Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

ПК "Архитектура"


Сподели:
02 Май 2018, Сряда

Общинските съветници спряха искане за  подробен устройствен план за имот на брега на Варненското езеро. Има съмнения, че инвестиционните намерения са свързани с изграждане на полигон за утилизация на боеприпаси.

На днешното си заседание комисията по архитектура разгледа предложение, относно разрешаване изготвянето на Специализиран подробен устройствен план за поземлен имот, находящ се в село Константиново.

Димитър Карбов, председател на комисията:

"Колеги, преди да преминем към разглеждане на точката, бих искал да ви запозная с предложението, защото може би не сте наясно точно за какво става въпрос. Искането е да се изготви подробен устройствен план за имот на брега на Варненското езеро. Има съмнения, че инвестиционните намерения са свързани с изграждане на полигон за утилизация на боеприпаси. Редно е и задължително да се изследва вероятността това да доведе до риск за живота и здравето на хората там."
Главният архитект на града Виктор Бузев обясни пред комисията, че въпросният имот, който е до село Константиново, е със специално предназначение. Като други обекти на отбраната, за него няма заложени параметри в Общия устройствен план на общината.

Арх. Виктор Бузев:

”Става дума за терен от 28 декара, който е собственост на държавната фирма "Терем" ЕООД, а искането касае около 2000 квадратни метра за обособяване на площадка за неопасни отпадъци. В момента предприятието разполага с депо за съхранение на продукти, които изискват специална охрана."

Димитър Карбов:

"Колеги, имотът граничи със землището на Белослав, Белославското езеро  и е ограден от земеделски земи. Хората ще бъдат притеснени, ако в близост до населеното място ще има взривявания. Не можем да дадем зелен светофар на нещо подобно, без да имаме конкретна яснота."

Юристка от администрацията обясни, че до скоро се водела кореспонденция с Министерството на отбраната, откъдето заявили, че теренът е частна собственост и те нямат касателство.

В крайна сметка общинските съветници от комисията подкрепиха мнението на своя колега Димитър Карбов и решиха да отложат гласуването, докато казусът бъде изяснен. Те възложиха на адвокат- довереника на Община Варна да се запознае с цялата преписка и да даде становище. След това ще бъде поискана и подробна информация от представители на "Терем" ЕООД и от военни експерти какво точно ще се прави на въпросния терен.


Източник: vlastta.com

В категории: Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Красимир Узунов: "Владимир Путин не е изоставил Балканите и ще се бори докрай за интересите си"

Светослав Иванов към Иван Гарелов: "Бил съм от ромски произход".Така ли? Не предполагах!

23 470 лв. за майстор, пазил в Пловдив 1 час звука от вятъра

Шест сценария за Мей, Лондон и Брекзит

"Cмъpтнaтa пpиcъдa" нa Нuаwеі и ZТЕ oбeдини peпyблиĸaнци и дeмoĸpaти в CAЩ

Паси: "Британците са дрогирани и халюцинират за Брекзит"


НОВИНИТЕ
Експлозия и пожар в университета в Лион Експлозия и пожар в университета в Лион

Отложиха делото за разграбването на EVN Отложиха делото за разграбването на EVN

Марая Кери съди своя асистентка за $3 милиона Марая Кери съди своя асистентка за $3 милиона

Отменен полет за Барселона блокира около 200 пътници на летище София Отменен полет за Барселона блокира около 200 пътници на летище София

Продължава разследването за убитата млада жена в София Продължава разследването за убитата млада жена в София