Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

От Княжево към Копитото и нагоре към звездите!


Сподели:
21 Май 2018, ПонеделникПоход в памет на алпиниста Боян Петров се проведе вчера. Отсечката обхващаше редовния му тренировъчен маршрут - от столичния квартал Княжево до местността Копитото на Витоша. Инициативата е на негови приятели, и в похода се включиха хиляди близки, приятели и съратници на Петров, сред които и жена му Радослава Ненова и сестра му Александра Петрова.

    "Боян беше герой на нашето съвремие и хората са тук, за да го подкрепят. Дано някой продължи неговия път, но за съжаление това остана последната му експедиция."

каза сестрата на Боян Петров пред Би Ти Ви.

По маршрута бяха оставени дневници, в които всеки можеше да напише впечатленията си и мислите си по време на изкачването, също както Боян Петров е правел при всеки свой поход.

Инициативата по изкачване на тренировъчния маршрут беше започната чрез Facebook и събра хиляди желаещи да почетат изчезналия преди дни в Хималаите българин. За него няма информация от 3 май, когато за последно е видян под връх Шиша Пангма - 8027 м.

Организаторите на събитието са избрали точно този маршрут първо защото самият Боян е роден и израстнал в Княжево. В тази отсечка няма равни участъци и заради това е била най- подходящото място за тренировки както за Хималаите, така и за всеки връх, както алпиниста разказва пред „Дневник“.

Участниците в инициативата смятат, че тя трябва да се превърне в традиция. В рамките на събитието във Facebook десетки хора пишат и споделят възторга и гордостта си от това, че са се доближили до Боян Петров и неговия път.

Покорилият десет осемхилядника за осем години Петров, целеше да стане първият българин, покорил всички 14 върха над 8000м в света.

Самият той е казал пред BTV, че за изкачване на върхове се тренира като се изкачват върхове. Най- трудното е да преодолееш самия себе си, своите страхове и притеснения, да надскочиш себе си и това, което си бил до вчера. Всеки има свои върхове за изкачване, били те реално съществуващи, или не. Важното е да не се отказваш и да вярваш в това, което правиш. Така се стига до върха!


Източник: uspelite.bg

В категории: Анализи и коментари, Други теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Цацаров иска ред, а не реформа в затворите

Хора, опомнете се, разделят ви по нацистки, за да ви убият по-лесно!

Европа да благодари на Гърция за спасяването

22 юни 1941 г германската армия напада СССР. Втората световна война започва не на 22 юни 1941, а на 1 септември 1939 година!

Трябва ли да пратим ООН на бунището на историята

Ивайло Калфин: Българската държава не ме подкрепи за шеф на ОЛАФ