Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

ПК "Собственост и стопанство"


Сподели:
23 Май 2018, Сряда

Днес се проведе заседание на комисията по собственост и стoпанство.

В първите няколко точки бяха разгледани предложения на кмета на община Варна, относно одобряване на пазарна оценка и вземане на решение за прекратяване на съсобственост върху:

- имот, находящ се в гр. Варна, со „Боровец-юг“, с площ 37 кв.м. ид.ч.
- имот, находящ се в гр. Варна, со „Боровец-юг“, с площ  31 кв.м. ид.ч.
- имот, находящ се в гр. Варна, ул. „Мара Гидик“ № 2, 104,33 кв.м. ид.ч.
- имот, находящ се в гр. Варна, со „Зеленика“, с площ 138,33 кв.м. ид.ч.
- имот, находящ се в гр. Варна, кв. „Св.Никола“ /жк „Бриз/ № 501, с площ 16 кв.м. ид.ч.
- имот, находящ се в гр. Варна, со „Сотира“, представляващ 60 кв.м. ид.ч.
- имоти, находящи се в гр. Варна, жк „Възраждане“, представляващи съответно 457 кв.м. ид.ч., 456 кв.м. ид.ч. и 612 кв.м. ид.ч.
- земя, находяща се в гр. Варна, со „Кочмар“, с площ 218 кв.м. ид.ч.
- земя, находяща се в гр. Варна, ул. „Тихомир“ № 42, с площ 29 кв.м. ид.ч.


Съветниците единодушно приеха предложенията.

В следващата точка комисията одобри пазарна оценка в размер на 112 850лв. за продажба на имот, находящ се в гр. Варна, ул. „Кокиче“ № 7, с площ 260 кв.м. ид.ч.

Съветниците одобриха и пазарната оценка в размер на 16 000лв. за продажба на имот, находящ се в община Варна, с. Тополи, ул. „Райко Панчелиев“ № 5, с площ 469 кв.м.

В следващата точка бе взето решение за учредяване безвъзмездно управление върху имот, находящ се в гр. Варна, бул. „Мария Луиза“ № 11, в полза на Дирекция „Здравеопазване“ при община Варна.

Комисията прие предложение на кмета и за предоставяне безвъзмездно в управление на община Варна на част от имот публична-държавна собственост, находящ се в гр. Варна, кв „Виница“, ул. „Овеч“ № 2.

В следващата точка съветниците взеха решение за безвъзмездно управление на имоти публична-държавна собственост, попадащи в обхвата на Групова археологическа недвижима културна ценност „Манастирски комплекс в м. „Караач теке“, община Варна, област Варна, с категория „национално значение“.

Като следващо бе одобрена пазарна оценка в размер на 2 020лв. във връзка със сключване на предварителен договор по чл. 15, ал. 3 от ЗУТ за прехвърляне право на собственост върху имот, находящ се в гр. Варна, со „Боровец-юг“, с площ  53 кв.м.

Съветниците одобриха пазарна оценка във връзка със сключване на предварителен договор по чл. 17, ал. 2, т. 3 и ал. 5 от ЗУТ за прехвърляне право на собственост върху имот, находящ се в гр. Варна, со „Кочмар“.

В следващата точка съветниците приеха предложение, относно предоставяне право на безвъзмездно поставяне на зарядни станции за електрически автомобили върху части от имоти - общинска собственост, в полза на ОП „Общински паркинги и синя зона“.

В точка двадесета комисията даде съгласие за бракуване на 6 броя автобуси - собственост на „Градски транспорт“ ЕАД.

В последната точка от дневния ред общинските съветници одобриха застраховател за сградата и имуществото на „Ученическо и столово хранене” ЕАД- "Армеец" АД.


Източник: vlastta.com

В категории: Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Проблемът с Търговския регистър не е от надграждането, а в поддръжката от фирма "Лирекс БГ" ООД

Акад. Марков: Драмата на македонците е, че дядовците им са българи!

Дисковете от ТР са изчезнали, а не дефектирали; шефката на екзотичен остров?.“

ООН: "Ислямска държава" има близо 30 000 членове в Сирия и Ирак

За герба на морската столица и българската национална чест

Меркел: Границите на балканските държави са неприкосновени!
ЕВРОПА
Меркел: Границите на балканските държави са неприкосновени! Меркел: Границите на балканските държави са неприкосновени!

Европейският съвет се готви да бламира ЕК за единния пазар и Лондон Европейският съвет се готви да бламира ЕК за единния пазар и Лондон

Матео Салвини към България: Изпращате съвременни роби в Италия! Матео Салвини към България: Изпращате съвременни роби в Италия!

Лидерът на социалдемократите не изключва коалицията на Меркел да се разпадне при нов спор Лидерът на социалдемократите не изключва коалицията на Меркел да се разпадне при нов спор

Френският парламент даде "право на грешка" на служителите в администрацията Френският парламент даде "право на грешка" на служителите в администрацията