Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Антон Синапов: Успял значи да помагаш на хората, без да търсиш нищо в замяна


Сподели:
17 Април 2018, Вторник

Антон Синапов бе един от родните олимпийци, които представиха страната ни на зимните игри в Южна Корея. На 24 години, роден в гр. Чепеларе, Антон вече 14 години доказва, че е един от големите таланти в родния биатлон.

Сред най-добрите му резултати са 4-то място индивидуално на европейското първенство в Чехия през 2014 г., 4-то място в смесената щафета на еврошампионата в България година по-рано и 9-о на юношеското световно в САЩ 2014 г. Освен че се труди, за да развие на 100% потенциала си, биатлониста проявява социална отговорност и чрез инициативите си помага за събиране на средства за спортни клубове и допринася за развитието на младите надежди. В момента тече кампания, която има за цел да събере средства за закупуването на ролкови ски, разпродавайки спортни номера на търг. Може да проследите инициативата тук.


Кога и как се запозна с биатлона?
Запознах се с Биатлона, когато започнаха успехите на „златното“ поколение - Дафовска, Никулчина, Филипова, Попова и др. И по-точно след като Екатерина Дафовска спечели златен олимпийски медал.

Какво те мотивира?
Мотивират ме моите най-близки хора - семейство, приятели, фенове. Мотивира ме и факта, че не съм  достигнал собствените си възможности на 100%.

За какво мислиш, докато си по трасето?
Най-често се концентрирам върху техниката на бягането и стрелбата си. Също така и върху тактиката в определени стартове.


Прави ли ни спортът по-добри хора? Как?
Разбира се. Спортът ни учи да се борим с трудностите. Спортистите в България често имаме две битки - една на трасето (терена,тепиха и др) и една извън него.
Спортът ни учи на дисциплина, която ни помага и в нормалния живот, където е дълбоко ценена.

Какво куца в българския спорт и как може да се промени?
Липса на средства във всички направления на спорта. Промяна може да се наблюдава с увеличаване на бюджета за спорт или закони за финансиране и подпомагане на спортисти и федерации.

Трябва ли да търгуваме стари състезателни номера, за да има възможност за нови такива?
Явно трябва. Няма нищо лошо човек да показва идеите си пред обществото. Не всички деца имат възможности техните родители да им купуват скъпа екипировка. Затова реших, че е добре да се даде шанс на такива деца. Също така се опитвам не само да помагам с инициативата, която органицирам, но и да давам личен пример.

Какво е чувството да си олимпийски състезател?
Чувството е страхотно. Осем години тренирам на много високо ниво само за да успея да стъпя на такова състезание. Леко съм разочарован от резултатите си там, но знам ,че това не е най-доброто от мен и съм го показвал на предишни състезания в минали сезони.


Какво значи да си успял?
Успял значи да помагаш на хората без да търсиш нищо в замяна.

Ако не бях биатлонист, щях да съм...
Волейболист или нещо свързано със спорта.

Обичам...
Семейството и приятелите си.


Източник: uspelite.bg

В категории: Интервюта

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Наглият подарък за Домусчиев и Пеевски

Андрей Райчев: Президентът рано или късно ще събори правителството

Каракачанов съветва Симеонов да се учи от грешките

Към Нинова: Удивително ми напомняте канцлера Меркел!

Порожанов се оплака, че фермерите пречат на властите

Борисов: Турция няма шанс да влезе в ЕС
ЕВРОПА
Испания отмени международната заповед за арест на Карлес Пучдемон Испания отмени международната заповед за арест на Карлес Пучдемон

България е взела правилните мерки срещу чумата по животните, заяви еврокомисията България е взела правилните мерки срещу чумата по животните, заяви еврокомисията

Македонският парламент единодушно подкрепи членството на страната в НАТО Македонският парламент единодушно подкрепи членството на страната в НАТО

ЕК започва процедура по налагане на санкции срещу Унгария за "Стоп Сорос" ЕК започва процедура по налагане на санкции срещу Унгария за "Стоп Сорос"

Брюксел даде на България два месеца да отговори на опасенията за "Натура 2000" Брюксел даде на България два месеца да отговори на опасенията за "Натура 2000"