Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Общински съветник от Варна иска промени в Наказателния кодекс заради „крадливи изроди”


Сподели:
09 Март 2018, ПетъкТрябва да има законови промени, които да дадат възможност на населението да се самозащитава от „крадливи изроди”. Така варненският общински съветник Димитър Карбов (НФСБ) коментира случая със застреляния Жоро Плъха, според когото действията на пловдивския лекар д-р Иван Димитров са били нормална защитна реакция.

„Това е убийство на престъпник с 9 присъди, част от които са за взломни кражби, при които са присъствали собствениците и е използвана сила и хладни оръжия. Българите трябва да имат възможността да се защитят.

В закона трябва да бъдат посочени точните места и граници, в които човек да не бъде обвиняван, че е превишил самозащитата си . Когато говорим за собственост и конституционни права, става въпрос дори за нивите. Сега Наказателният кодекс дава възможност на адвокати като Марин Марковски да си играят със закона в светлината, в която им е необходима – защитавайки в едната ситуация убиеца, а в другата – потърпевшия”, коментира Карбов.

Според общинския съветник държавата не трябва да пречи на хората да се защитят, след като няма възможност да се справи с битовата престъпност. Той добави, че етносът на крадците няма значение.

„Има много българи, които се занимават с такива престъпления. По никакъв начин не ги оправдавам и не ги слагам в друга графа. Всички са под общ знаменател - без значение дали са българи, цигани, или други.

Режимът за притежаване на лично оръжие не трябва да бъде облекчаван, смята Карбов. Самият той има такова, но не знае дали би го използвал, ако попадне в същата ситуация като д-р Димитров.

„Не бих искал да съм на негово място. Не мога да кажа дали ще изкарам оръжие. Това е въпрос на мигновенна реакция, която всеки човек в различната ситуация би приложил”.


Източник: dariknews.bg

В категории: Новините, Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Цацаров иска ред, а не реформа в затворите

Хора, опомнете се, разделят ви по нацистки, за да ви убият по-лесно!

Европа да благодари на Гърция за спасяването

22 юни 1941 г германската армия напада СССР. Втората световна война започва не на 22 юни 1941, а на 1 септември 1939 година!

Трябва ли да пратим ООН на бунището на историята

Ивайло Калфин: Българската държава не ме подкрепи за шеф на ОЛАФ


НОВИНИТЕ
Оперната прима Александрина Пендачанска ще открие 92-рото издание на Международния музикален фестивал „Варненско лято" Оперната прима Александрина Пендачанска ще открие 92-рото издание на Международния музикален фестивал „Варненско лято"

Потоп в Белград, проливни дъждове в цяла Сърбия Потоп в Белград, проливни дъждове в цяла Сърбия

Южна Корея и Русия с преговори за свободна търговия Южна Корея и Русия с преговори за свободна търговия

Държавата също да охранява затворниците, които работят, препоръча правосъдният министър Държавата също да охранява затворниците, които работят, препоръча правосъдният министър

Светослав Малинов: Зелените в EП ме подкрепят в битката срещу рестарта на АЕЦ „Белене“ Светослав Малинов: Зелените в EП ме подкрепят в битката срещу рестарта на АЕЦ „Белене“
ЕВРОПА
Европа да благодари на Гърция за спасяването Европа да благодари на Гърция за спасяването

Светослав Малинов: Зелените в EП ме подкрепят в битката срещу рестарта на АЕЦ „Белене“ Светослав Малинов: Зелените в EП ме подкрепят в битката срещу рестарта на АЕЦ „Белене“

Орбан: Не е работа на ЕК да организира каквато и да било среща на високо равнище на ниво премиери! Орбан: Не е работа на ЕК да организира каквато и да било среща на високо равнище на ниво премиери!

Ивайло Калфин: Българската държава не ме подкрепи за шеф на ОЛАФ Ивайло Калфин: Българската държава не ме подкрепи за шеф на ОЛАФ

Дългите преговори за Brexit са опасни, смята шефът на МВФ Дългите преговори за Brexit са опасни, смята шефът на МВФ