Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Нов стандарт за качество в лабораториитe за храни и промишлени стоки до 2020 г.


Сподели:
20 Април 2018, Петък

До октомври 2020 година лабораториите в Европа за храни и промишлени стоки трябва да отговарят на новите изисквания на международния стандарт за осигуряване на качеството 17025.

Това съобщи във Варна президентът на Европейската асоциация на националните сдружения на лабораторните общности в индустрията инж. Алваро Рибейро, предава БТА.

За пръв път организацията провежда своето Общо събрание в България. Форумът се провежда в рамките на Европредседателството, като в него участват и представители на ИА "Българска служба по акредитация" и министерството на икономиката.

Въвеждането на новия стандарт е процес, обясни Рибейро. По думите му с новите изисквания трябва да се съобразят всички лаборатории, които искат да запазят акредитациите си.

Президентът на европейската асоциация допълни, че в Европа все повече нараства делът на организациите на потребителите, които поръчват на лабораториите да правят изследвания за качеството на продуктите. По думите му днес потребителите са с все по-изострена чувствителност и този тип организации помагат за бързото откриване на проблемни стоки на пазарите на Стария континент.

Проблемът не е само наличието на лаборатории в дадена страна, които могат да правят проверките за качеството на стоките, а те да са независими и безпристрастни, каза още Рибейро.В категории: Новините, Здраве

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Иранските проблеми са вътрешни, а не само от санкциите, предупреди Хаменеи

Борисов влезе в агонизиращата фаза на "снишаването"

Събитията в Румъния все повече започват да приличат на добре подготвен майдан

Голямото геополитическо пренареждане

Вълчев: Борисов даде срок на БАН и НИМХ да намерят решение на проблема до сряда

Георг Георгиев към Радев: В дипломацията нещата не стоят по същия начин, по който в авиацията