Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

ПК "Финанси и бюджет" одобри отпускането на 100 000лв. на футболен клуб „Спартак 1918“ за отбелязване на 100-годишен юбилей


Сподели:
02 Април 2018, Понеделник

На днешното си заседание финансовата комисия разгледа и прие предложение, относно отпускане на финансови средства в размер на сто хил. лева за отбелязване на  100-годишния юбилей на футболен клуб „Спартак 1918“.

От клуба информираха, че едно от събитията е организиране на футболен мач на „Спартак 1918“ с реномиран европейски отбор. Предвижда се също изработване на копие на сребърната Царска купа от 1932 г., когато клубът става шампион на България.

В рамките на честванията ще бъде открита музейна сбирка на стадион „Спартак“.

Предвижда се и издаването на специална книга за историята на футболния клуб.
Идеята е тя да се издаде в тираж от 5 000 броя, бе съобщено пред членовете на комисията.
За юбилея ще се организира тържество с ветераните и деятелите на футболния клуб и спортните клубове на „Спартак“.

Отпускането на средства от общинския бюджет за 100-годишнината на „Спартак 1918“ ще е една от темите, които предстои да бъдат обсъдени на утрешното извънредно заседание на Общинския съвет. Тогава съветниците ще вземат окончателно решение дали да се подпомогне финансово футболният клуб.

На комисията стана ясно, че кулминацията на честванията ще бъде на 28 август 2018 г.

Председателят на УС на ФК „Спартак“ Стефан Калименов благодари на съветниците за подкрепата. Той изтъкна, че с подадената от Общинския съвет ръка клубът вече гледа смело в бъдещето, а децата в детско-юношеската школа са се увеличили с 60.

Във втора точка без коментари съветниците допълниха свое решение № 1066- 4(26)/31.01.2018 г., в частта касаеща „Специализирана болница по акушерство и гинекология за активно лечение проф. д-р Димитър Стаматов-Варна" , където подточка 3.4 придобива следния вид:

„Целева субсидия на „Специализирана болница по акушерство и гинекология за активно лечение проф. д-р Димитър Стаматов-Варна" ЕООД в размер на 77 381лв. за ремонт на покрива на ниското тяло по §55 „Капиталов трансфер", дейност „Други дейности по здравеопазване".
След извършването на ремонтните дейности да се увеличи капитала на „Специализирана болница по акушерство и гинекология за активно лечение проф. д- р Димитър Стаматов - Варна" ЕООД, със стойността на усвоените средства за ремонт и за проектиране.
Възлага на управителя на „Специализирана болница по акушерство и гинекология за активно лечение проф. д-р Димитър Стаматов - Варна" ЕООД, да внесе предложение за увеличаване на капитала на търговското дружество, със стойността на усвоените средства."


Източник: vlastta.com

В категории: Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Наглият подарък за Домусчиев и Пеевски

Андрей Райчев: Президентът рано или късно ще събори правителството

Каракачанов съветва Симеонов да се учи от грешките

Към Нинова: Удивително ми напомняте канцлера Меркел!

Порожанов се оплака, че фермерите пречат на властите

Борисов: Турция няма шанс да влезе в ЕС


НОВИНИТЕ
Тръмп кани Путин във Вашингтон през есента Тръмп кани Путин във Вашингтон през есента

Парламентът избра д-р Дечо Дечев за управител на НЗОК Парламентът избра д-р Дечо Дечев за управител на НЗОК

Идва слънце Идва слънце

Миньорите от закрити рудници с право на ранно пенсиониране Миньорите от закрити рудници с право на ранно пенсиониране

Франция забранява със закон използването на телефони в училище Франция забранява със закон използването на телефони в училище
ЕВРОПА
Испания отмени международната заповед за арест на Карлес Пучдемон Испания отмени международната заповед за арест на Карлес Пучдемон

България е взела правилните мерки срещу чумата по животните, заяви еврокомисията България е взела правилните мерки срещу чумата по животните, заяви еврокомисията

Македонският парламент единодушно подкрепи членството на страната в НАТО Македонският парламент единодушно подкрепи членството на страната в НАТО

ЕК започва процедура по налагане на санкции срещу Унгария за "Стоп Сорос" ЕК започва процедура по налагане на санкции срещу Унгария за "Стоп Сорос"

Брюксел даде на България два месеца да отговори на опасенията за "Натура 2000" Брюксел даде на България два месеца да отговори на опасенията за "Натура 2000"