Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Съдят кмета на село Бели Лом за документно престъпление


Сподели:
15 Май 2018, Вторник

Районната прокуратура в Разград предаде на съд кмета на лознишкото село Бели Лом за документно престъпление, съобщиха от прокуратурата.
57-годишната кметица на село Бели Лом Мейнур А. ще отговаря за документно престъпление при издаване на удостоверения за наследници, извършено като продължавано деяние.

На 7 октомври 2014 г. и на 9 юни 2015 год. подсъдимата съставила удостоверения за наследници на живелия в селото Новман Хюсеинов.
В удостоверението 57-годишната Мейнур изключила от кръга на наследниците съпругата и сина на Хюсеинов. Така като длъжностно лице тя вписала само 7 (седем) наследници, вместо 9 (девет).

Кметът на селото Мейнур А. представила лично удостоверението за наследници на покойния Хюсеинов пред разградски нотариус. Наследник на починалия Хюсеинов й продал правото на собственост върху целия му дял от земеделски земи в землището на Бели Лом.

При разпита си по време на досъдебното производство Мейнур А. не се признала за виновна, като заявила, че самата тя е наследничка на Хюсеинов, но не знаела за съществуването на роднина с името Джалил. Това обаче противоречи на удостоверение за наследници на Хюсеинов, в което собственоръчно кметицата е изписала имената на неговия син Джалил.

Предстои делото срещу 57-годишната жена, която е с висше образование, да бъде насрочено за разглеждане в Разградския районен съд.


Източник: news.bg

В категории: Новините, Съдебна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Теменужка Петкова: Българската минно-суровинна индустрия е сред водещите в ЕС

Папата засрамен и натъжен заради публикуван в САЩ доклад за сексуален тормоз на деца от свещеници

Ердоган ще загуби битката с Тръмп

Китай се готви да бомбандира обекти на САЩ, сочи доклад на Пентагона

САЩ са готови за допълнителни мерки срещу Анкара, ако не освободи бързо арестувания пастор

„Мръсната война” на Тръмп обедини 350 медии