Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

В Италия умерената десница спечели местни избори


Сподели:
23 Април 2018, Понеделник

Дясноцентристка коалиция печели вчерашните избори в малката южна италианска област Молизе, показват предварителни данни, докато продължават преговорите на национално равнище за съставяне на правителство след парламентарните избори, провели се в началото на 4 март.
Кандидатът на дясноцентристката коалиция, подкрепен от коалиция от 9 партии, е на път да спечели около 44% от гласовете в Молизе, пред кандидата на антиелитарното Движение "5 звезди", който печели около 38 процента от гласовете.

В Молизе живеят около 300 хил. души, но регионалните избори в областта се следят изкъсо като знак за евентуален стимул за партиите, които се опитват да сформират коалиция след парламентарните избори, които произведоха парламент, в който никоя политическа сила или коалиция няма необходимото мнозинство да управлява.

Гласуването в Молизе е поражение за "5 звезди", които се надяваха да спечелят контрол върху първото си регионално правителство, след като се превърнаха в най-голямата партия след националните избори, на които спечелиха 32 процента от гласовете и се представиха особено силно в южните части на Италия.
В Молизе, със спечелените 38 процента, движението е убедителна първа политическа сила, като никоя друга партия не печели повече от 10 на сто от гласовете, но не успя да победи обединените сили на дясноцентристките формации.

Лявоцентристката коалиция се представи зле, както и в националните избори, като нейният кандидат, подкрепен от пет партии, е на път да спечели едва 17 на сто от гласовете.


Източник: news.bg

В категории: Други теми, Европа

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Норвегия финансира зелени иновации на малки фирми

Аналогова България на опашката на дигитална Европа

Дядо Иван: Който краде от божия храм, получава възмездие

Нено Димов: АЕЦ Белене не е опасен проект, има си екооценка

Европа е пред избор: Националният суверенитет срещу покоряването й

София прилича на бит пазар, недоволен главният архитект