Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

ПК "Архитектура"


Сподели:
02 Май 2018, Сряда

Общинските съветници спряха искане за  подробен устройствен план за имот на брега на Варненското езеро. Има съмнения, че инвестиционните намерения са свързани с изграждане на полигон за утилизация на боеприпаси.

На днешното си заседание комисията по архитектура разгледа предложение, относно разрешаване изготвянето на Специализиран подробен устройствен план за поземлен имот, находящ се в село Константиново.

Димитър Карбов, председател на комисията:

"Колеги, преди да преминем към разглеждане на точката, бих искал да ви запозная с предложението, защото може би не сте наясно точно за какво става въпрос. Искането е да се изготви подробен устройствен план за имот на брега на Варненското езеро. Има съмнения, че инвестиционните намерения са свързани с изграждане на полигон за утилизация на боеприпаси. Редно е и задължително да се изследва вероятността това да доведе до риск за живота и здравето на хората там."
Главният архитект на града Виктор Бузев обясни пред комисията, че въпросният имот, който е до село Константиново, е със специално предназначение. Като други обекти на отбраната, за него няма заложени параметри в Общия устройствен план на общината.

Арх. Виктор Бузев:

”Става дума за терен от 28 декара, който е собственост на държавната фирма "Терем" ЕООД, а искането касае около 2000 квадратни метра за обособяване на площадка за неопасни отпадъци. В момента предприятието разполага с депо за съхранение на продукти, които изискват специална охрана."

Димитър Карбов:

"Колеги, имотът граничи със землището на Белослав, Белославското езеро  и е ограден от земеделски земи. Хората ще бъдат притеснени, ако в близост до населеното място ще има взривявания. Не можем да дадем зелен светофар на нещо подобно, без да имаме конкретна яснота."

Юристка от администрацията обясни, че до скоро се водела кореспонденция с Министерството на отбраната, откъдето заявили, че теренът е частна собственост и те нямат касателство.

В крайна сметка общинските съветници от комисията подкрепиха мнението на своя колега Димитър Карбов и решиха да отложат гласуването, докато казусът бъде изяснен. Те възложиха на адвокат- довереника на Община Варна да се запознае с цялата преписка и да даде становище. След това ще бъде поискана и подробна информация от представители на "Терем" ЕООД и от военни експерти какво точно ще се прави на въпросния терен.


Източник: vlastta.com

В категории: Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Румен Петков: “Илинденска Македония” е посегателство срещу българската история

Зоран Заев признал пред гръцкия премиер, че македонският народ има славянски и албански корени

Кой има интерес от "Три морета" в Европа

Емил Радев: Санкция до 20 млн. евро за компания, неспазваща регламента за личните данни

Ги Верхофстад: Зукърбърг не отговори на опасенията на Европа

С Илинден в името си, Македония няма да реши проблемите, смята историк


НОВИНИТЕ
Щаба на ВМС във Варна отбелязаха 102 години от началото на подводното плаване в България Щаба на ВМС във Варна отбелязаха 102 години от началото на подводното плаване в България

Изгоряха 366 килограма дрога за 21 млн. лева Изгоряха 366 килограма дрога за 21 млн. лева

Путин се шегува с изказване на Макрон Путин се шегува с изказване на Макрон

Арестуваха боклукчии, откраднали камион за смет, за да изсипят боклука пред централата на партията на Макрон Арестуваха боклукчии, откраднали камион за смет, за да изсипят боклука пред централата на партията на Макрон

Живеем в свят с двойни стандарти, обяви сръбският президент Живеем в свят с двойни стандарти, обяви сръбският президент