Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Над 500 варненци се включиха в Националната инициатива "Поход за семейството" за утвърждаване на традиционните семейни ценности


Сподели:
11 Юни 2018, Понеделник

В прекрасен и вдъхновяващ празник се превърна "Походът за семейството" във Варна.

Събитието започна на сцена Раковина в Морската градина с изпяване на химна на България. С лозунги "За здрави деца, за здраво семейство, за бъдещето на нашия народ и Родина" то  продължи с пъстро шествие  до амфитеатъра под Пантеона. Песни за семейството и "Питат ли ме дей зората" огласиха варненския парк.

Последваха игри за цялото семейство - деца и родители показаха недвусмислено силата на традиционната семейна среда и желанието на децата да растат в любящото си семейство, с двамата си родители – майка и баща.

Деца разпознаваха майките си със завързани очи, бащи сплитаха косите на дъщерите си, родители пренасяха децата си на столче за най-кратко време и много други забавления и награди подсилиха празничното настроение.

С множество импровизирани изказвания, с песни, изпълнени от семейни двойки, както и със семейни фотосесии бе изказано и затвърдено желанието на всички участници за здрави семейни отношения на любов и разбирателство.

Отправен бе призив към управляващите страната ни, за защита на здравите и морални семейни отношения и ценности.

По време на събитието и в 5-те града, в които то се проведе, бе прочетена Декларацията в подкрепа на семейството, адресирана до управляващите, с призив за подкрепа на брака и семейството и за защита на децата от джендър политиките.

Походът завърши с красиви български хора, а балони с надпис "За семейството от мъж и жена" полетяха към небето.Организаторите споделят:

"Това събитие е уникално по рода си, защото за първи път извежда нравствените ценности като изискване от гражданите към политиците.

Желаем политиците да се произнесат относно основните ценности, които конституират нашето общество. И с особена важност е как тези основни идеи достигат до младежите. В днешни дни децата живеят сред 120  телевизионни канала и свободен достъп до интернет и твърде рано навлизат в един необятен свят, в който циркулират всякакви идеи, много от от тях злонамерени. Ролята и на училището и на семейството се измества от външен център.

Настояваме държавата да осигури на тийнейджърите мащабна психологическа подкрепа да израстнат уверени и балансирани млади хора, способни да поемат отговорност.

Настояваме основните нравствени ценности като себеизразяване, взаимно уважение, зачитане на различията, ненасилие и способност за излизане от конфликти, както и изграждане на пълноценни семейни и приятелски връзки, да не достигат до децата ни посредством проекти на НПО-фондации с неясно финансиране!

Настояваме Министерство на образованието да организира тези проекти, а не да ги "одобрява" или "допуска", така че да поеме отговорността за всяка идея и всеки детайл който достига до децата по време на учебния процес и извънкласните педагогически дейности.

В днешни дни се наблюдава разрушаване на семейните връзки - между мъж и жена, между родители и деца, както и между поколенията. Това прави хората беззащитни и лесно манипулируеми.

Явно има някакви интереси това да се случва, но ние, българските родители, сме решили да се противопоставим твърдо на тези опити."

**

Следва текста на Декларацията в подкрепа на семейството:

Уважаеми Дами и Господа, народни представители!

Семейството, основано на брачния съюз на един мъж и една жена, е в основата на обществото и надежда за човечеството. Семейството се е доказало като най-добрата основа за изграждане на всяка позната в историята цивилизация. То е ключово за устойчивото развитие и благоуспяване на всяко общество.

Семейството е също източник на нов живот, естественото убежище за децата и мястото, където  те се възпитават в ценностите,  необходими за личното благосъстояние на отделния човек и обществото като цяло.


Ето защо, семейството се нуждае от закрила от обществото и държавата.

В тази връзка ние, участниците в националния Поход за семейството,  очакваме от Вас като народен представител да покдрепите

Декларацията в подкрепа на семейството по-долу, като поемете ангажимент:

1.     Да се застъпвате за утвърждаване на семейството, основано на брачния съюз между един мъж и една жена, като най-добрата среда за отглеждането и развитието на децата;

2.     Да признавате различията между мъжа и жената, тяхната уникална роля за пълноценното развитие на децата, като се противопоставяте на политики, насочени към заличаване на половите различия в общественото пространство.

3.     Да се застъпвате за зачитането на първостепенното право и отговорност на родителите за отглеждането, възпитанието, здравето и образованието на  техните деца, съгласно избора и убежденията им.

4.     Да се застъпвате и активно да насърчавате правата на човека, включително човешкият живот и достойнство, свободата на  словото, съвестта и религията.

5.     Да отстоявате и защитавате принципа на субсидиарност в ЕС, като се застъпвате за правото на страната ни сама да определя политиката си в сферата на брака и семейството, родителските права, образованието и здравеопазването.

6.     Да съдействате за приемане на политики и създаване на такива икономически условия, които  осигуряват достоен животна семействата,  насърчават раждаемостта и допринасят за справяне с демографската криза.В категории: Конфликтни теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Нинова след среща с КНСБ: Внасяме предложение за отпадане на данъка върху старите автомобили

МАЕ: Петролът е застрашен от електромобилите и по-чиститата енергия

Докога ще търпим безобразията на КФН?

Изложбено пространство в Европейския парламент ще носи името на българския дипломат Атанас Буров

Христо Иванов за доклада на ЕК по Механизма за мониторинг на българското правосъдие :

Борисов: Защо президентът приема Нинова, а на Менда отказва? Извинявам се, ако не съм бил разбран!


НОВИНИТЕ
Среща на върха на ЕС за финализиране на Брекзит на 25 ноември Среща на върха на ЕС за финализиране на Брекзит на 25 ноември

БВП нараства с 3 на сто, отчете статистиката БВП нараства с 3 на сто, отчете статистиката

Хванаха телефонни измамници, задигнали 11 000 лева Хванаха телефонни измамници, задигнали 11 000 лева

Поетапно чистят охранителните канали и дерета във Варна Поетапно чистят охранителните канали и дерета във Варна

Парламентът в Гърция дебатира споразумението на Ципрас с църквата Парламентът в Гърция дебатира споразумението на Ципрас с църквата