Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Над 500 варненци се включиха в Националната инициатива "Поход за семейството" за утвърждаване на традиционните семейни ценности


Сподели:
11 Юни 2018, Понеделник

В прекрасен и вдъхновяващ празник се превърна "Походът за семейството" във Варна.

Събитието започна на сцена Раковина в Морската градина с изпяване на химна на България. С лозунги "За здрави деца, за здраво семейство, за бъдещето на нашия народ и Родина" то  продължи с пъстро шествие  до амфитеатъра под Пантеона. Песни за семейството и "Питат ли ме дей зората" огласиха варненския парк.

Последваха игри за цялото семейство - деца и родители показаха недвусмислено силата на традиционната семейна среда и желанието на децата да растат в любящото си семейство, с двамата си родители – майка и баща.

Деца разпознаваха майките си със завързани очи, бащи сплитаха косите на дъщерите си, родители пренасяха децата си на столче за най-кратко време и много други забавления и награди подсилиха празничното настроение.

С множество импровизирани изказвания, с песни, изпълнени от семейни двойки, както и със семейни фотосесии бе изказано и затвърдено желанието на всички участници за здрави семейни отношения на любов и разбирателство.

Отправен бе призив към управляващите страната ни, за защита на здравите и морални семейни отношения и ценности.

По време на събитието и в 5-те града, в които то се проведе, бе прочетена Декларацията в подкрепа на семейството, адресирана до управляващите, с призив за подкрепа на брака и семейството и за защита на децата от джендър политиките.

Походът завърши с красиви български хора, а балони с надпис "За семейството от мъж и жена" полетяха към небето.Организаторите споделят:

"Това събитие е уникално по рода си, защото за първи път извежда нравствените ценности като изискване от гражданите към политиците.

Желаем политиците да се произнесат относно основните ценности, които конституират нашето общество. И с особена важност е как тези основни идеи достигат до младежите. В днешни дни децата живеят сред 120  телевизионни канала и свободен достъп до интернет и твърде рано навлизат в един необятен свят, в който циркулират всякакви идеи, много от от тях злонамерени. Ролята и на училището и на семейството се измества от външен център.

Настояваме държавата да осигури на тийнейджърите мащабна психологическа подкрепа да израстнат уверени и балансирани млади хора, способни да поемат отговорност.

Настояваме основните нравствени ценности като себеизразяване, взаимно уважение, зачитане на различията, ненасилие и способност за излизане от конфликти, както и изграждане на пълноценни семейни и приятелски връзки, да не достигат до децата ни посредством проекти на НПО-фондации с неясно финансиране!

Настояваме Министерство на образованието да организира тези проекти, а не да ги "одобрява" или "допуска", така че да поеме отговорността за всяка идея и всеки детайл който достига до децата по време на учебния процес и извънкласните педагогически дейности.

В днешни дни се наблюдава разрушаване на семейните връзки - между мъж и жена, между родители и деца, както и между поколенията. Това прави хората беззащитни и лесно манипулируеми.

Явно има някакви интереси това да се случва, но ние, българските родители, сме решили да се противопоставим твърдо на тези опити."

**

Следва текста на Декларацията в подкрепа на семейството:

Уважаеми Дами и Господа, народни представители!

Семейството, основано на брачния съюз на един мъж и една жена, е в основата на обществото и надежда за човечеството. Семейството се е доказало като най-добрата основа за изграждане на всяка позната в историята цивилизация. То е ключово за устойчивото развитие и благоуспяване на всяко общество.

Семейството е също източник на нов живот, естественото убежище за децата и мястото, където  те се възпитават в ценностите,  необходими за личното благосъстояние на отделния човек и обществото като цяло.


Ето защо, семейството се нуждае от закрила от обществото и държавата.

В тази връзка ние, участниците в националния Поход за семейството,  очакваме от Вас като народен представител да покдрепите

Декларацията в подкрепа на семейството по-долу, като поемете ангажимент:

1.     Да се застъпвате за утвърждаване на семейството, основано на брачния съюз между един мъж и една жена, като най-добрата среда за отглеждането и развитието на децата;

2.     Да признавате различията между мъжа и жената, тяхната уникална роля за пълноценното развитие на децата, като се противопоставяте на политики, насочени към заличаване на половите различия в общественото пространство.

3.     Да се застъпвате за зачитането на първостепенното право и отговорност на родителите за отглеждането, възпитанието, здравето и образованието на  техните деца, съгласно избора и убежденията им.

4.     Да се застъпвате и активно да насърчавате правата на човека, включително човешкият живот и достойнство, свободата на  словото, съвестта и религията.

5.     Да отстоявате и защитавате принципа на субсидиарност в ЕС, като се застъпвате за правото на страната ни сама да определя политиката си в сферата на брака и семейството, родителските права, образованието и здравеопазването.

6.     Да съдействате за приемане на политики и създаване на такива икономически условия, които  осигуряват достоен животна семействата,  насърчават раждаемостта и допринасят за справяне с демографската криза.В категории: Конфликтни теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Наглият подарък за Домусчиев и Пеевски

Андрей Райчев: Президентът рано или късно ще събори правителството

Каракачанов съветва Симеонов да се учи от грешките

Към Нинова: Удивително ми напомняте канцлера Меркел!

Порожанов се оплака, че фермерите пречат на властите

Борисов: Турция няма шанс да влезе в ЕС