Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Марин Марковски по делото на Иванчева: Малко им е тъмна елхата на прокурорите!


Сподели:
23 Април 2018, Понеделник

Защитникът обърна внимание, че парите за подкупа вече не били налични като веществено доказателство.Кметът на "Младост" е задържана прекалено дълго, това е престъпление

Според адвокат Марин Марковски обвиненията на прокуратурата към кмета на "Младост" Десислава Иванчева не издържат. Той бе гост в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

Малко им е тъмна елхата на прокурорите, заяви адвокът Марковски, коментирайки думите на спецпрокурора Иван Гешев, спорей който Иванчева и заместничката й са "светнали като коледни елхи" - т.е. по ръцете им е намерено веществото, доказващо, че са пипали парите за подкупа. Според Марковски това не е така. Тя имала следа от веществото, с което били маркирани парите само по няколко квадратни сантиметра от външната част на дясната си длан, обясни адвокатът и потчерта: "Елхата на прокурорите по това дело ще е много тъмна!"

Освен това според Марковски кметът на "Младост" е задържана прекалено дълго на кръстовището пред Сметната палата, което е престъпление.

Марковски обърна внимание и, че парите за подкупа вече не били налични като веществено доказателство.

"Соченият за посредник при предаването на подкупа, за който беше арестувана кметицата на „Младост” Десислава Иванчева, е заявил, че пуснал парите (70 000 евро) в кашонче в колата на задържаната. Въпросният мъж – Петър Дюлгеров, бивш управник на столичния район, не споменавал Иванчева да е видяла как пликът с белязаните банкноти се озовава в автомобила й", заяви в ефира на „Здравей, България” адвокат Марин Марковски.

Марковски каза още, че според обвинението Иванчева е поискала подкупа на 13 април в столичен мол. За това обаче нямало абсолютно никакви доказателства. Липсвали и записи от охранителни камери, които да показват кметицата да влиза в търговския обект.

„В протокола пише, че соченият за изнудван инвеститор Александър Ваклин е бил само веднъж в кабинета на Иванчева. Тогава тя се държала много хладно и едва не го изгонила”, каза Марковски. И подчерта, че това били думи на самия Ваклин, записани в протокола.

Защитата все още не е получила никакви СРС-та, за които се твърди, че има по случая, заяви адвокатът.

„Появиха се свидетелски показания от членове на КОНПИ, че те били чули разговори за искане на подкупа”, каза още Марковски.

Мечтите на прокуратурата се разминават със закона. 

"СРС-тата не сме ги чели, защото не са ни прададени", заяви той.

В началото на делото има една жалба от над 10 крупни строителни фирми, именно те, по думите му са, поставили капан на Иванчева, която искала зелен и прекрасен жк "Младост".

По думите му ще е проблем, ако събраните пари - веществено доказателство, са върнати на бизнесмена Александър Ваклинов. Вече имало протокол за подобно връщане.

Марковски  подчерта, че в документите по делото пише, че Иванчева е поискала парите на 13 април в мол на Симеоновско шосе, но това не отговаря на истината и кметът на "Младост" не е била там в този ден. Имало записи от охранителните камери в мола, които показват, че тя не е посещавала търговския център на посочената дата.

Някъде в мъглата се бият чудовища, но ние не ги знаем, завърши Марковски след изреждането на несъотвествията в обвиненията, като така придаде  свръхестествен, направо фентъзи  елемент към случая. Призна също, че е малко развълнуван , смутен, защото нямало нито едно доказателство освен "приказките на Дюлгеров", бивш кмет на "Младост". Много беше трогателен.


Източник: http://epicenter.bg

В категории: Анализи и коментари, Съдебна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Търговската война може да навреди на стабилността и на растежа в световен план, предупреди СТО

Белгия: Засега процесът за присъединяване на Турция към ЕС не е реалистичен

Младен Маринов: Все още не е обсъждано конкретно име за главен секретар на МВР

След Брекзит гражданите на ЕС ще бъдат обект на същите имиграционни закони като тези от останалия свят

Емил Радев: Европа трябва да бъде лидер в цифровата революция

Бисер Петков: Отпадането на тавана на всички пенсии е въпрос на справедливост


НОВИНИТЕ
Израел ще продължи ударите срещу Иран в Сирия Израел ще продължи ударите срещу Иран в Сирия

Лекоатлети ще мерят сили по повод 110-та годишнина на курорта „Св. Св. Константин и Елена“ Лекоатлети ще мерят сили по повод 110-та годишнина на курорта „Св. Св. Константин и Елена“

Обновяване на политиките за трудовия пазар препоръча Световната банка Обновяване на политиките за трудовия пазар препоръча Световната банка

Русия провежда мащабни военни учения в Черно море Русия провежда мащабни военни учения в Черно море

Отбелязват Европейския ден на езиците и във Варна Отбелязват Европейския ден на езиците и във Варна
ЕВРОПА
Емил Радев: Европа трябва да бъде лидер в цифровата революция Емил Радев: Европа трябва да бъде лидер в цифровата революция

Италианското правителство прие мерки, ограничаващи получаването на убежище Италианското правителство прие мерки, ограничаващи получаването на убежище

ЕК предава Полша на Европейския съд ЕК предава Полша на Европейския съд

Вебер: Eвроизборите догодина ще са решаващи за бъдещето на Европа Вебер: Eвроизборите догодина ще са решаващи за бъдещето на Европа

Македонският президент бойкотира референдума на 30 септември Македонският президент бойкотира референдума на 30 септември