Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

ПК "Собственост и стопанство"


Сподели:
23 Май 2018, Сряда

Днес се проведе заседание на комисията по собственост и стoпанство.

В първите няколко точки бяха разгледани предложения на кмета на община Варна, относно одобряване на пазарна оценка и вземане на решение за прекратяване на съсобственост върху:

- имот, находящ се в гр. Варна, со „Боровец-юг“, с площ 37 кв.м. ид.ч.
- имот, находящ се в гр. Варна, со „Боровец-юг“, с площ  31 кв.м. ид.ч.
- имот, находящ се в гр. Варна, ул. „Мара Гидик“ № 2, 104,33 кв.м. ид.ч.
- имот, находящ се в гр. Варна, со „Зеленика“, с площ 138,33 кв.м. ид.ч.
- имот, находящ се в гр. Варна, кв. „Св.Никола“ /жк „Бриз/ № 501, с площ 16 кв.м. ид.ч.
- имот, находящ се в гр. Варна, со „Сотира“, представляващ 60 кв.м. ид.ч.
- имоти, находящи се в гр. Варна, жк „Възраждане“, представляващи съответно 457 кв.м. ид.ч., 456 кв.м. ид.ч. и 612 кв.м. ид.ч.
- земя, находяща се в гр. Варна, со „Кочмар“, с площ 218 кв.м. ид.ч.
- земя, находяща се в гр. Варна, ул. „Тихомир“ № 42, с площ 29 кв.м. ид.ч.


Съветниците единодушно приеха предложенията.

В следващата точка комисията одобри пазарна оценка в размер на 112 850лв. за продажба на имот, находящ се в гр. Варна, ул. „Кокиче“ № 7, с площ 260 кв.м. ид.ч.

Съветниците одобриха и пазарната оценка в размер на 16 000лв. за продажба на имот, находящ се в община Варна, с. Тополи, ул. „Райко Панчелиев“ № 5, с площ 469 кв.м.

В следващата точка бе взето решение за учредяване безвъзмездно управление върху имот, находящ се в гр. Варна, бул. „Мария Луиза“ № 11, в полза на Дирекция „Здравеопазване“ при община Варна.

Комисията прие предложение на кмета и за предоставяне безвъзмездно в управление на община Варна на част от имот публична-държавна собственост, находящ се в гр. Варна, кв „Виница“, ул. „Овеч“ № 2.

В следващата точка съветниците взеха решение за безвъзмездно управление на имоти публична-държавна собственост, попадащи в обхвата на Групова археологическа недвижима културна ценност „Манастирски комплекс в м. „Караач теке“, община Варна, област Варна, с категория „национално значение“.

Като следващо бе одобрена пазарна оценка в размер на 2 020лв. във връзка със сключване на предварителен договор по чл. 15, ал. 3 от ЗУТ за прехвърляне право на собственост върху имот, находящ се в гр. Варна, со „Боровец-юг“, с площ  53 кв.м.

Съветниците одобриха пазарна оценка във връзка със сключване на предварителен договор по чл. 17, ал. 2, т. 3 и ал. 5 от ЗУТ за прехвърляне право на собственост върху имот, находящ се в гр. Варна, со „Кочмар“.

В следващата точка съветниците приеха предложение, относно предоставяне право на безвъзмездно поставяне на зарядни станции за електрически автомобили върху части от имоти - общинска собственост, в полза на ОП „Общински паркинги и синя зона“.

В точка двадесета комисията даде съгласие за бракуване на 6 броя автобуси - собственост на „Градски транспорт“ ЕАД.

В последната точка от дневния ред общинските съветници одобриха застраховател за сградата и имуществото на „Ученическо и столово хранене” ЕАД- "Армеец" АД.


Източник: vlastta.com

В категории: Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Трябва да спрем експлоатацията на християнската благотворителност на Европа!

Валерия Велева: Едните ги убива Системата, другите танцуват върху мъката на майките!

Епохата на свръхевтините пари приключва

Гърция и Македония делят български земи, Бойко и ПатрЕотите ръкопляскат…

Изчерпаният Ердоган

И Десислава Иванчева праща жалба в Страсбург за нарушени човешки права
ЕВРОПА
Марин льо Пен трябва да върне €300 хил. на Европейския парламент, постанови евросъд Марин льо Пен трябва да върне €300 хил. на Европейския парламент, постанови евросъд

Кодзиас: По-добре приятелска Македония, отколкото Велика България Кодзиас: По-добре приятелска Македония, отколкото Велика България

Зетят на испанския крал влезе в затвора Зетят на испанския крал влезе в затвора

Германски депутат: До края на седмицата може да имаме нов канцлер Германски депутат: До края на седмицата може да имаме нов канцлер

Извънредни избори ще преобразят Турция тази седмица, но може да има изненади Извънредни избори ще преобразят Турция тази седмица, но може да има изненади