Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Цацаров предлага на правителството да измени концесионния договор за "Пирин"


Сподели:
12 Юни 2018, Вторник

Главният прокурор Сотир Цацаров предлага на премиера Бойко Борисов да бъде изменен концесионния договор за национален парк "Пирин" с "Юлен" АД.

Това се разбира от съобщение на държавното обвинение. Действията на прокуратурата са по повод сигнал от политическа партия "Зелените" от февруари тази година, в който се твърди, че има закононарушения и престъпления във връзка с изпълнението на договора за концесия, както и за незаконно разходване на средства от държавния бюджета за субсидиране на Българска федерация по ски.

От съобщението се разбира, че по преписката се работи в няколко насоки. Една от тях е, че Върховната касационна прокуратура ще осъществи служебен контрол на прокурорски постановления за отказ от образуване на досъдебно производство по сигнали за допуснати нарушения и неизпълнение на концесионния договор от 2001 година между кабинета и "Юлен АД".

Препоръките отправени към Министерски съвет са кабинетът:

- да предприеме незабавни действия за изменение и допълнение на концесионния договор от 21.12.2001 г. с "Юлен" АД за предоставена концесия с предмет особено право на ползване върху част от територия, изключителна държавна собственост – част от територията на Национален парк "Пирин", община Банско, "Ски зона с център Банско", при съобразяване с разпоредбите на действащото законодателство /включително и в частта относно определянето на концесионното възнаграждение/;

- да предприеме незабавни действия за осигуряване на пълно съответствие на ползваната от концесионера площ с тази по концесионния договор /99,55ха, съгласно Териториално устройствен план /ТУП/ на извънселищна територия "Ски зона с център гр. Банско", индивидуализирана с координатите на точки от № 1 до № 252 в координатната система "1970г." по чупките на външната граница на ски зоната/."

Друга насока на работа на прокуратурата по преписката е за разходването на средства от държавния бюджет по договори между Сдружение Българска федерация по ски и Министерство на младежта и спорта. По тази тема са отделени материали, които са изпратени в Софийска градска прокуратура.

В началото на март стана известно, че главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил и т.нар. лична проверка на реални собственик на "Юлен АД". Това означава, че тя ще бъде следена от един прокурор от Върховната касационна прокуратура. Това се прави в случаите, изискващи конфиденциалност.


Източник: dnevnik.bg

В категории: Съдебна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Проблемът с Търговския регистър не е от надграждането, а в поддръжката от фирма "Лирекс БГ" ООД

Акад. Марков: Драмата на македонците е, че дядовците им са българи!

Дисковете от ТР са изчезнали, а не дефектирали; шефката на екзотичен остров?.“

ООН: "Ислямска държава" има близо 30 000 членове в Сирия и Ирак

За герба на морската столица и българската национална чест

Меркел: Границите на балканските държави са неприкосновени!