Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Цветанов: Ще обсъдим сделката за ЧЕЗ на КСНС при Радев на 24 април


Сподели:
20 Март 2018, ВторникТемата сигурност не трябва да има политически оттенък. Темата за нея и парламентарен контрол - това са възможности, които дават по-голяма прозрачност за дейността на Европол и същевременно пълна гаранция за защита на човешките права на всички европейски граждани и граждани, които попадат в полезрението на структурите на Европол. Искам да благодаря на Клод Морайес за съвместната ни работа. Това заяви председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването "Денят започва" по БНТ.

"Много е важно да се каже, че имаше много тежки резерви от Германия, Дания, Франция, Швеция, Испания, Кипър, и мога да ви кажа в двустранните контакти, които успяхме да осъществим, както по линия на ПЕС, така и за ЕНП, успяхме в един диалог да стигнем до консенсус", добави той.

"Вчера на срещата стана дума за бойците на "Ислямска държава", които са от държави на Западните Балкани и държавите членки на ЕС. 5000 са се били за "Ислямска държава" от държавите членки на ЕС и 800 са тези , които са от Западните Балкани, каза още Цветанов.

"Говорим за дейността на един нов подход на Европол. Аз много доволен, че освен традиционните акценти - организираната престъпност, борбата срещу тероризма, вече се слага изключително сериозно внимание на кибератаките и киберсигурността. Чрез социалните мрежи е възможно саморадикализация, която води до много тежки последствия", категоричен бе Цветанов.

Председателят на ГЕРБ коментира и темата за ЧЕЗ: "Има прието решение от българския парламент за създаването на анкетна комисия. В тази посока смятам, че консултативният съвет, който ще бъде организиран от президента Румен Радев на 24 април, ще може и тази тема да бъде сериозно дискутирана. Тогава ще имаме информации и факти какво се е случило през последните години с ЧЕЗ, за да може да спрем с този популизъм, с това противопостяване."В категории: Анализи и коментари, Конфликтни теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Бивш шеф на КАТ разкритикува нови идеи за скоростта и катастрофите

САЩ нямат план за Сирия за периода след изтеглянето на войските им

Съдът отмени запори и възбрани върху имоти и сметки на Ветко Арабадажиев

Репликата на Борисов "нахейти ви първата дама" се отнася за Елена Йончева, а не за Десислава Радева

Радева: "Борисов се занимава с мен при откриването на кампанията-съзирам болка на подсъзнателно ниво"

Борисов иска пълна мобилизация и безкомпромисност, смята Цветанов.


НОВИНИТЕ
Привикаха Живко Мартинов в следствието за "Суджукгейт" Привикаха Живко Мартинов в следствието за "Суджукгейт"

1400 работници остават без работа след затварянето на завод за авточасти 1400 работници остават без работа след затварянето на завод за авточасти

Акушерките у нас са два пъти по-малко от необходимото Акушерките у нас са два пъти по-малко от необходимото

Футболният елит се събира за поклонението на Иван Вуцов на националния стадион "Васил Левски" Футболният елит се събира за поклонението на Иван Вуцов на националния стадион "Васил Левски"

Израел удря позиции на Иран в Сирия Израел удря позиции на Иран в Сирия