Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

ПК "Младежки дейности и спорт" прие Наредба за условията и реда на финансово подпомагане на младежки проекти, реализирани от неправителствени организации по програма "Младежки дейности" на Община Варна.


Сподели:
27 Февруари 2018, Вторник

Днес съветниците от комисията по младежки дейности приеха нова наредба за условията и реда на финансово подпомагане на младежки проекти, реализирани от неправителствени организации по програма "Младежки дейности" на Община Варна.

Наредбата обединява и надгражда 2 предишни наредби: старата от 2016 г. и тази за образователна интеграция на деца и ученици от различни етнически групи и в неравностойно социално положение. Отличава се по това, че проектните предложения ще се подават онлайн, в специално създадена електронна платформа, а не на хартиен носител.

Така ще се пестят технологично време и ресурс, ще се улесни процесът на кандидатстване на НПО, ще се повиши степента на прозрачност на процедурите при оценяване и финансиране на младежки проекти с публични средства.

Наредбата бе гласувана и приета и от правната комисия.

Промените са в синхрон с новите тенденции за облекчаване на административните процедури и с процеса на кандидатстване за финансиране на проекти по европейски и международни програми. Те ще позволят да се приложат още по-прозрачни процедури и единни критерии при разпределяне на публични средства. Акцентът тази година ще бъде опазване на околната среда и креативност.


Източник: vlastta.com

В категории: Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Бългapия я oчaĸвaт гoлeми бaнĸoви cдeлĸи в cлeдвaщитe 3 гoдини

Нагласени ли са обществените поръчки в БДЖ?

Любомир Кючуков: Сегашната ситуация между Русия и Запада е по-тежка, отколкото през Студената война

Еврокомисарят Джулиан Кинг: ЕС ще има ясно послание към онези, които стоят зад ужасяващото нападение в Солсбъри

Цветанов: Ще обсъдим сделката за ЧЕЗ на КСНС при Радев на 24 април

Русия не намира верния тон към България, смята Вигенин