Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Норвегия финансира зелени иновации на малки фирми


Сподели:
22 Май 2018, Вторник

Програмната схема за периода 2014 – 2021 г. е на стойност 28.5 милиона евро

Стартира дългоочакваната за България Програма "Бизнес развитие, иновации и малки и средни предприятия", част от норвежкия финансов механизъм. Програмната схема за периода 2014 – 2021 г. е на стойност 28.5 милиона евро.

През новия финансов период в България ще бъдат финансирани проекти на малки и средни предприятия (МСП) в сферата на зелените иновации и бизнеса.

На събитието присъстваха Грете Кристине Одегард,  Съветник по въпросите на Европейско икономическо пространство, Посолство на Кралство Норвегия в Букурещ, г-н Иван Иванов – Директор Дирекция „Централно Координационно Звено“ и Директор „Национално Координационно Звено“ към Министерски Съвет, г-н Туре Ласе Би – Координатор „Европейско Икономическо Пространство“, Дирекция „Бизнес сътрудничество“, Иновация Норвегия, Осло, представители на бизнес клъстъри, браншови организации и предприемачи, управляващи собствен бизнес.

„Българските фирми, които се развиват в сферата на иновациите и прилагат устойчиви модели на работа ще получат нова възможност за икономическа подкрепа и „привнасяне“ на норвежките добри практики“, заяви г-н Кнут  Рингстад, Програмен директор, отговарящ от норвежка страна за бизнес програмата в България. „Партньорството между двете страни по линия на Норвежкия грантов механизъм е утвърдено, а с настоящата програма се надяваме на нови още по-качествени бизнес взаимоотношения“, допълни г-жа Янчовска, Мениджър на Иновация Норвегия за България.


Източник: economic.bg

В категории: Анализи и коментари, Бизнесът

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Цацаров иска ред, а не реформа в затворите

Хора, опомнете се, разделят ви по нацистки, за да ви убият по-лесно!

Европа да благодари на Гърция за спасяването

22 юни 1941 г германската армия напада СССР. Втората световна война започва не на 22 юни 1941, а на 1 септември 1939 година!

Трябва ли да пратим ООН на бунището на историята

Ивайло Калфин: Българската държава не ме подкрепи за шеф на ОЛАФ
ЕВРОПА
Европа да благодари на Гърция за спасяването Европа да благодари на Гърция за спасяването

Светослав Малинов: Зелените в EП ме подкрепят в битката срещу рестарта на АЕЦ „Белене“ Светослав Малинов: Зелените в EП ме подкрепят в битката срещу рестарта на АЕЦ „Белене“

Орбан: Не е работа на ЕК да организира каквато и да било среща на високо равнище на ниво премиери! Орбан: Не е работа на ЕК да организира каквато и да било среща на високо равнище на ниво премиери!

Ивайло Калфин: Българската държава не ме подкрепи за шеф на ОЛАФ Ивайло Калфин: Българската държава не ме подкрепи за шеф на ОЛАФ

Дългите преговори за Brexit са опасни, смята шефът на МВФ Дългите преговори за Brexit са опасни, смята шефът на МВФ