на Европа заради натрапваната с него джендър-идеология. "Арогантността, с която леви, десни и либерали в Европейския парламент наричат Бълтария "проблемна държава", заради това, че приема джендър-идеологията минава границите на добрия тон", отсече д-р Цеков.

Според него призивите следващото европредседателство да упражни натиск върху България да приеме Истанбулската конвенция са демонстрация на неуважение към върховенството на закона и суверенитета на страната. "У нас има висящо дело срещу конвенцията пред Конституционния съд, а европейските институциии упражняват недопустим натиск то да се реши в полза на конвенцията. Това е недопустимо. България е суверенна държава и дали ще ратифицира един международен договор зависи изцяло от българските институции, а не от Брюксел или Страсбург.

Истанбулската конвенция е тест и за това дали имаме национални политици и управници или просто служители на чужди интереси", категоричен е Цеков. Ръководеният от него Институт за модерна политика е страна по делото пред Конституционния съд и вече даде становище, це Истанбулската конвенция противоречи на конституцията, защото нарушава принципа на правна сигурност, неприкосновеността на личния живот и правата на родителите да възпинават децата в избраните от тях ценности и убеждения.

Източник: blitz.bg

В категории: Анализи и коментари, Конфликтни теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Проблемът с Търговския регистър не е от надграждането, а в поддръжката от фирма "Лирекс БГ" ООД

Акад. Марков: Драмата на македонците е, че дядовците им са българи!

Дисковете от ТР са изчезнали, а не дефектирали; шефката на екзотичен остров?.“

ООН: "Ислямска държава" има близо 30 000 членове в Сирия и Ирак

За герба на морската столица и българската национална чест

Меркел: Границите на балканските държави са неприкосновени!


НОВИНИТЕ
Безплатна синя зона за Деня на Варна Безплатна синя зона за Деня на Варна

Патриарх Неофит ще оглави богослужението за Успение Богородично в Троянския манастир Патриарх Неофит ще оглави богослужението за Успение Богородично в Троянския манастир

Григор тръгва срещу Миша Зверев в Синсинати Григор тръгва срещу Миша Зверев в Синсинати

Розопроизводителите получиха обещаната през май държавна помощ "де минимис" Розопроизводителите получиха обещаната през май държавна помощ "де минимис"

Кола се вряза в пешеходци пред парламента в Лондон Кола се вряза в пешеходци пред парламента в Лондон
ЕВРОПА
Меркел: Границите на балканските държави са неприкосновени! Меркел: Границите на балканските държави са неприкосновени!

Европейският съвет се готви да бламира ЕК за единния пазар и Лондон Европейският съвет се готви да бламира ЕК за единния пазар и Лондон

Матео Салвини към България: Изпращате съвременни роби в Италия! Матео Салвини към България: Изпращате съвременни роби в Италия!

Лидерът на социалдемократите не изключва коалицията на Меркел да се разпадне при нов спор Лидерът на социалдемократите не изключва коалицията на Меркел да се разпадне при нов спор

Френският парламент даде "право на грешка" на служителите в администрацията Френският парламент даде "право на грешка" на служителите в администрацията