Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Найджъл Кенеди открива Европейския музикален фестивал


Сподели:
08 Март 2018, ЧетвъртъкBиртуозният цигулар Найджъл Кенеди ще открие 15-ото издание на Европейския музикален фестивал на 10-ти март от 19ч. в Двореца на културата и спорта във Варна. Събитието се провежда с подкрепата на Община Варна. За срещата си с морската публика цигуларят провокатор ще дойде със свой бенд, с най-новия си музикален проект, който бе представен преди по-малко от месец в Лондон. Последните билети за концерта на Найджъл Кенеди във Варна са на цени от 50 до 120 лв. Те  могат да се купят от касата на Двореца на културата и спорта, ФКЦ, от мрежата на Eventim в цялата страна.

Серията концерти от Европейския музикален фестивал продължават на 29-ти март в Градската художествена галерия, в рамките на модула Musica da camera е концертът на дуото Ивона Недева, флейта, и Анжела Маджарова, арфа. На сцената двете талантливи изпълнителки ще представят елегантна програма с творби от френски композитори. Специално място в концерта заемат произведения от композитора импресионист Клод Дебюси по повод 100 години от неговата смърт.

На 5-ти април, също в Градската художествена галерия, като част от фестивалния модул "Имена от бъдещето" ще гостува Дуо Герасимец от Германия - Николай Герасимец, пиано, и Василий Герасимец, виолончело. Талантливите братя са от най-новото поколение немски творци, носители на множество престижни награди. Програмата, която Николай и Василий Герасимец ще представят, предлага една интригуваща разходка – от авторски аранжименти на класически джаз стандарти – Дюк Елингтън, Ерол Гарнър и Джордж Гершуин, до творби от съвременни европейски  композитори.

На 10-ти април в зала 1 на Фестивалния и конгресен център е концертът от модула Световни музикални култури - проектът "Танго без граници" на международния ансамбъл Тангуарда. Ансамбълът се е превърнал в синоним за артистично изследване и рядко музикално вдъхновение.

На 14-ти април във Варненската опера, с посвещение на 145-годишнината от рождението на Сергей Рахманинов, е концертът на Веселин Станев, пиано, със симфоничния оркестър на Държавна опера- Варна, под палката на маестро Станислав Ушев. Ще прозвучи една от емблемите на композиторското творчество на Рахманинов – Концерт за пиано и оркестър №3, в изпълнение на уважавания на европейския концертен подиум пианист – варненецът Веселин Станев. В програмата на концертната вечер са включени и поема фантазия от Чайковски „Ромео и Жулиета“ и Празнична увертюра от Шостакович,в изпълнение на оркестъра на варненската опера.В категории: Новините, Зона арт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
България губи над 11 млрд. евро годишно заради корупция, твърди доклад

Жирардели: Придобих мажоритарния дял на „Юлен” през 2016 г.

Експерти: След глобата за газовия монопол – риск от дела срещу България

Четири сценария за Брекзит

Десислава Иванчева: В България няма да имаме справедливо решение на делото

Алекс Алексиев: Американците ще спрат и „Турски поток 2“, и „Северен поток 2“ !


НОВИНИТЕ
ЕС реши: 37% по-малко емисии от новите коли до 2030 г. ЕС реши: 37% по-малко емисии от новите коли до 2030 г.

Прокуратурата поиска арест за Ценко Чоков след снимките в ресторант Прокуратурата поиска арест за Ценко Чоков след снимките в ресторант

Алексис Ципрас и Зоран Заев ще бъдат предложени за Нобелова награда за мир за 2019 г. Алексис Ципрас и Зоран Заев ще бъдат предложени за Нобелова награда за мир за 2019 г.

Почина операторът на "Оркестър без име" Виктор Чичов Почина операторът на "Оркестър без име" Виктор Чичов

Анджей Дуда отмени текстове от спорната съдебна реформа Анджей Дуда отмени текстове от спорната съдебна реформа