Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

10 тома СРС срещу кметицата на "Младост"


Сподели:
26 Април 2018, ЧетвъртъкКъсно вчера в специализирания съд са пристигнали допълнителни 3 тома явни доказателства от прокуратурата и 10 тома СРС по делото за подкуп срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Това стана ясно на днешното заседание на Апелативния спецсъд, който решава дали да остави в ареста тримата. СРС-тата са тайна, но от думите на адвокати стана ясно, че сред тях има записи от камери на срещата на Петко Дюлгеров с предприемача Александър Ваклин.

„С Ваклин съм се срещала два пъти. Един път в общината, когато дойде и каза, че ще направи детска площадка. Преди това е било в началото. Не съм му поставяла условия, дори не се сещам кой е този образ”. Това заяви пред журналисти в съда кметът на „Младост” Десислава Иванчева, съобщава Нова телевизия. Десет тома са доказателствата срещу Иванчева, събрани със СРС.

Тя и заместничката й Биляна Петрова говориха пред журналисти преди началото на второто съдебно заседание, на което се гледат мерките ми за неотклонение. И двете са категорични, че не са забавили преписката за строителство на компанията на Ваклин умишлено.

Гледали сме ги бавно. Поради липсата на хора някои неща са се забавили. Тази преписка не е била нищо по-особено от останалите, заяви Биляна Петрова.

Иванчева заяви още, че не се е съгласявала заместникът й архитект Румен Русев да заема мястото й. Искам другият заместник-кмет да бъде – Владимир Клисуров, категорична е Иванчева.

Гледането на мерките за неотклонение започна с час закъснение.

Иванчева и Петрова отричат вината си, а Петко Дюлгеров е написал обяснения, че е получил подкупа от Александър Ваклин и си е взел 14 хил. евро комисионна. Засега Дюлгеров не се е отказал от показанията си.

Забавянето на мярката стана, тъй като адвокатите на задържаните се запознаваха със Специалните разузнавателни средства по делото, които са в десет тома. Адвокатът на Десислава Иванчева Марин Марковски пожела да не се дава ход на делото, защото кметицата на „Младост” не се е запознала със СРС материалите по делото.

„Не съм запознат с материалите по делото, не сме обсъждали с адвокат Тодорова дали да се запозная”, допълни и Дюлгеров.

Молба, че иска да се запознае с материалите по делото към съда подаде и Биляна Петрова.

***

Източник: glasove.comВ категории: Новините, Съдебна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Къде са боновите книжки?

Д-р Стойчо Кацаров: "Преувеличени са числата за фалшивите телкове"

Кога грипът дава усложнения

Ф-16 за България може да са произведени в Индия

Франция разгневена от коментари на Италия за Африка

Александър Урумов: "Европейският съюз и върховенството на беззаконието"


НОВИНИТЕ
Mегалитния комплекс „Купена” край Сърница е бил действащо светилище преди пирамидите Mегалитния комплекс „Купена” край Сърница е бил действащо светилище преди пирамидите

Най-малко 89 души са загинали при експлозията на тръбопровод в Мексико, съобщава АП. Най-малко 89 души са загинали при експлозията на тръбопровод в Мексико, съобщава АП.

Няма шанс за оцелели моряци при пожара край Керченския пролив Няма шанс за оцелели моряци при пожара край Керченския пролив

Денят на Съединението на Украйна Денят на Съединението на Украйна

Путин: "Турски поток" минава през България и Сърбия Путин: "Турски поток" минава през България и Сърбия