Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Направиха специален уеб модул на сайта на Общинския съвет


Сподели:
28 Март 2018, СрядаПоредна стъпка към предоставяне на още по-качествени и иновативни публични услуги направи Общински съвет – Варна. На сайта на институцията - http://varnacouncil . bg/ секция Нормативна уредба , бе внедрен специален уеб модул, осигуряващ бърз и лесен достъп до базата данни с действащите към момента общински нормативни актове. 

Модулът предлага редица възможности с основна цел – улеснение и удобство както за потребителите, така и за администрацията. Едно от предимствата му е, че облекчава търсенето на информация в документите по ключова дума или символ. Чрез модула също така се поддържат исторически редакции на общински нормативни актове за всички техни изменения и/или допълнения.

„Това нововъведение е следващата стъпка от усилията ни за по-ефективно предоставяне на публични услуги. То ще осигури още по-голяма прозрачност, към която непрекъснато се стремим. Гражданите веднага ще усетят ползите от внедряването на модула, защото ще могат много лесно да намират в нормативните актове търсената от тях информация“, обясни председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов.

Той разкри също, че предстои да бъдат публикувани имената на всички почетни граждани на Варна. „В момента се работи по събирането на информация за личностите, удостоени с това звание. Скоро списъкът с техните имена ще бъде достъпен на сайта на ОбС - Варна“, допълни Балабанов.

В рамките само на няколко месеца бяха направени редица стъпки за   оптимизация работата на местния парламент и за улесняване на гражданите. Общински съвет – Варна се сдоби с нов официален сайт, на който освен актуалната информация, свързана с дейността на институцията, беше публикуван и целият наличен архив на ОбС - Варна от първия демократично избран общински съвет до настоящия мандат. Осигурен бе напълно безплатен достъп до над 30 000 страници архивни документи, като по този начин ОбС - Варна стана първият в страната с толкова богат дигитален архив.


Източник: dariknews.bg

В категории: Новините, Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Автор: Жан-Пол Бригели, causeur.fr: "Когато си роден долу, си оставаш долу: няма социален асансьор"

Случаят Желяз Андреев и режимът за екстрадиция в САЩ

Защо Лондон не ратифицира Истанбулската конвенция

Бойко Борисов категоричен: Държавата ще защити Желяз Андреев!

Америка за Пеевски

Нимиц: Македония и Гърция са поели ангажимент да решат спора за името