Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Народът каза твърдо НЕ на всякакви сатанински и анти-български конвенции!


Сподели:
04 Юни 2018, Понеделник

Писмо от ВОИНСКИ СЪЮЗ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" И БНД "ШИПКА", относно ратифицирането на Истанбулската конвенция

До Бойко Борисов,
Министър-председател на Република България
До Министерски съвет

Заявление за достъп до Обществена информация относно: Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие

От сдружение с нестопанска цел
Български Воински Съюз “Васил Левски”, ЕИК 176683247
Адрес: ул. Пирот 8А, Варна
Представлявано от Дико Ангелов Соколов

Уважаеми г-н Борисов,
Уважаеми Министри,

Във връзка с дебатите относно Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие и необходимостта обществото да вземе информирано решение относно ратификацията й, на основание на ЗДОИ в законоустановения срок да ни бъде предоставена следната информация:

1. Разполагала ли е Екатерина Захариева с нужните правомощия да подпише договора относно Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие (Конвенцията) към датата, на която е положила подписа си? При положителен отговор представете документа, с който е оправомощена.

2. Kонвенцията задължава страните да променят своите конституции, при това „без забавяне“ (чл.4, т.2 от Конвенцията). Кои текстове от Конституцията на Република България са в колизия с Конвенцията и ако беше ратифицирана, следваше да бъдат променени?

3. Знаете ли, че в страните, които са ратифицирали конвенцията, стотици хиляди деца са отнети от семействата им и са предадени на приемни семейства – именно въз основа на Конвенцията? Към отговора следва да предоставите доклади и отчети от страните, ратифицирали Конвенцията, и конкретно за Швеция и Норвегия. В случай, че не разполагате с официални данни, следва да ги изискате от съответните органи и да ни ги предоставите допълнително, в разумен срок съобразно ЗДОИ.

4. Знаете ли, че в страните, ратифицирали Конвенцията, отнемането на деца се извършва от членове на GREVIO, без съдебно решение?

5. Знаете ли, че ако Конвенцията беше ратифицирана, Република България трябваше да поеме издръжката на структурата, която на практика щеше да отнема деца въз основа на нейните разпоредби? Какъв е размер на средствата, които България щеше да отдели, ако Конвенцията беше ратифицирана?

6. Съгласно конвенцията членовете на GREVIO се ползват с имунитет? – чл.66 т. 7 от Конвенцията. Ако Република България беше ратифицирала Конвенцията, щеше ли да разполага с механизъм за противодействие при неправомерни действия от страна на членове на GREVIO? При положителен отговор представете доказателства за вече приложени добри практики на успешно противодействие в държави, които са ратифицирали Конвенцията.

7. Знаете ли, че много от отнетите деца, на възраст 0-7 години, са се самоубили /поради това, че не са издържали на сексуалните извращения, на които са подложени от приемните семейства/? Представете статистически данни.

8. Информирани ли сте, че Конвенцията не може да се подпише с резерви (чл.78)?

9. Знаете ли, че ако Конвенцията беше ратифицирана, Република България следваше да финансира НПО-та, осъществяващи дейности във връзка с Конвенцията?

10. Какви последици са били предвидени за родителите, които се противопоставят на обучението по джендър – програми съгласно чл.45, т.2? Ако Конвенцията беше ратифицирана, България щеше да бъде задължена да приеме тези мерки!

11. Знаете ли, че всеки джендър може да поиска убежище в България и нямаме право да му го откажем, тоест. всеки терорист може да се обяви за джендър и България е длъжна да му осигури убежище?

12. Какви са причините, поради които се обсъжда денонсирането на Конвенцията от страна на Полша?

13. Знаете ли, че Конвенцията задължава страните да въвеждат в учебния материал обучение по „нестереотипни роли на половете” (чл.14), както и изкореняване на „стереотипните роли” (чл.12), т.е. семейните ценности? От каква възраст започва това обучение в страните, които са я ратифицирали?

14. Информирани ли сте, че в някои училища от години се проповядва джендър-идеологията. На какво основание? Посочете конретните училища, в които е въведено насилственото обучение, в разрез с чл.47 от Конституцията на чл.47 ал.1 от Конституцията на Република България.

При отговора следва да имате предвид високата степен на обществена значимост на поставените въпроси. Исканата информацията попада и в обхвата на чл.14 ал.2, т.2 и т.3 от ЗДОИ. Налице е "Надделяващ обществен интерес".

В случай, че не представите отговор в законоустановения 14-дневен срок и/или не предоставите доказателства ще приемем, че или договора е подписан без да са направени съответните проучвания и в този смисъл е крайно необоснован, или са налице много сериозни причини за укриване на истината от гражданите на Република България.

Напомняме Ви, че съгласно разпоредбите на глава 5 от ЗДОИ отговорността и административната санкция при липса на произнасяне в срок по заявление за достъп до обществена информация са персонални.

Настояваме в едномесечен срок от получаване на настоящото заявление да прекратите всяка форма на проповядване на джендър-идеологията в Българските училища, като гарантирате на родителите изпълнение на Конституционните им права, в т.ч. по чл.47 ал.1 от Конституцията на Република България.

При неизпълнение на срока ще бъдем принудени да предприеме съответните мерки за преустановяване на продължаващото с години престъпление срещу държавата и Конституцията на република България.

Информираме Ви, че от всички лица, отговорни за тези престъпления срещу държавата и българското общество ще бъде търсена персонална отговорност!

Уведомяваме Ви, че на основание чл.17 от ЗДОИ настоящото заявление и отговора Ви или липсата на отговор ще бъдат сведени до знанието на широката общественост. Право за разпространението намираме и в § 1 от Допълнителни разпоредби, т.5 б.а и б.д.

Дико Соколов /Председател

гр. Варна




В категории: Конфликтни теми

Сподели:





Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Акад. Георги Марков: Историята не трябва да се политизира

Каракачанов: БНР не е частно, журналистите да си държат убежденията вкъщи

Одитът установи пропуски в сигурността на електронните системи на НАП

"Отмъщение за победата". 10 години затвор за лидерката на опозицията в Истанбул заради туит

Българският мед е третият най - евтин в ЕС

Политолози: "Манолова и Фандъкова отиват на балотаж на кметските избори"


НОВИНИТЕ
Туристическия гигант Thomas Cook фалира Туристическия гигант Thomas Cook фалира

Църквата почита зачатието на св. Йоан Предтеча и св. Ириада Църквата почита зачатието на св. Йоан Предтеча и св. Ириада

„Чернобил“ спечели три награди „Еми“, „Игра на тронове“ отново с приз „Чернобил“ спечели три награди „Еми“, „Игра на тронове“ отново с приз

Започва астрономическата есен Започва астрономическата есен

Американски дрон уби по погрешка 30 цивилни в Афганистан Американски дрон уби по погрешка 30 цивилни в Афганистан