Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Отворено писмо на "Демократична България" - Варна до кмета Иван Портних


Сподели:
06 Юни 2018, СрядаДО
Г-Н ИВАН ПОРТНИХ -
КМЕТ НА ОБЩИНА ВАРНА

ДО
Г-Н ТОДОР БАЛАБАНОВ -
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-
ВАРНА

ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ НА
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-
ВАРНА

Уважаеми г- н Кмете,
Уважаеми г-н Председател на Общински съвет - Варна,
Уважаеми дами и господа, общински съветници,

        За пореден път силният дъжд във Варна придоби измеренията на природно бедствие. За пореден път причината за това не са интензивността и количеството на валежите, а плачевното състояние на инфраструктурата в града. Булевардите и улиците са в плачевно състояние. Там, където е извършван скъп и прескъп ремонт, включително и на основни булеварди и улици, качеството на изпълнението му е катастрофално - новоасфалтираните булеварди и тротоарите са нагънати, напукани и пропадащи. И то само след първия проливен дъжд.

     Уличната канализация  на града явно не се поддържа в състояние, позволяващо да изпълнява основните си функции - да отвежда дъждовните води.

Господин Портних:

1. При възлагане на обществени поръчки се определят параметри на изпълнение. Възложителят (в случая Община Варна) дава техническо задание за изпълнението. Лицата, които определят заданията, имат ли необходимото техническо образование и професионален опит? Има ли комисии, които да дават становище преди възлагане на обществените поръчки? Има ли хидро-техническа експертиза и нейни препоръки при възлагането на обществените поръчки?

2. При разрешаване на ново строителство (включително и в годините назад) и присвояване на нови урбанизирани територии как се решава проблемът с подземната инфраструктура и отвеждането на дъждовната вода? Още с урбанизирането на дадена територия трябва да има ясни технически доклади за водосбора от дъждовни води. Има ли такива доклади и ако няма, каква е причината за това?

3. Ще понесе ли някой ПЕРСОНАЛНА отговорност за некачественото изграждане, ремонт и поддръжка на инфраструктурата на гр. Варна? И под «някой» не визираме хигиенистките в Общината или работещите по изпълнението на инфраструктурните проекти, а някой на отговорен пост в общинската администрация, чието немарливо изпълнение на служебните му задължения по изработване на техническото задание, подбора на изпълнител, текущият и последващ контрол на изпълнението  е в основата на това вече традиционно безобразие при всеки по- силен валеж.

4. Ще бъде ли извършена ревизия на възложените обществени поръчки в областта на инфраструктурните проекти, включително и относно качеството на изпълнението, и ще бъдат ли предприети адекватни мерки за търсене на отговорност на виновниците за плачевното състояние на уличната мрежа?

5. Вярно ли е, че вследствие на наводненията по новостроящия  се булевард “Васил Левски” са унищожени строителни материали на значителна парична стойност? И ако е вярно, за чия сметка ще бъде тяхното повторно набавяне?

6. За кое от горе-изброените въпроси са Ви нужни 100 млн. лева, г-н Кмете?

„Демократична България“ - ВарнаВ категории: Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Шест сценария за Мей, Лондон и Брекзит

"Cмъpтнaтa пpиcъдa" нa Нuаwеі и ZТЕ oбeдини peпyблиĸaнци и дeмoĸpaти в CAЩ

Паси: "Британците са дрогирани и халюцинират за Брекзит"

Путин пристига в Сърбия. Връчва на Вучич орден като на крал, подписват проекти за милиони евро

Валери Симеонов ще скача с релса - ВАС отмени плана за "Пирин"

БНБ предупреждава за рискове, свързани с кредитирането у нас: "Лихвите може да тръгнат нагоре!"


НОВИНИТЕ
Отложиха делото за разграбването на EVN Отложиха делото за разграбването на EVN

Марая Кери съди своя асистентка за $3 милиона Марая Кери съди своя асистентка за $3 милиона

Отменен полет за Барселона блокира около 200 пътници на летище София Отменен полет за Барселона блокира около 200 пътници на летище София

Продължава разследването за убитата млада жена в София Продължава разследването за убитата млада жена в София

Посолството на САЩ приветства решението на Народното събрание за начало на преговорите за Ф-16 Посолството на САЩ приветства решението на Народното събрание за начало на преговорите за Ф-16