Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

100 млн. лева трябват за проблема с наводненията във Варна при дъжд


Сподели:
05 Юни 2018, ВторникОбщо 100 млн. лева трябват на общинската администрация за решаването на проблема с дъждовната канализация във Варна, който стои в основата на проблема с наводненията при всеки валеж. 40 млн. лева от сумата са нужни за изграждането на колектора „Битоля-Пирин“, който да поема водата от високите части на града, така че да не достига до централния район. Останалите 60 млн. лева са необходими за разделянето на битовата от дъждовната канализация в центъра. Проектите са изготвени, търсят се варианти за финансиране. Това каза кметът Иван Портних на пресконференция по повод нанесените щети след вчерашния порой, който се изля над Варна.

По думите на градоначалника проблемът с липсата на добро отводняване стои от десетилетия. Смята, че въпросът няма да се реши, докато канализацията продължава да е смесена.

„Чистят се шахтите, но при такива водни количества и това състояние на канализацията няма как подобни обеми вода да бъдат поети. Подлезът на „Шипка“ бе едно от най-неврологичните места вчера. Под него минава битов колектор на канализацията. Избила е вода от шахтите му и това е довело до наводненението на съроъжението.“, коментира Портних.

Пораженията по наскоро ремонтираните бул. „Приморски“, част от бул. „Цар Освободител“ и ул. „Ана Феликсова“ ще бъдат възстановени за сметка на изпълнителите. Обектите не са приети като работа от администрацията и не са платени. Стойността на ремонта на бул. „Приморски“ е 1.8 млн. лева. Останалите места, където има щети по пътната инфраструктура и обектите са в гаранция, също ще бъдат възстановени за сметка на изпълнителя.

Според Портних няма предпоставки за търсене на помощ от междуведомствената комисия за бедствия и аварии. Щетите ще бъдат възстановени с усилия на Община Варна.


Източник: moreto.net

В категории: Новините, Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Румен Радев: "Изборите са политически акт и не могат да заместят прокуратурата и съда"

Генка Шикерова: "Как се контролира вот?"

Либералите готови да поискат висш пост в ЕС

Тимерманс: "Съюз с всички прогресивни сили – от Ципрас до Макрон"

Тръмп подкрепя Япония за диалог с Иран, позитивен е за Северна Корея

Кольо Колев: "Градската десница е големият победител от изборите за ЕП"


НОВИНИТЕ
Хаос при предаването на протоколите! Хаос при предаването на протоколите!

При 100% обработени протоколи: "Демократична България печели вота в чужбина" При 100% обработени протоколи: "Демократична България печели вота в чужбина"

Грешки при протоколите за машинно гласуване бавят приемането на документите от РИК - София област Грешки при протоколите за машинно гласуване бавят приемането на документите от РИК - София област

Проевропейски партии печелят в 6 европейски държави Проевропейски партии печелят в 6 европейски държави

Управляващите в Хърватия печелят изборите за ЕП Управляващите в Хърватия печелят изборите за ЕП
ЕВРОПА
При 100% обработени протоколи: "Демократична България печели вота в чужбина" При 100% обработени протоколи: "Демократична България печели вота в чужбина"

Либералите готови да поискат висш пост в ЕС Либералите готови да поискат висш пост в ЕС

Тимерманс: "Съюз с всички прогресивни сили – от Ципрас до Макрон" Тимерманс: "Съюз с всички прогресивни сили – от Ципрас до Макрон"

ЕНП и социалистите губят мнозинството си в Европарламента ЕНП и социалистите губят мнозинството си в Европарламента

Проевропейски партии печелят в 6 европейски държави Проевропейски партии печелят в 6 европейски държави