Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Започват XXV Дни на поезията "Пеньо Пенев"


Сподели:
23 Април 2018, Понеделник

От 26 април до 8 май 2018 г. Димитровград ще бъде столица на поезията в България. В края на април ще започне едно от най-характерните за града събития Дните на поезията "Пеньо Пенев", което ще стартира с концерт на "Забавно-духов оркестър - Димитровград", съобщиха от Общината.Тържествена церемония по запалване огъня на поезията, музикално-поетична вечер и представяне на сборник джобен формат с интимната лирика на Пеньо Пенев ще постави началото на поредица от разнообразни събития. Ценителите на изкуството ще могат да се потопят в магията на красивото слово и във вечерта на димитровградските поети в Градска библиотека "Пеньо Пенев". За първи път тази година в Димитровград ще се проведе Национална младежка литературна конференция "Пеньо Пенев" с участието на средношколци от цялата страна.

В рамките на два дни те ще представят свои презентации и ще дебатират по теми свързани с литературното поетично творчество. Отново за младите хора е предвидена и среща с нашумели български поети. Във "Вечер на на младата българска поезия" любителите на поезията ще имат възможност да се срещнат с един от най-актуалните български автори Димитър Калбуров и Ина Иванова. Работилница от хартия на открито "Другиму - капка любов" по атрактивен начин ще отвори вратите към познанието за най-малките наши съграждани, където с помощта на студенти от Националната художествена академия те ще създадат собствена инсталация от хартия.

В програмата на дните на поезията в Художествена галерия "Петко Чурчулиев" ще може да се разгледат изложбите на Националния литературен музей - София "Художникът срещу писателя" и "Фрагменти" на Цветан Казанджиев. На 30 април в ОДТ "Апостол Карамитев" зрителите ще гледат Музикално-поетичния спектакъл "Любов, пламък бял...". Кулминацията на тържествата е на 8 май, когато ще бъдат връчени националната и международна награди "Пеньо Пенев". Непосредствено след церемонията по награждаването на пл. "Поезия" Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" ще зарадват публиката с грандиозен концерт.

В категории: Новините, Зона арт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Норвегия финансира зелени иновации на малки фирми

Аналогова България на опашката на дигитална Европа

Дядо Иван: Който краде от божия храм, получава възмездие

Нено Димов: АЕЦ Белене не е опасен проект, има си екооценка

Европа е пред избор: Националният суверенитет срещу покоряването й

София прилича на бит пазар, недоволен главният архитект
ЕВРОПА
Европа е пред избор: Националният суверенитет срещу покоряването й Европа е пред избор: Националният суверенитет срещу покоряването й

Мадрид блокира новия състав на каталунското правителство Мадрид блокира новия състав на каталунското правителство

Зукърбърг на открито изслушване в Европарламента Зукърбърг на открито изслушване в Европарламента

Деца станаха европейски лидери за един ден Деца станаха европейски лидери за един ден

Днес в София  се провежда едно от най-важните събития за минерално-суровинната индустрия в Европа Днес в София се провежда едно от най-важните събития за минерално-суровинната индустрия в Европа