Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

ПК "Собственост и стопанство"


Сподели:
02 Април 2018, Понеделник

Днес съветниците от комисията по собственост и стопанство дадоха съгласието си Община Варна да започне процедура по безвъзмездно придобиване на държавен имот, с който да бъде разширено и обособено кръгово кръстовище в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“.

Те гласуваха промени в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост през 2018 г., в която ще бъде включен имотът.

Кръговото кръстовище се намира в района на Международния дом на учените „Проф. Фредерик Жолио Кюри“. Част от имота на Дома – около 400 кв. м, попадат в обхвата на новото кръстовище, стана ясно на днешното заседание. Засегнати са още два по-малки терена, частна собственост, които предстои да бъдат отчуждени. 
По думите на председателя на комисията Юлияна Боева, за строителството ще трябват по-малко от един милион лева.
Освен кръговото кръстовище в плана е заложено също допълнително благоустрояване - оформяне на зона за отдих и изграждане на нова чешма с минерална вода.

Григор Григоров попита дали са предвидени пари за за отчуждителните процедури.

Петко Бойновски, директор на Дирекция "Общинска собственост, икономика и стопански дейности":

"Парите за отчуждителните процедури ще бъдат взети от годишната инвестиционна програма на общината. В нея за това перо са предвидени 32 милиона лева. Заделянето на сумата сега не е проблем. Тя ще бъде взета от предвиденото за отчуждавания по трасето на други приоритетни обекти, като булевардите „Васил Левски“ и „Сливница“."

На комисията стана ясно, че ако няма обжалвания и процедурите преминат без спънки, строителните работи може да се осъществят преди началното на активния туристически сезон. В противен случай изпълнението ще започне най-рано през есента.


Източник: vlastta.com

В категории: Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Къде са боновите книжки?

Д-р Стойчо Кацаров: "Преувеличени са числата за фалшивите телкове"

Кога грипът дава усложнения

Ф-16 за България може да са произведени в Индия

Франция разгневена от коментари на Италия за Африка

Александър Урумов: "Европейският съюз и върховенството на беззаконието"


НОВИНИТЕ
Mегалитния комплекс „Купена” край Сърница е бил действащо светилище преди пирамидите Mегалитния комплекс „Купена” край Сърница е бил действащо светилище преди пирамидите

Най-малко 89 души са загинали при експлозията на тръбопровод в Мексико, съобщава АП. Най-малко 89 души са загинали при експлозията на тръбопровод в Мексико, съобщава АП.

Няма шанс за оцелели моряци при пожара край Керченския пролив Няма шанс за оцелели моряци при пожара край Керченския пролив

Денят на Съединението на Украйна Денят на Съединението на Украйна

Путин: "Турски поток" минава през България и Сърбия Путин: "Турски поток" минава през България и Сърбия
ЕВРОПА
Александър Урумов: "Европейският съюз и върховенството на беззаконието" Александър Урумов: "Европейският съюз и върховенството на беззаконието"

Меркел и Макрон подписват безпрецедентен договор за двустранно сътрудничество Меркел и Макрон подписват безпрецедентен договор за двустранно сътрудничество

Европейската комисия с предупреждение към България заради продажбата на гражданство Европейската комисия с предупреждение към България заради продажбата на гражданство

Берлин: "Лондон трябва да заяви какво иска от Брекзит" Берлин: "Лондон трябва да заяви какво иска от Брекзит"

Дипломат №1 на Германия: "Никой не може да спре изграждането на “Северен поток-2“!" Дипломат №1 на Германия: "Никой не може да спре изграждането на “Северен поток-2“!"