Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Марин Марковски по делото на Иванчева: Малко им е тъмна елхата на прокурорите!


Сподели:
23 Април 2018, Понеделник

Защитникът обърна внимание, че парите за подкупа вече не били налични като веществено доказателство.Кметът на "Младост" е задържана прекалено дълго, това е престъпление

Според адвокат Марин Марковски обвиненията на прокуратурата към кмета на "Младост" Десислава Иванчева не издържат. Той бе гост в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

Малко им е тъмна елхата на прокурорите, заяви адвокът Марковски, коментирайки думите на спецпрокурора Иван Гешев, спорей който Иванчева и заместничката й са "светнали като коледни елхи" - т.е. по ръцете им е намерено веществото, доказващо, че са пипали парите за подкупа. Според Марковски това не е така. Тя имала следа от веществото, с което били маркирани парите само по няколко квадратни сантиметра от външната част на дясната си длан, обясни адвокатът и потчерта: "Елхата на прокурорите по това дело ще е много тъмна!"

Освен това според Марковски кметът на "Младост" е задържана прекалено дълго на кръстовището пред Сметната палата, което е престъпление.

Марковски обърна внимание и, че парите за подкупа вече не били налични като веществено доказателство.

"Соченият за посредник при предаването на подкупа, за който беше арестувана кметицата на „Младост” Десислава Иванчева, е заявил, че пуснал парите (70 000 евро) в кашонче в колата на задържаната. Въпросният мъж – Петър Дюлгеров, бивш управник на столичния район, не споменавал Иванчева да е видяла как пликът с белязаните банкноти се озовава в автомобила й", заяви в ефира на „Здравей, България” адвокат Марин Марковски.

Марковски каза още, че според обвинението Иванчева е поискала подкупа на 13 април в столичен мол. За това обаче нямало абсолютно никакви доказателства. Липсвали и записи от охранителни камери, които да показват кметицата да влиза в търговския обект.

„В протокола пише, че соченият за изнудван инвеститор Александър Ваклин е бил само веднъж в кабинета на Иванчева. Тогава тя се държала много хладно и едва не го изгонила”, каза Марковски. И подчерта, че това били думи на самия Ваклин, записани в протокола.

Защитата все още не е получила никакви СРС-та, за които се твърди, че има по случая, заяви адвокатът.

„Появиха се свидетелски показания от членове на КОНПИ, че те били чули разговори за искане на подкупа”, каза още Марковски.

Мечтите на прокуратурата се разминават със закона. 

"СРС-тата не сме ги чели, защото не са ни прададени", заяви той.

В началото на делото има една жалба от над 10 крупни строителни фирми, именно те, по думите му са, поставили капан на Иванчева, която искала зелен и прекрасен жк "Младост".

По думите му ще е проблем, ако събраните пари - веществено доказателство, са върнати на бизнесмена Александър Ваклинов. Вече имало протокол за подобно връщане.

Марковски  подчерта, че в документите по делото пише, че Иванчева е поискала парите на 13 април в мол на Симеоновско шосе, но това не отговаря на истината и кметът на "Младост" не е била там в този ден. Имало записи от охранителните камери в мола, които показват, че тя не е посещавала търговския център на посочената дата.

Някъде в мъглата се бият чудовища, но ние не ги знаем, завърши Марковски след изреждането на несъотвествията в обвиненията, като така придаде  свръхестествен, направо фентъзи  елемент към случая. Призна също, че е малко развълнуван , смутен, защото нямало нито едно доказателство освен "приказките на Дюлгеров", бивш кмет на "Младост". Много беше трогателен.


Източник: http://epicenter.bg

В категории: Анализи и коментари, Съдебна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
България губи над 11 млрд. евро годишно заради корупция, твърди доклад

Жирардели: Придобих мажоритарния дял на „Юлен” през 2016 г.

Експерти: След глобата за газовия монопол – риск от дела срещу България

Четири сценария за Брекзит

Десислава Иванчева: В България няма да имаме справедливо решение на делото

Алекс Алексиев: Американците ще спрат и „Турски поток 2“, и „Северен поток 2“ !


НОВИНИТЕ
ЕС реши: 37% по-малко емисии от новите коли до 2030 г. ЕС реши: 37% по-малко емисии от новите коли до 2030 г.

Прокуратурата поиска арест за Ценко Чоков след снимките в ресторант Прокуратурата поиска арест за Ценко Чоков след снимките в ресторант

Алексис Ципрас и Зоран Заев ще бъдат предложени за Нобелова награда за мир за 2019 г. Алексис Ципрас и Зоран Заев ще бъдат предложени за Нобелова награда за мир за 2019 г.

Почина операторът на "Оркестър без име" Виктор Чичов Почина операторът на "Оркестър без име" Виктор Чичов

Анджей Дуда отмени текстове от спорната съдебна реформа Анджей Дуда отмени текстове от спорната съдебна реформа