Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Д-р Борислав Цеков: Агресивният тон на ЕС за Истанбулската конвенция е възмутителен


Сподели:
14 Юни 2018, ЧетвъртъкВъзмутителен е агресивният тон на еврочиновниците спрямо България и грубият натиск и ултиматуми за ратификация на Истанбулската конвенция, заяви пред "Блиц" докторът по конституционно право Борислав Цеков.

Вчера в Европейския парламент се състоя обсъждане по по повод една година откакто Европейският съюз подписа конвенцията, на която бяха отправени остри критики към българското общество, което масово отхвърля документа на Съвета на Европа заради натрапваната с него джендър-идеология. "Арогантността, с която леви, десни и либерали в Европейския парламент наричат Бълтария "проблемна държава", заради това, че приема джендър-идеологията минава границите на добрия тон", отсече д-р Цеков.

Според него призивите следващото европредседателство да упражни натиск върху България да приеме Истанбулската конвенция са демонстрация на неуважение към върховенството на закона и суверенитета на страната. "У нас има висящо дело срещу конвенцията пред Конституционния съд, а европейските институциии упражняват недопустим натиск то да се реши в полза на конвенцията. Това е недопустимо. България е суверенна държава и дали ще ратифицира един международен договор зависи изцяло от българските институции, а не от Брюксел или Страсбург.

Истанбулската конвенция е тест и за това дали имаме национални политици и управници или просто служители на чужди интереси", категоричен е Цеков. Ръководеният от него Институт за модерна политика е страна по делото пред Конституционния съд и вече даде становище, це Истанбулската конвенция противоречи на конституцията, защото нарушава принципа на правна сигурност, неприкосновеността на личния живот и правата на родителите да възпинават децата в избраните от тях ценности и убеждения.

Източник: blitz.bg

В категории: Анализи и коментари, Конфликтни теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Ученици от Русе създадоха биопестицид, който не вреди на пчелите!

Кой изпрати и плати $1 млн Ангелкова да спасява Пеевски в САЩ

„Кои са македонците?“ – писмо на английски археолог до вестник „Таймс“

Работата на спецпрокуратурата по делата за корупция върви към провал

Германски депутат: До края на седмицата може да имаме нов канцлер

Извънредни избори ще преобразят Турция тази седмица, но може да има изненади