Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Кметът Иван Портних се срещна с представители на Камарата на строителите в България


Сподели:
04 Април 2018, СрядаИнвестиционната програма на Община Варна за 2018 година и отчет за изпълнението на дейностите през предходната година бяха представени на работна среща между кмета на Варна Иван Портних и представители на Камарата на строителите в България /КСБ/.

В нея се включиха инж. Илиян Терзиев и инж. Христо Димитров, съответно председател и зам.-председател на Управителния съвет на КСБ, инж. Мирослав Мазнев – изпълнителен директор на КСБ, Христо Иванов, зам.-кмет на общината, представители на строителни фирми. Това е втората поредна среща с бранша, а организатор и медиен партньор на събитието е вестник „Строител“.

„Радвам се, че диалогът между местната власт и бизнеса се утвърждава като традиция. Убеден съм, че подобни събития сверяват часовниците и са сериозен коректив за дейността ни. През 2018 г. Община Варна е възложител на проекти за над 350 млн. лв. по линия на европейските фондове и с финансиране от републиканския и от общинския бюджет. За да бъдем по-оперативни, трябва да спазваме сроковете. Същевременно заедно трябва да гарантираме и високото качество на изпълнените проекти, защото резултатите от дейността на строителните фирми се вижда от гражданите на Варна, които са най-важният коректив за нас“, заяви кметът Иван Портних.

Инж. Христо Димитров сподели, че Община Варна реализира сериозна инвестиционна програма и е най-големият възложител за бранша в региона, затова диалогът и информираността между бизнеса и местната власт са от изключително значение.

По време на срещата зам.-кметът инж. Христо Иванов отчете изпълнението на строителната програма на Варна за 2017 г. и представи плана за дейностите през 2018 г. Обсъдени бяха възможностите за въвеждане на ясен регламент за движението на машини и транспортни средства на територията на общината. /live.varna.bgВ категории: Новините, Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Радев скочи срещу анономни политици, водели война с българската държавност

Европейската банка и задъхващата се еврозона

Борисов: България е в тройката на отличниците по нисък външен дълг в Европа

Михаил Константинов: Или сме тотално против Русия, или не

Адвокат Екимджиев: Шумният арест на Иванчева е индикация за паралелни цели

Има ли турската "Желязна лейди" шанс срещу Ердоган?