Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Д-р Борислав Цеков: Агресивният тон на ЕС за Истанбулската конвенция е възмутителен


Сподели:
14 Юни 2018, ЧетвъртъкВъзмутителен е агресивният тон на еврочиновниците спрямо България и грубият натиск и ултиматуми за ратификация на Истанбулската конвенция, заяви пред "Блиц" докторът по конституционно право Борислав Цеков.

Вчера в Европейския парламент се състоя обсъждане по по повод една година откакто Европейският съюз подписа конвенцията, на която бяха отправени остри критики към българското общество, което масово отхвърля документа на Съвета на Европа заради натрапваната с него джендър-идеология. "Арогантността, с която леви, десни и либерали в Европейския парламент наричат Бълтария "проблемна държава", заради това, че приема джендър-идеологията минава границите на добрия тон", отсече д-р Цеков.

Според него призивите следващото европредседателство да упражни натиск върху България да приеме Истанбулската конвенция са демонстрация на неуважение към върховенството на закона и суверенитета на страната. "У нас има висящо дело срещу конвенцията пред Конституционния съд, а европейските институциии упражняват недопустим натиск то да се реши в полза на конвенцията. Това е недопустимо. България е суверенна държава и дали ще ратифицира един международен договор зависи изцяло от българските институции, а не от Брюксел или Страсбург.

Истанбулската конвенция е тест и за това дали имаме национални политици и управници или просто служители на чужди интереси", категоричен е Цеков. Ръководеният от него Институт за модерна политика е страна по делото пред Конституционния съд и вече даде становище, це Истанбулската конвенция противоречи на конституцията, защото нарушава принципа на правна сигурност, неприкосновеността на личния живот и правата на родителите да възпинават децата в избраните от тях ценности и убеждения.

Източник: blitz.bg

В категории: Анализи и коментари, Конфликтни теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Румен Радев коментира големия шамар на евроизборите и опитите да го "пакетират"

Калоян Методиев: "Тези избори са триумф на застоя"

Генка Шикерова: "Как се контролира вот?"

Либералите готови да поискат висш пост в ЕС

Тимерманс: "Съюз с всички прогресивни сили – от Ципрас до Макрон"

Тръмп подкрепя Япония за диалог с Иран, позитивен е за Северна Корея


НОВИНИТЕ
Хаос при предаването на протоколите! Хаос при предаването на протоколите!

При 100% обработени протоколи: "Демократична България печели вота в чужбина" При 100% обработени протоколи: "Демократична България печели вота в чужбина"

Грешки при протоколите за машинно гласуване бавят приемането на документите от РИК - София област Грешки при протоколите за машинно гласуване бавят приемането на документите от РИК - София област

Проевропейски партии печелят в 6 европейски държави Проевропейски партии печелят в 6 европейски държави

Управляващите в Хърватия печелят изборите за ЕП Управляващите в Хърватия печелят изборите за ЕП
ЕВРОПА
Ципрас свиква предсрочни парламентарни избори Ципрас свиква предсрочни парламентарни избори

При 100% обработени протоколи: "Демократична България печели вота в чужбина" При 100% обработени протоколи: "Демократична България печели вота в чужбина"

Либералите готови да поискат висш пост в ЕС Либералите готови да поискат висш пост в ЕС

Тимерманс: "Съюз с всички прогресивни сили – от Ципрас до Макрон" Тимерманс: "Съюз с всички прогресивни сили – от Ципрас до Макрон"

ЕНП и социалистите губят мнозинството си в Европарламента ЕНП и социалистите губят мнозинството си в Европарламента