Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Превозвачи излизат на протест в София


Сподели:
17 Май 2018, Четвъртък

Движението в София ще бъде затруднено

Срещата на върха в София ще бъде съпроводена днес от протест на превозвачи, които ще разположат около 100 камиони и 70 автобуса по софийските улици. Превозните средства ще бъдат паркирани в крайните десни ленти по бул. "Цариградско шосе".

Официалният протест на превозвачите започва в 10:00 часа на бул. "Цариградско шосе". Протестно шествие ще бъде проведено от 13:00 до 17:00 часа със сборен пункт пл. "Македония", по ул. "Алабин" към НДК.

Причината за недоволството е нов регламент, който според българските превозвачи ще доведе до масов фалит на редица фирми. Превозвачите настояват за отмяна на новите правила, известни като промените "Макрон". Те предвиждат шофьорите на камиони да се прибират до родното си място на всеки три седмици.

Също така след третия ден на престой в дадена държава от ЕС те да получават колкото са ставките в тази държава. Шофьорите ще трябва да нощуват в места за настаняване, не в камионите си, които са оборудвани за целта, без да е предвидена охрана за паркираните камиони. Проблемен е и предложеният пакет за мобилност за превози в трети страни.

От бранша твърдят, че държавите, които настояват за промените - Франция, Германия, Австрия и Италия, целят да изкарат източноевропейските шофьори от пазара, тъй като приемането на подобни промени би означавало около 3000 български камиона да бъдат изкарани от транспортния пазар.

Новият регламент въвежда и ограничения за почивките и заплащането на международните шофьори.

Темата ще бъде поставена от премиера Бойко Борисов по време на срещите му с френския президент Емануел Макрон и германския канцлер Ангела Меркел.


Източник: economic.bg

В категории: Други теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Нено Димов за тоновете мазут в морето: Ситуацията е овладяна

ЕС не е склонен Мей да преговаря за Брекзит директно с държавите членки

САЩ: Няма да забравим как Ердоган се отнесе с пастор Брънсън

Проблемът с Търговския регистър не е от надграждането, а в поддръжката от фирма "Лирекс БГ" ООД

Акад. Марков: Драмата на македонците е, че дядовците им са българи!

Дисковете от ТР са изчезнали, а не дефектирали; шефката на екзотичен остров?.“