Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Децата интроверти и кое ги прави толкова специални


Сподели:
17 Май 2018, ЧетвъртъкДецата интроверти са точно толкова специални, колкото и всички останали, а понякога и повече. Зависи от гледната точка на родителя и подхода му към детето. Дали детето ви е интроверт? Проверете сами

Избягват зрителния контакт, особено при среща с нови хора

Това е вид защитна реакция на децата интроверти. По този начин не допускат никого в своя неприкосновен вътрешен свят. Или поне докато не го опознаят и не преценят, че може да му се имат доверие.

Раздразнителни са вечер, особено след активен ден

Децата интроверти са много чувствителни и емоцонални. При по-активни дни, свързани с много дейности, места и хора, е обичайно вечер децата да са раздразнителни, да плачат без причина и прочие.


Говорят си с играчките повече от другите деца

Ако детето ви обича да се усамотява с играчките си, да им говори и да разиграва театър с тях, измисляйки диалози, то може би си имате интроверт у дома.

Предпочитате да си играят сами

Интровертните деца не търсят толкова компанията на другите деца, а предпочитат да си играят сами. Падат си домушари, обичат си стаята, изобретателни са в измислянето на игри и могат дълго време да се занимават сами.

Имат едно-две добпри приятелчета

Децата интроверти не са съвсем асоциални. Обичат компанията от себеподобни, но не се заиграват с произволни деца на произволна детска площадка. Търсят си своите причтелчета, които са обичайно не повече от 1-2.


Обичат познатото

Децата интроверти обичат да ходят на едни и същи места, да им се четат едни и същи приказки, обичат да играят с едни и същи играчки на едни и същи игри. В общи линии не си падат по новостите, които ги плашат и нарушават хармоничния им свят.

Трудно изразяват емоциите си

Децата интроверти са кълбо от емоции, но видимо това не е така. Те умело крият чувствата си или просто не знаят как да ги показват. Иначе са много чувствителни, дори твърде много, което често им създава проблеми и ги кара да плачат повече от другите деца.
Родителите са най-добрите приятели за децата интроверти

Ако детето ви обожава да прекарва време с вас, иска да си играете както вкъщи, така и навън с него, обича да четете заедно книги и да правите всичко заедно, то навярно е интроверт. И в това няма нищо лошо, защото сега ви се е паднало да бъдете част от живота на детето си, докато е малко. Не го отблъсквайте, а намерете време да бъдете с него и да се занимавате заедно.


Източник: rozali.com

В категории: БРЕМЕННОСТ И ДЕТЕ

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Цацаров иска ред, а не реформа в затворите

Хора, опомнете се, разделят ви по нацистки, за да ви убият по-лесно!

Европа да благодари на Гърция за спасяването

22 юни 1941 г германската армия напада СССР. Втората световна война започва не на 22 юни 1941, а на 1 септември 1939 година!

Трябва ли да пратим ООН на бунището на историята

Ивайло Калфин: Българската държава не ме подкрепи за шеф на ОЛАФ
ЕВРОПА
Европа да благодари на Гърция за спасяването Европа да благодари на Гърция за спасяването

Светослав Малинов: Зелените в EП ме подкрепят в битката срещу рестарта на АЕЦ „Белене“ Светослав Малинов: Зелените в EП ме подкрепят в битката срещу рестарта на АЕЦ „Белене“

Орбан: Не е работа на ЕК да организира каквато и да било среща на високо равнище на ниво премиери! Орбан: Не е работа на ЕК да организира каквато и да било среща на високо равнище на ниво премиери!

Ивайло Калфин: Българската държава не ме подкрепи за шеф на ОЛАФ Ивайло Калфин: Българската държава не ме подкрепи за шеф на ОЛАФ

Дългите преговори за Brexit са опасни, смята шефът на МВФ Дългите преговори за Brexit са опасни, смята шефът на МВФ